Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationPåskdekorationerPåskpyssel och DIY

I villan i Odense möts starka färger och dova pasteller

22 sep, 2022 
AvJulie Wittrup
I villan i Odense möts starka färger och dova pasteller
Hos Camilla Hansson är inga färger förbjudna. Här blandas strukturer och material för att skapa effektfulla kontraster och ett tonsäkert samspel.
Annons
Video: Kika in i villan i Odense – starka färger möter dova pastellerBrand logo
Video: Kika in i villan i Odense – starka färger möter dova pasteller

Camilla Hansson har alltid varit väldigt kreativ och när hon fick barn började hon sticka. I dag både stickar och syr hon i stort sett alla sina egna kläder och säljer stickmönster för mammor och barn under namnet A Nordic Knitting Tale. Camillas inställning till stickning är lekfull och färgstark, liksom inredningen i villan i Odense.

Camillas inställning till stickning är lekfull och färgstark, liksom inredningen i villan i Odense.
Annons
Rosa detaljer är ett genomgående tema i hela hemmet.

– Jag älskar att sätta samman färger kors och tvärs. Jag har särskilt en svaghet för rosa, som jag alltid återkommer till, säger Camilla om nyansen som smugit sig in nästan överallt i hemmet.

Gardinerna i vardagsrummet, soffbordet, väggarna i Camillas kontor och även bågen mellan köket och allrummet visar den rosa tråd som Camilla har dragit genom villans många rum.

– Färger ger liv och personlighet. Jag är inte alls för svartvita hem. Därför finns det inte heller några färger som är förbjudna eller som inte får komma in här, säger hon.

När familjen tog över huset var det extremt välskött och hade redan det antal rum familjen behövde. Dock krävdes några justeringar för att Camilla och familjen skulle känna sig hemma i den nya miljön. De valde bland annat att ta bort det gamla köket och dölja kakelplattorna som kopplade samman köket med entrén.

För Camilla var det viktigt att renovera med respekt för husets stil och arkitektur.
Annons
Hemmets matplats är öppen och ljus med en mintgrön vägg.

– Köket var egentligen inte så vansinnigt gammalt. Det hade lätt kunnat leva i minst tio år till, men det var inte alls vår stil och passade inte huset. Det osade franskt lantkök och vi bestämde oss för att satsa på ett helt annat uttryck, säger Camilla.

För henne är det viktigt att renovera med respekt för husets stil och arkitektur. Därför har hon också valt att behålla de gamla ursprungliga furuplankorna, om än i en målad version.

Färgerna i hemmet har inte valts på måfå, eller spontant. Camilla går ofta länge och föreställer sig rummet i den färg hon tänkt sig, känner hur det känns och testar olika kombinationer i huvudet innan hon påbörjar arbetet. Plötsligt hittar hon den rätta kombinationen av färger, möbler och inredning och först då börjar hon måla.

Annons
– Det ska vara lite trä, lite metall, lite läder och något ”tygigt”, säger Camilla.
Den rosa garderoben är en riktigt läcker detalj mot den vita väggen.

När Camilla inreder eller gör om hemma tänker hon alltid på strukturer och material för att uppnå det rätta, personliga uttrycket.

– Det ska vara lite trä, lite metall, lite läder och något ”tygigt”. Det ger inredningen ett bra samspel och på så sätt får jag också in de nödvändiga kontrasterna.

Färgerna i hemmet har inte valts på måfå, eller spontant. Camilla går ofta länge och föreställer sig rummet i den färg hon tänkt sig.
När Camilla inreder tänker hon alltid på strukturer och material för att uppnå det rätta, personliga uttrycket.
Se också: Kika in hemma hos Melimeli-grundaren Amelia WidellBrand logo
Se också: Kika in hemma hos Melimeli-grundaren Amelia Widell

Camilla Hansson

Sjuksköterska på onkologisk avdelning och ägare av A Nordic Knitting Tale. Gift med Thomas, tillsammans har de barnen Oline, 9, och Ebba, 6.
Bor: Parhus på 180 kvadratmeter i Skibhuskvarteret i Odense.
Följ: @anordicknittingtale

Camilla Hanssons stickade kläder är lika färgstarka som hennes hem.

Fotograf: Mia Mortensen

Läs allt om inredningen i bilspelet här:

Annons