Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationPåskdekorationerPåskpyssel och DIY

15 fina ljusstakar att inreda med i höstmörkret

15 sep, 2020 
nya ljusstakar hösten 2020
Inred med ljus i höst och vinter för att skapa en mysig känsla i inredningen. Vackra ljusstakar är dessutom lika fina både med och utan ljus. Vi har valt ut 15 nya favoriter!
Annons
Nystarta hemmet i höst – 7 inredningstipsBrand logo
Nystarta hemmet i höst – 7 inredningstips

Med hösten kommer mörkret som smyger sig på allt tidigare om kvällarna. Och vad är väl härligare än att inreda med ljusstakar och flera små ljuskällor, som både lyser upp i mörkret och gör hemmet mysigt?

Vi har spanat in butikernas utbud och listar 15 nya, stilsäkra ljusstakar som går att klicka hem just nu:

1. W&S Complot ljushållare, Hay

WS complot ljusstake från Hay

Lekfullt formad ljushållare från danska designföretaget Hay, gjord i vitt porslin. Här kan du köpa den (reklamlänk).

2. Stone ljusstake, Ferm living

Stone ljusstake från Ferm Living
stone från ferm living i olika färger

Ljusstake i solid aluminium vars organiska form påminner om ett berg eller en sten. Finns även i svart aluminium och i mässing samt i olika storlekar som är fina att matcha sinsemellan. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Annons

3. Lykke three, Cooee design

Lykke Three från Cooee design

Minimalistisk ljusstake för tre ljus med en dekorativ form inspirerad av en evighetsknut. Finns i svart, sand-, guld- och mörkt silverfärgat utförande. Tack vare den skulpturala formen blir den en fin inredningsdetalj även när den inte används. Här kan du köpa den (reklamlänk).

4. Marmorljusstake, Bloomingville

marmorljusstake från bloomingville

Skulptural ljusstake i marmor med minimalistisk formspråk. Tack vare naturmaterialet har varje ljusstake unika, fina skiftningar. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Annons

5. W&S Soft, Hay

lavendel lila ljusstake från Hay

Ytterligare en ny favorit från Hay med lekfull form och i trendfärgen lavendellila. Ljusstaken blir ett blickfång oavsett var du placerar den. Här kan du köpa den (reklamlänk).

6. Glaslykta, Ernst

ljusstake i glas från ernst

Stilren lykta i transparent glas för ett kronljus. Glaset reflekterar lågan, som lyser upp och ger värme i hemmet. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Annons

7. Pluto ljusstake, Orrefors

ljusstaken pluto från orrefors

Vacker ljusstake i munblåst glas, designad av Lena Bergström från svenska Orrefors. Ljusstaken går i skandinavisk stil och finns att få i klart glas samt i tonat glas, antingen i brunt eller grått. Här kan du köpa den (reklamlänk).

8. Globe ljusstake, By On

ljusstaken globe från by on

Vit ljusstake tillverkad i keramik med en form som påminner om en snölykta. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Annons

9. Granny ljushållare, Northern

Granny ljusstake från Northern

Elegant ljushållare i mässing, som påminner om en traditionell ljushållare, men i uppdaterad tappning. Finns i två storlekar. Här kan du köpa den (reklamlänk).

10. Lykke One, Cooee design

lykke one ljusstake från cooee

Ljusstaken Lykke One, formgiven av arkitekten Tim Torp Hansen för Cooee Design, med en skulptural knut. Finns i guldfärgat, svart, mörk silver och sandfärgat. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Annons

11. Aurelia ljusstake, Lene Bjerre

Aurelia ljusstake från Lene Bjerre

Grenformad ljusstake i guldfärgad aluminium med fyra hållare för kronljus. Ljusstaken är dekorativ samtidigt som den sprider ett fint ljus på exempelvis det festdukade matbordet. Här kan du köpa den (reklamlänk).

12. Disa ljusstake, Jotex

rosa ljusstake från jotex

Rund ljusstake med plats för två ljus. Ljusstaken är gjord i porslin med en matt yta och finns i både ljusrosa och svart. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Annons

13. Ljushållare, Ernst

liten ljushållare med öra från ernst
ljushållare från ernst

Söt liten ljushållare i stengods med praktiskt öra i sidan. Ljushållaren passar för ett kronljus och blir en fin ljuspunkt i hemmet. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Annons

14. Palloa ljusstake, OYOY

palloa ljusstake från oyoy

Palloa är en stilren ljusstake i metall med en dekorativ kula intill. Finns även med mässingspläterad yta och i en mindre modell. Här kan du köpa den (reklamlänk).

15. Ljusstake, Bloomingville

ljusstake från bloomingville i svart

Svart ljusstake i polyresin med plats för ett ljus, från danska Bloomingville. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Läs mer:

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons