Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationPåskdekorationerPåskpyssel och DIY

Inred snyggt med elektronik i hemmet – 5 tips

09 nov, 2020 
inred snyggt med elektronik, tv och högtalare
En undangömd tv eller kanske en högtalare så snygg att den gärna får stå framme i vardagsrummet? Vi listar fem inspirerande sätt att inreda med hemelektronik.
Annons

I det moderna hemmet är elektronik en del av inredningen, oberoende av om det är en tv, en radio eller ett par högtalare som tar plats i rummet. Vi minns alla de tidiga, skrymmande varianterna som blev som stora svarta lådor i inredningen. I dag har utvecklingen (tack och lov!) gått framåt och nu kombineras ett bra ljud sömlöst med snygg design.

Förutom vilken elektronik du väljer, påverkar även placeringen hur väl de kompletterar inredningen och underlättar vardagen. Vill du kunna gömma undan tekniken ibland eller kanske ska den helst alltid smälta in med övrig inredning?

Här är 5 inredningstips för dig som vill inreda snyggt med hemelektroniken:

1. Inred med snygga högtalare som smälter in i inredningen

bokhylla med snygg högtalare från transparent sounds
En snygg högtalare smälter sömlöst in i bokhyllan. Foto: Transparent Sound

Ställ krav på både ljud och design när du väljer högtalare till hemmet. Välj ett par diskreta högtalare som smälter in eller satsa på en stilren variant som matchar med din övriga inredning, precis som en designdetalj ska göra.

Annons

I dag finns det högtalare i flera olika stilar – från minimalistiskt och monokromt till mer färgglada varianter – vilket gör det enklare att hitta en som kompletterar just din inredningsstil, jämfört med tidigare.

beosound högtalare från Bang & olufsen
Välj en högtalare som du gärna ställer intill dina övriga inredningsdetaljer. Foto: Bang & Olufsen

2. Sätt tv:n på stativ

tv från samsung på ben
En tv på stativ gör vardagen flexibel. Foto: Samsung

En vanlig inredningsmiss med tv:n är att låta den styra inredningen i ett rum. Anpassa inte din möblering i vardagsrummet efter tv:n och låt inte klumpiga, tråkiga mediamöbler ta upp plats i onödan.

Annons

Genom att ställa tv:n på ben får du en flexibel vardagsrumsinredning och kan gömma undan tv:n när den inte behövs. Dessutom kan du enkelt flytta den för en optimal vinkel, samtidigt som du slipper begränsa dina inredningsvisioner i övrigt.

flexibel möblering med tv
Anpassa inte din möblering i vardagsrummet efter tv:n, utan låt den flytta runt enligt dina behov. Foto: Henrik Nero för Samsung

3. Stilrent med en soundbar

soundbar från samsung
En soundbar som går ton i ton med inredningen blir en stilfull detalj. Foto: Henrik Nero för Samsung

En stilren soundbar är ett snyggt högtalarval som kompletterar tv:n. Den känns diskret på sidobordet och blir inte heller blickfånget på väggen, samtidigt som den ger gott om ljud. Soundbars finns i dag i flera olika färger och därför kan det vara en god idé att välja en som matchar inredningens basfärger, exempelvis i grått, vitt eller beige, för en monokrom helhetskänsla.

Annons
snygg högtalare till tv
Subtilt, snyggt och bra ljud i ett när du inreder med en soundbar istället för stora högtalare. Foto: Bang & Olufsen

4. Inred med TV:n som en tavla

Samsung The Frame TV som tavla
Genom att fästa tv:n på väggen går det att trolla bord sladdar och övriga tillbehör på ett snyggt sätt. Foto: Henrik Nero för Samsung

Integrera tv:n i inredningen genom att låta den smälta in i tavelväggen eller genom att inreda med den som en tavla för sig. Satsa på en ram som kompletterar din inredningsstil och placera tv:n på ett stilfullt sidobord eller fäst den på väggen för att trolla bort alla sladdar och eventuella tillbehör.

Annons
tv som även fungerar som tavla
Skippa den klassiska tv-möbeln och placera tv:n på ett snyggt sidobord istället. Foto: Henrik Nero för Samsung

5. Teknik som en statementdetalj

lyxig högtalare från transparent sound
Handgjorda Acoustic Sculpture från Transparent Sound är en designdetalj i sig. Foto: Transparent Sound

Ibland finns det teknik som är så snyggt i sig själv att man gärna visar upp det som en del av inredningen och låter den bli en statementdetalj i hemmet. En riktigt snygg högtalare kan exempelvis göra sig fin i det tomma hörnet i rummet eller till och med upphängd på väggen, medan en stilfull vinylspelare på sidobordet kan förmedla ett stort musikintresse.

vägghängd högtalare som är en del av inredningen
En snygg högtalare kan bli en statementdetalj i inredningen. Foto: Bang & Olufsen
5 Missar med tv:n vid inredningBrand logo
5 Missar med tv:n vid inredning

Läs mer:

Annons