Spana in Ikeas och Sabine Marcelis nya kollektion

Ikea 2023

Lekfull, konstnärlig och skulptural! Nu visar Ikea och formgivaren Sabine Marcelis upp den nya kollektionen Varmblixt som snart släpps i butik. Se de första bilderna här!
17 januari, 2023
Se 5 stora färgtrender 2023
0:58

Efter reklamen: Se 5 stora färgtrender 2023

(0:58)

Slå på ljud

Möbeljätten Ikea inleder det nya året med en intressant och sprudlande kollektion ihop med den Rotterdam-baserade och hyllade designern Sabine Marcelis.

Produktserien Varmblixt fokuserar på belysning av olika slag; både direkt och indirekt ljus. Kollektionen består av 20 lekfullt designade inredningsdetaljer, från färgglada lampor till härlig dukning, och finns att köpa i butik från och med den 3 februari.

Men vi tjuvkikar redan nu – så passa på att spana in de inspirerande bilderna!

Se Ikeas och Sabine Marcelis nya kollektion Varmblixt

Kollektionen Varmblixt är skapad med visionen att belysa hur ljus inte bara är en funktion som behövs, utan även har förmågan att förändra stämningen i ett hem. Belysning ger ju faktiskt inte bara ljus – utan bär också på ett visuellt uttryck, precis som alla andra inredningsdetaljer.

Den nya kollektionens varma färger och vackra former bjuder exempelvis på en känsla av hemtrevnad, samtidigt som inredningen ger ett stilfullt intryck.

– Jag ville använda mig av en oväntad infallsvinkel för att utforska idén om hur belysning fungerar i hemmet och för att inspirera människor till att överväga nya former och element som passar in och visar upp olika typer av inredningsytor på ett nytt, djärvt och konstnärligt sätt, säger Sabine Marcelis i ett pressmeddelande.

I den nya kollektionen släpps fyra olika typer av belysning, som är här för att stanna i Ikeas sortiment. Lampornas vackert skulpturala former framträder tydligt medan de är släckta – och när de tänds bjuder de på en ljusshow av rang.

Den iögonfallande munkformade bords- och vägglampan tycker Sabine Marcelis lyser särskilt vackert.

– När ljuset passerar genom det orange glaset får det den mjuka munkliknande formen att glöda med ett varmt sken. Det är en fantastisk syn som fångar vår uppmärksamhet, oavsett om den ligger på bordet eller hänger på väggen.

Utöver de lekfullt designade lamporna ingår även mattor, serveringsföremål, dukning och en snygg glashylla i kollektionen.

Se fler bilder på Ikeas och Sabine Marcelis nya kollektion

Här är vinter- och vårnyheterna på Ikea 2023 – se bilderna
14 inspirerande inredningsbutiker i Stockholm
Se 7 naturnära träkök att inspireras av
0:53

Efter reklamen: Se 7 naturnära träkök att inspireras av

(0:53)

Slå på ljud