Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

Ikea släpper färgstarka kollektionen Tesammans – se bilderna här

18 mar, 2024 
AvStina Meyerson
Ikeas nya kollektion Tesammans
Färgsprakande kulörer och lekfulla mönster är ledorden när det kommer till Ikeas nya kollektion Tesammans, som är skapad i samarbete med Raw Color. Spana in nyheterna här!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Gör om dina Ikea-möbler – tips för Billy, Malm och IvarBrand logo
Gör om dina Ikea-möbler – tips för Billy, Malm och Ivar

När vi inreder med färg så händer det någonting – och med några enstaka prylar kan du förändra uttrycket på ett helt rum. Det är någonting som Ikea och den nederländska designduon Raw Color tar fasta på i den nya kollektionen Tesammans, som de har skapat ihop.

Med kollektionen utforskar de hur färger samspelar med sin omgivning för att förstärka varandra, och vill inspirera fler till att inreda med färg och upptäcka de positiva känslor som väcks av glada kulörer.

– Vi har haft en experimentell inställning till hur färger kan förändra vardagsföremål genom att prova olika kombinationer av nyanser och material, leka med former som fångar ljus på vissa sätt och genom att blanda ljusa, mättade toner med mer dämpade, berättar Daniera ter Haar, en av Raw Colors grundare, i ett pressmeddelande.

Annons

Se Ikeas kollektion Tesammans här

Den tillfälliga kollektionen består av 19 produkter, och innefattar allt från möbler till textilier och dekorationsföremål – och alla med överraskande men harmoniska färgkombinationer.

– Det är ett samarbete som gör det möjligt för människor att lägga till unika designföremål och skapa färgstarka platser som speglar deras personlighet, menar Maria O'Brian, Creative Leader på IKEA of Sweden.

Tesammans släpps online och i butik den 5 april. Här kan du redan nu tjuvkika på nyheterna!

Ikeas Tesammans kollektion 2024
Modified by DALIM SOFTWARE

Med olika inredningsdetaljer i färg kan du enkelt och snabbt liva upp ditt vardagsrum. Du som är sugen på Tesammans-serien kan matcha soffkuddar med en färgrik matta och en iögonfallande pläd.

Annons
färgglad ikea tesammans filt
Modified by DALIM SOFTWARE

Den stickade pläden Tesammans har grafiska linjer och kulörer som till synes smälter samman till en enda nyans på avstånd, men som på nära håll framträder som separata färger.

litet färgglatt soffbord från ikea
Modified by DALIM SOFTWARE

Det här läckra avställningsbordet är inte bara ett bord, utan rymmer också praktisk förvaring inuti – eftersom locket går att lyfta på.

Annons
färgglada tesammans kuddfodral från ikea
Modified by DALIM SOFTWARE

Tesammans-kuddarna har olika mönster, men färgkombinationerna matchar snyggt. Du kan kombinera de olika varianterna och få ett klatschigt men enhetligt resultat.

färgglad dagbädd från ikea
Modified by DALIM SOFTWARE

Här används Tesammans tyglängd för att liva upp en dagbädd.

Annons
färgglad förvaringsmöbel på hjul från ikea
Modified by DALIM SOFTWARE

Tesammans förvaringsmöbel på hjul är funktionell samtidigt som den sticker ut med sina djärva färger och grafiska linjer.

färgglad mönstrad duk från ikea
Modified by DALIM SOFTWARE

Älskar du att duka med färg? Spana in glas, karaffer och servetter ur serien!

Annons
färgglada brickor från ikea
Modified by DALIM SOFTWARE

I kollektionen finner du också färgglada ljushållare och dekorativa samt funktionella brickor. Perfekta färgklickar i hallen exempelvis!

färgglad bordslampa från ikea
Modified by DALIM SOFTWARE

Tesammans lampskärmar finns i två storlekar och kan antingen kan hängas eller placeras på ett bord. Designen med tre lampskärmar staplade på varandra i mörka till ljusare toner skapar olika reflektioner när de fångar ljuset.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons