Ikeas kollektion Fullviktig är här – och vi älskar den

Ikeas kollektion Fullviktig är här – och vi älskar den

Ikea fortsätter att skämma bort oss med tjusiga kollektioner och nyligen släpptes Fullviktig – som bara säljs i begränsad upplaga.
21 oktober, 2016

Nyligen kunde vi tjuvkika på Ikeas vårnyheter 2017 som kommer först i april, men innan dess har vi julprodukterna att se fram emot och den 21 oktober lanserades kollektionen Fullviktig.

Kollektionen har tagits fram med hjälp av ett gäng sociala entreprenörer och hantverkare i norra Thailand – där fokus legat på att skapa nya försörjningsmöjligheter och en mer hållbar miljö för invånarna i de regioner där produkterna tillverkas.

Läs också: Naturnära material och dämpade toner – så ser julen 2016 ut på Ikea

Fullviktig – som bara säljs i begränsad upplaga –  är den femte kollektionen skapad tillsammans med traditionella hantverkstekniker och lokala material från projektet Doi Tung Development.

Inspirationen kommer från den enkla vardagslyxen att dricka te, en ritual som delas av människor i olika kulturer över hela världen. I kollektionen ingår handgjorda tekannor i keramik, tekoppar, burkar, skålar, fat och skedar i en varm och naturlig färgpalett i grått och korall.

Kollektionen omfattar även handvävda kuddfodral, servetter och kökshanddukar samt lådor, anteckningsböcker och bilder i handgjort papper.

Läs också: Tjuvkika på Ikeas vårnyheter – de snyggaste vi sett på länge!

Läs också: Våra 7 favoriter ur nya Ikea-katalogen

Läs också: Alla 23 produkter ur Ikeas limiterade kollektion Svärtan

Av: Alva Fierro

Artikeln publicerades ursprungligen på vår systersajt Residence