Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationPåskdekorationerPåskpyssel och DIY

Ikeas kollektion Fullviktig är här – och vi älskar den

21 okt, 2016 
AvSara Ångström Burling
Ikea fortsätter att skämma bort oss med tjusiga kollektioner och nyligen släpptes Fullviktig – som bara säljs i begränsad upplaga.
Annons

Nyligen kunde vi tjuvkika på Ikeas vårnyheter 2017 som kommer först i april, men innan dess har vi julprodukterna att se fram emot och den 21 oktober lanserades kollektionen Fullviktig.

Kollektionen har tagits fram med hjälp av ett gäng sociala entreprenörer och hantverkare i norra Thailand – där fokus legat på att skapa nya försörjningsmöjligheter och en mer hållbar miljö för invånarna i de regioner där produkterna tillverkas.

Fullviktig – som bara säljs i begränsad upplaga –  är den femte kollektionen skapad tillsammans med traditionella hantverkstekniker och lokala material från projektet Doi Tung Development.

Inspirationen kommer från den enkla vardagslyxen att dricka te, en ritual som delas av människor i olika kulturer över hela världen. I kollektionen ingår handgjorda tekannor i keramik, tekoppar, burkar, skålar, fat och skedar i en varm och naturlig färgpalett i grått och korall.

Kollektionen omfattar även handvävda kuddfodral, servetter och kökshanddukar samt lådor, anteckningsböcker och bilder i handgjort papper.

Av: Alva Fierro

Artikeln publicerades ursprungligen på vår systersajt Residence

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons