Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationPåskdekorationerPåskpyssel och DIY

Rofyllt och harmoniskt hemma hos influencern

18 aug, 2022 
AvMichelle Meadows
Rofyllt och harmoniskt hemma hos influencern
Träden utanför strilar ett magiskt ljus över Angelica Svanströms rofyllda hem. Här matchas taktila ytor med accessoarer i grundande naturmaterial och spännande loppisfynd.
Annons
Kika in i Hanna Hellquists mysiga hus i GrumsBrand logo
Kika in i Hanna Hellquists mysiga hus i Grums

Med skogen inpå knuten bor fotografen och influencern Angelica Svanström tillsammans med sin sambo Tom och deras två barn Lova och Rio. Hit flyttade de 2016 för att bo närmare Angelicas familj som bor i grannfastigheten. När de köpte huset var det en vinterbonad enplansvilla och tanken var att bygga ut huset.

Angelica Svanström flyttade till huset med sin familj 2016.

För att förverkliga sin dröm kontaktade Angelica en arkitekt. Tillsammans ritade de en tillbyggnad med högt i tak och stora rum. Den nya delen av huset har en personlig planlösning med spännande vinklar, stora fönster mot skogen och ett mjukt valv mellan kök och vardagsrum. Just de spännande vinklarna och den rymliga planlösningen är det som Angelica är mest nöjd med.

Annons
De spännande vinklarna och den rymliga planlösningen i tillbyggnaden är det som Angelica är mest nöjd med.
Huset utgörs av två sovrum, ett kontor, en stor klädkammare, kök, hall, vardagsrum och två badrum.

I dag utgörs huset av två sovrum, ett kontor, en stor klädkammare, kök, hall, vardagsrum och två badrum. Det fungerar perfekt för familjen som det är nu men det finns även drömmar om att i framtiden komplettera huset med ytterligare en våning eller ett tornrum.

Annons

Även om den äldre delen av huset inte har samma dramatiska arkitektur som den nya har Angelica fått de två huskropparna att kännas som en genom att måla alla rum i samma dämpade, harmoniska kulörer. Färgerna har struktur i sig och hon valde att även måla taken i samma ton för att verkligen få till ett lugnande och enhetligt intryck.

– Innan jag valde färg provmålade jag alla väggar eftersom färgerna beter sig olika beroende på väder, årstid och tid på dygnet. Till slut hittade jag två kulörer som jag gillade i alla ljus.

Annons
Angelica har jobbat mycket med ljus och färg för att få till rätt harmoniska känsla i alla rum.
Rummen är sparsmakat möblerade med auktions- och second hand-fynd.

Rummen är sparsmakat möblerade med auktions- och second hand-fynd. Angelica visste redan när hon ritade den nya delen av huset vilka möbler som skulle stå var. Allt har sin utvald plats och inget känns inklämt eller ogenomtänkt. Att det ser så lugnt och prylfritt ut trots två små barn säger hon beror på att hon i sociala medier väljer att visa upp ”valda vinklar”.

Annons

Inspirationen kommer från olika platser familjen besökt samt Instagram och Pinterest. Och det är inte bara så att Angelica tar med sig stilintryck hem från resor – hon tar med sig det hemifrån till resmålen också.

– Jag har alltid varit en kreativ människa som älskar att skapa vackra, rofyllda rum. Därför möblerar jag ofta om när jag kommer till nya platser och packar gärna med mig inredningsdetaljer när jag ska iväg. Det blir problem med övervikt varje gång vi flyger! Sist smugglade jag ner dukar i ungarnas väska, smart va?

Jobben som fotograf och influencer i kombination med livet med två små barn gör att det är fullt ös varje sekund. Därför trivs Angelica extra bra i huset som tack vare den omkringliggande skogen är inbäddat i tystnad och stillhet. Även interiört har hon satsat på att skapa en inredning som ger lugn och harmoni. De stora fönstren mot skogen, de dämpade tonerna och de få, utvalda accessoarerna har alla till uppgift att grunda dem som uppehåller sig i rummen. Denna magiska känsla har gjort att flera svenska företag har velat hyra huset för fotograferingar.

– Det gör mig så otroligt glad att så många uppskattar det vi gjort och att den vision jag hade arkitekturmässigt fungerade.

Jobben som fotograf och influencer i kombination med livet med två små barn gör att det är fullt ös varje sekund.

Fotograf: Idha Lindhag

Annons

Läs mer om inredningen i bildspelet här:

Annons