Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationPåskdekorationerPåskpyssel och DIY

3 stylingtrender vi spås se mer av på Hemnet 2023

21 dec, 2022 
AvStina Meyerson
AvStina Meyerson
FotografMidnatt/Hay/Nordiska kök
Inredningstrender 2023
Hur kommer vi inreda våra hem 2023? Hemnet blickar mot 2023 och spår 3 stylingtrender som vi kommer få se mycket av nästa år.
Annons
Video: Se 5 stora färgtrender 2023Brand logo
Video: Se 5 stora färgtrender 2023

Älskar du också att titta på vackra hem på Hemnet? Oavsett om du har tankar på att flytta eller ej så råder det ingen tvivel om att det är en plats som du kan finna massvis av inspiration på!

Hemnet har gått igenom sitt kartotek av hem och tittat på vilka tendenser som ter sig starka till nästa år, när det kommer till att styla sin bostad. Det här var trenderna de förutspådde – spana in de här tipsen om du vill inreda trendigt 2023!

Fokusera på det dukade bordet

Dukning inspiration

Allas vår samlingspunkt matbordet kommer få mer kärlek 2023, menar experterna på Hemnet. Eftersom det ofta är där vi slår oss ned med nära och kära är det en härlig och social trend, som uppmuntrar till umgänge. Att ha ett vackert dukat bord adderar också till en känsla av vardagslyx – och vad kan vara bättre än det?

Annons

Om du vill duka trendigt nästa år bör du våga ta i lite mer! Knalliga dukar i färger som sticker ut, arbetade servettringar och servetter med mönster spås bli de mest populära inredningsdetaljerna när det kommer till dukning.

Fina servetter

Satsa på servetter i tyg! Det känns lyxigare och är även mer hållbart än slit och släng-servetter i papper.

Öppna upp köket med vitrinskåp

Vitrinskåp

När det kommer till köket ser experterna att vitrinskåpen blir allt vanligare.

Annons

Vi älskar funktionen av vitrinskåp med glasluckor, eftersom de fungerar som ett smart mellanting mellan stängd och öppen förvaring! Du kan gömma undan det du är trött på eller helt enkelt inte vill se bakom stängda träluckor, medan du kan visa upp dina fina tillhörigheter bakom de glasade luckorna.

Lantligt kök

Vitrinskåp passar bra i ett kök med exempelvis lantlig eller shakerstil. Du kan också placera ett fristående skåp i exempelvis ett vardagsrum eller en matsal.

Satsa på en snygg vägglampa

Stor vägglampa

Som bekant så krävs det flera olika ljuskällor i ett rum, för att det ska kännas varmt och ombonat. Särskilt i mörka Sverige är belysningen A och O för hemtrevnaden!

Annons

Hemnet har sett en ökning av både vägg-, golv och bordslampor, men menar att vägglampans ljus kommer lysa extra starkt under 2023.

Fin vägglampa

Liva upp den kala väggen med en snygg lampa så händer det lite mer på flera ytor! Satsa på en knallig eller iögonfallande ljuskälla som blir ett dekorativt tillskott, eller sätt upp en mer sober sådan om du enbart vill att den ska agera belysning.

Se också: Så bor Adele- kika in i stjärnans nya lyxvillaBrand logo
Se också: Så bor Adele- kika in i stjärnans nya lyxvilla

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons