7 fina Ikeahacks som uppdaterar inredningen

Ikeahacks att göra hemma våren 2020

När en ny årstid anländer blir många sugna på att uppdatera inreningen hemma. Ett enkelt (och budgetvänligt!) sätt att göra det är med hjälp av smarta Ikeahacks. Vi har samlat sju fina hacks att prova!
17 april, 2020

TV: Hetaste trenderna från Stockholm design week 2022
2:27

Efter reklamen: TV: Hetaste trenderna från Stockholm design week 2022

(2:27)

Slå på ljud

Vill du ge hemmet en uppdatering? Det går att göra på flera sätt, exempelvis genom att möblera om eller byta ut textilier i sov- och vardagsrum.

Att prova ett Ikeahack är ett annat smart sätt som ger hemmet en uppfräschning och dessutom blir ett roligt projekt. Uppdatera dina gamla favoriter från Ikea eller varför inte personalisera nytillskotten i inredningen?

Här är sju snygga Ikeahacks att inspireras av eller att kopiera rakt av!

Ikeahack 1: Sänggavel i linne

Ikeahack för sänggavel

Foto: Alicia Sjöström Styling: Anna Lenskog Belfrage för Ikea Livet Hemma

Uppdatera sänggaveln och ge sovrummet en mjuk känsla med tvättad linne. Det här DIY-projektet är enkelt och du kan göra det personligt genom val av textil, färg och eventuella broderier eller andra dekorativa element.

Du hittar instruktionerna här.

Ikeahack 2: DIY-växthylla

Mer grönska är ett perfekt sätt att uppdatera hemmet oberoende av årstid. Inred med växter och lyft fram dem i inredningen med en fin växthylla. Den här Ikea-hyllan för växter har dessutom fått en trendig uppdatering med naturmaterial.

Du hittar instruktionerna här.

Ikeahack 3: Snyggt ställ för köksredskap

Slipp oreda i kökslådorna och inred för ordning och reda med det här stilfulla stället för köksredskapen. Enkelt och billigt att göra – och resultatet blir riktigt snyggt!

Du hittar instruktionerna här.

Ikeahack 4: Frukostbricka i färg

ikeahack-bricka

Foto: Brit+Co

Plocka in dina favoritfärger i inredningen med hjälp av det här fina Ikeahacket. Låt kreativiteten flöda och skapa en personlig frukostbricka som garanterat lyser upp både i hemmet och i Instagram-flödet.

Du hittar instruktionerna här.

Ikeahack 5: Vas med sommarklädsel

Ikeahack – vas med textil

Foto: Ragnar Òmarsson Styling: Pella Hedeby för Ikea Livet Hemma

Piffa till de klassiska vaserna i glas med textil för en ny, vacker look. Det tunna linnetyget släpper igenom en aning ljus och blir en harmonisk detalj i inredningen.

Du hittar instruktionerna här.

Ikeahack 6: Dörr till Billy-hyllan

Önskar du ibland att det gick att gömma undan hemmets mindre prylar, hur fint de än är organiserat i hyllan? Det här smarta Ikeahacket löser förvaringsproblemet och ger en mer rofylld och minimalistisk känsla till inredningen. Dessutom kan du piffa till dörren med valfri färg och valfritt handtag för att matcha din inredningsstil.

Du hittar instruktionerna här.

Ikeahack 7: Ivar-skåp med dörrar i rotting

ikeahack ivar skåp med rotting

Foto: Burkatron

Uppdatera det klassiska Ivar-skåpet med personliga dörrar för en helt ny möbel. Det här stilsäkra hacket adderar trendig rotting till hemmet på ett enkelt och budgetvänligt sätt.

Du hittar instruktionerna här.

Se också: Våren på H&M Home 2022
1:38

Efter reklamen: Se också: Våren på H&M Home 2022

(1:38)

Slå på ljud

Läs mer:

Sugen på fler Ikeahacks? Här hittar du ytterligare 7 våriga Ikeahacks

10 DIY-projekt att pyssla med hemma

5 DIY-projekt som gör hemmakontoret snyggare