Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

Vackra naturmaterial och stora ljusinsläpp – Titta in och inspireras

24 feb, 2022 
AvCecilia von Mentzer
Vackra naturmaterial och stora ljusinsläpp – titta in och inspireras
Ett lugn, en mjuk naturlighet och ett flöde av ljus gör hemmet på höjden till ett ställe att trivas i. Och Milla Larssons kärlek till trä syns överallt.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Hemma hos Bruno MathssonBrand logo
Hemma hos Bruno Mathsson


Det finns ett hus som Milla Larsson alltid har sneglat mot: den brutalistiska betongvillan Villa Delin i Djursholm, arkitekt Léonie Geisendorf. I den villan växte arkitekten Buster Delin upp och som genom en händelse bor Milla och hennes familj numera i en villa ritad av honom i Saltsjö-Boo strax utanför Stockholm. Livets små irrfärder!

Björnar är något som förekommer här och var hemma hos Milla Larsson

Det avlånga huset ligger på en höjd. Som en modern ladugård, men med stora glaspartier i alla väderstreck. På bottenvåningen kommer man direkt in i huset till köket, här nere finns sovrum, badrum, allrum och ett vardagsrum. Från början ledde två branta trappor upp till loftet. Numera en, och på loftet finns en bro, ritad av paret och smidd i Småland, som binder ihop de två sovrummen där uppe.

Annons
Grafisk estetik med den stora, svarta lampan mot betongen.
Naturmaterial som trä, lin och sten är Millas favoriter

– När vi flyttade in 2013 hade vi tankar om hur vi behövde förändra interiört, bland annat länka samman de två loften med en luftig bro. Men vi ville också bygga ut och skapa en känsla av innergård med en privat baksida och bygga ett skydd för väder och vind. Vi gjorde en råskiss och en moodboard och kontaktade Buster för att se om han ville fortsätta på huset han ritat. Och det ville han, säger Milla.

Annons
Stora glaspartier gör att man får in färger och natur.

Sedan 2018 bjuder huset på två sektioner till som sömlöst smälter in och som också ger det skydd som Milla och maken Henrik Trygg ville ha.

Köket är inrett med en blek, ljus färgpalett.
Annons
En köksö är ett bra sätt att få mer förvaring, här gömmer sig bland annat ett litet kylskåp

– Vårt hus passar oss så bra med närheten till naturen och det sköna flöde som finns här inne. Det kan tyckas tråkigt med en så blek färgpalett, men vi tycker det är vilsamt, otvunget och naturligt. Och de stora glaspartierna gör att man får in färger och natur.

Vackra och taktila stilleben som påminner om miljöer Milla har upplevt tillsammans med sin familj.

Milla är uppvuxen i Hälsingland och älskar naturmaterial som trä, lin, sten – det råa och det enkla. Som kontrast till familjens stillsamt inredda hem njuter hon av att vistas på gammelmorfars gård nära Dellensjöarna. Ett hus fyllt av minnen, historia, med det vackra landskapets färger som rött, ockra och linblått representerade.

Annons
På loftet finns en bro, ritad av paret och smidd i Småland, som binder ihop de två sovrummen där uppe.

– Bodde jag inte i en naturfärgad, enkel och stillsam lada med mycket trä, glas och betong så skulle jag gärna bo i ett rött timmerhus med historia, slitna ytor, Hälsinge- färger och närvarande hantverk.

De infällda takfönstren släpper in mycket ljus i sovrummet.

Med naturliga material och enkla, grafiska former och med naturen alltid närvarande så upplevs aldrig miljön hård eller själlös.

Annons
Naturen är alltid närvarande hemma hos familjen
Den ljusa furun skapar olika toner i panelen.

Hur tänker du när du planerar inredning?

– De dyra materialvalen intresserar mig inte. Jag är inte heller så förtjust i dekorerad och detaljrik inredning. Men jag har gärna reseminnen framme. Vackra och taktila stilleben som påminner om miljöer vi har upplevt tillsammans som familj.

Annons
Det vackra betonggolvet löper genom hela huset.

Milla Larsson

Designer och art director i grunden. Nu creative lead på Nexer Maverick.

Bor: Villa i Saltsjö-Boo utanför Stockholm.
Familj: Maken Henrik Trygg, outdoorfotograf. Sönerna Louie, 13, och Ellis, 9.

Hemma hos Milla Larsson som är creative lead på Nexer Maverick

Fotograf: Mikael Lundblad
Stylist: Jenny Martinsson

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons