Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

Så inreder du med trendfärgen rött – 7 smarta tips

16 feb, 2024 
AvCecilia von Mentzer
Så säg hej då till avskalat och beige och säg hej till röda accenter. Kärlekens färg tar för sig och inredningsvärlden tycks inte få nog.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så inreder du med färgtrenderna 2024Brand logo
Så inreder du med färgtrenderna 2024

Trendfärgen rött lyfter det mesta och är kompis med neutrala, jordnära färger som grått, blått, brunt eller vitt. Men glöm inte rosa och rött, ljuvlig, humörhöjande kombo.

1. HUMÖRHÖJARE

Matbord från Audo och klatschigt röda stolar från Hay hemma hos designern Carin Wester i Bromma. Foto: Jonas Gustavsson. Stylist: Charlotte Frey Svidén.

Vilken färg ska du satsa på för ett garanterat lyft hemma 2024? Det är de röda tonerna som dominerar. Allt från terrakottaröda, brända toner till klarrött är nyanserna du ska hålla utkik lite extra efter. Vad symboliserar färgen rött? Det är en signalfärg som förknippas med starka känslor, kraft och energi. Love is in the air.

Annons

2. signalspaning

Verner Pantons lampa Flowerpot, &Tradition.

Bärbara, små lampor har varit på tapeten ett tag nu. Både gamla klassiker som uppdaterats och rena nyheter, helst då svampformade. En röd lampa lyfter rummet, särskilt om du väljer färgskalan greige som fond för din inredning.

Tips: Nedåtriktat ljus är det du ska välja som läslampa i sovrummet. Mjukt och dämpande, och du slipper störiga skuggor.

3. Festlig DUKNING I VÅRvinterN

En finfin nyhet är att IIttala släpper servisen Teema i rödaste rött.

Bland det roligaste som finns är att välkomna gäster med en personlig dukning. Är du klassikern som dukar med ärvda porslinet och servettringar, eller månne mixaren som tar vad som finns i skåpen och skapar ett bord som blir som det blir med många dukar och udda fat? Viktiga inslag är hursomhelst (särskilt den här årstiden) ljus! Och inte minst röda detaljer.

Annons

4. Luftig lösning

Hyllan Bond från Fogia, naturligtvis väljer vi den i säsongens färg.

Om du eftersöker luftig känsla därhemma så välj en hylla utan bakstycke. Blir en fin backdrop för böcker och kära ting du vill ha framme. Möbler med nätta ben lättar också upp.

5. MönstraD INREDNING

Hemma i barnrummet hos Ellinor blir den mjuka mattan en perfekt lekplats. Pläd av Evelina Kroon för Arket. Foto: Lina Östling. Stylist: Mari Strenghielm.

Ett är säkert: Det mesta passar ihop. Stor ullmatta med grafiskt mönster möter randig pläd, mönstrade kuddar och tjock ullgardin. Ombonat!

Annons

6. lekfulla lösningar

Färgfest i Pernilles lekfulla hem i Köpenhamn. Vintagestolar Carimate designade av Vico Magistretti. På bordet glaskonst, Helle Mardahl och ReflectionsCopenhagen. Foto: Camilla Isaksson. Stylist: Jennilie Isaksson.

Färger ändå! Rosa väggfärg känns som godis, är dessutom inredningen lekfull med humoristiska, färgstarka möbler och glaskonst blir intrycket som ett enda stort leende.

7. Inred med speglar

Rund spegel med en effektfull metallram i klarröd färg, Hay. Göm inte ditt favoritporslin i skåpen, ha det framme! Lätt att komma åt och en fin inredningsdetalj.

Speglar har gått från funktionella inredningsdetaljer till häftiga blickfång. Placera spegeln så att dagsljuset faller mot den. Ju större spegel, desto större känns rummet.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons