Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

Lyxa till vinterns fester och middagar – 7 tips

26 okt, 2020 
tips till vinterns fester, dukningar och middagar
Sätt guldkant på vinterns alla bjudningar och dukningar. Små detaljer kan skapa den där festliga känslan – om det så är vardag, lördag, jul eller nyår (och oavsett hur många ni är).
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

1. Isblå toner skapar stämning

dukning för fest i vinter
Tips! Ett festdukat bord behöver inte alltid en stor bukett, några fina blommor eller kvistar direkt på bordet ger ett vackert lyft. Foto: Fanny Rådvik Styling: Elin Lannsjö

Blå toner som för tankarna till rimfrost är ett snyggt färgval i vinterdukningen. Satsa på servetter eller en bordsduk i blått – eller varför inte en hel servis? Blanda gärna olika blå nyanser för ett livfullt intryck.

2. Stjärnklart

adventsstjärna som lampa
Tips! Gör en fin bordsdekoration genom att trä transparenta julgranskulor på en tråd. Lika fin till jul som vid alla andra vintermiddagar! Foto: Himla

Adventsstjärnan hör inte enbart julen till. Skapa en mysig atmosfär genom att ersätta taklampan med en stjärna. Inred med en variant i vitt, beige eller grått för en tidlös detalj som ger feststämning och som kan hänga kvar hela vintern.

Annons

3. Lyxig ostronservering

champagnekylare med ostron och is från house doctor
Ostron hör nyåret till. Foto: House Doctor

Det behöver inte vara svårt att få till ett annorlunda upplägg på bordet. Servera nyårets ostron eller en annan kall förrätt på en bädd av is i champagnekylaren – elegant och enkelt!

4. Naturen som inspiration

festdukning i vinter med tända ljus
Tända ljus är favoritdetaljen i vinter. Foto: Nicolas Vahé

Skapa den rustika festkänslan med massvis av levande ljus, transparent glas och kvistar från naturen på ett enkelt träbord. Fullända stilen genom att duka med en jordnära palett av brunt, svart och greige.

Annons

5. DIY-drinkbord

DIY-drinkbord till festen
Tips! Servera örterna i kruka och drinkingredienserna på en skärbräda för att skapa ett snyggt upplägg på DIY-barbordet. Foto: House Doctor

DIY-drinkbaren är ett säkert kort för festkänsla. Duka upp en drinkstation på sidobordet. Det ger mer plats på matbordet och blir samtidigt en festlig detalj i inredningen. Några fina glas, en shaker och kärl för de olika ingredienserna är allt som behövs!

6. Varma toner

juldukning i rött och rosa
Myskänsla med en trendig färgpalett. Foto: Fyrklövern

Dekorera med nyanser av rostigt rött, dämpat rosa och gräddigt vitt för att skapa en varm atmosfär som är lika fin i höst som i vinter. Stilleben med torkade blommor i samma färgpalett blir kronan på verket.

Annons

7. Sista minuten-piffet

vacker vinterdukning i grönt
Tips! Utmana din kreativitet och använd det du redan har hemma för att piffa till både middag och fest i vinter. Några enkla strån och ett bortglömt snöre kan exempelvis piffa till dukningen. Foto: Cervera

Behöver du ett sista minuten-knep som piffar till dukningen? Knyt ett band med valfri favoritblomma eller kvist runt tygservetten och placera den på tallriken för att förvandla vardag till fest på ett kick.

Läs mer:

Julen 2020 på Ikea är här – se vinterns nyheter

7 jultrender att spana in i år – enligt våra danska favoriter

14 vita adventsstjärnor att dekorera hemmet med i jul

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons