Artikeln innehåller reklamlänkar

Julen 2020 på Åhléns – se bilderna och våra favoriter

julen 2020 på åhléns

Klassiskt julrött eller minimalistiskt i grått och beige? Julen har anlänt till Åhléns och i år går den i två olika teman som bjuder på något för de flesta smaker. Spana in våra favoriter!
29 september, 2020
JULEN 2020 PÅ ÅHLÉNS – SE BILDERNA OCH VÅRA FAVORITER
Slå på ljud

En del längtar redan, medan andra håller sig till första advent. Och oavsett om vi får fira jul tillsammans fysiskt eller digitalt i år så är juletidens stämning speciell för många. Julen närmar sig sakta men säkert, och redan nu smyger den in i butikerna.

Åhléns som lanserar sina julprodukter redan nu vill slå ett slag för den härliga senhösten och längtan efter jul. Därför har de döpt den till ”Novent”. En tid då vi så smått börjar dekorera med ljusstakar, vinterns växter och ljusslingor, pysslar hemma och kanske hänger upp en stjärna eller adderar fler plädar och kuddar till inredningen.

Julkollektionen på Åhléns går under två tydliga teman i vinter. Det ena präglas av nostalgi och blickar tillbaka mot barndomen, det mer traditionella och de nordiska sagornas värld. Det andra temat är mer avskalat och ger oss julkänsla i modern tappning.

Julen 2020 på Åhléns – så ser den ut

Det mer nostalgiska temat har inspirerats av vår barndoms och sagornas jul. Det finns detaljer för julbaket, för granen med extra allt och massvis av mjuka textilier till det mysiga vardagsrummet.

Materialen har hantverkskänsla och i granen, som står på en julgransmatta, syns klassiker som halm, trä och ull. I fönstret står den klassiska adventsljusstaken och i kollektionens mönster återfinns traditionella domherrar, hjärtan och snöflingor. På bordet dukas det upp med rustikt porslin på en julduk i linne med röda detaljer.

Det moderna temat, som Åhléns väljer att kalla Scandi modern, är avskalat och har en ljusare färgskala utan det klassiskt julröda. Här är det beige, nötbrunt, grönt och blått som för tankarna till rimfrost och våra vita vinterlandskap. Gemensamt för hela julkollektionen är dock hantverkskänslan som genomsyrar både det nostalgiska och det moderna temat.

Detaljerna som skapar stilen är de vackra julstjärnorna i vitt och gråbeige, elljusstakarna i ljust trä och de mjuka monokroma linnedukarna. Granen kläs med transparenta glaskulor och tredimensionella hängen i papper. I kollektionen finns också en ljuskrona i metall som med fördel dekoreras med eukalyptus och färgade ljus i grått och beige, istället för klassiskt vitt, för att fullända den nutida, minimalistiska julstilen.

SHoppa 7 av våra favoriter från Åhléns julkollektion 2020:

1. Tredimensionell adventsstjärna

Adventsstjärna i papper med fin, tredimensionell form. Här kan du köpa den (länk till Åhléns).

2. Doftljus med doft av jul

Doftljus som ska dofta av julens klassiska kryddor och sprakande brasa. Här kan du köpa det (länk till Åhléns).

3. Ljuslykta

Hängande ljuslykta med plats för ett värmeljus. Här kan du köpa det (länk till Åhléns).

4. Elljusstake i trä

Elljusstake i bokträ med fem ljus. Här kan du köpa den (länk till Åhléns).

5. Krans med ljus

Grön krans med LED-ljusslinga i varmvitt. Här kan du köpa den (länk till Åhléns).

6. Elljusstake i greige

Elljusstake i modernt greige utförande med fem ljus. Här kan du köpa den (länk till Åhléns).

7. Ljusslinga med stjärnor

Ljusslinga för utomhusbruk med tredimensionella stjärnor. Här kan du köpa den (länk till Åhléns).

Läs mer:

Julen 2020 på Ikea är här – se vinterns nyheter

15 fina ljusstakar att inreda med i höstmörkret

Nu är årets julpynt här! 17 nyheter i butik