Kika in i i designern Carin Rodebjers lägenhet på Östermalm

Carin Rodebjers lägenhet till salu

Sekelskifte, skandinavisk palett, vackert ljusinsläpp och inredning on point! Nu säljer designern Carin Rodebjer sin ljuvliga lägenhet på Östermalm.
07 september, 2022
Höstens stora inredningstrender
0:46

Efter reklamen: Höstens stora inredningstrender

(0:46)

Slå på ljud

Modeskaparen Carin Rodebjer säljer nu sin lägenhet och den är en riktig dröm.

Centralt lokaliserad på Grevgatan, Östermalm i Stockholm är läget optimalt. Och insidan? Magisk!

Grunden går i en skandinavisk färgpalett med ljusa, diskreta nyanser som låter inredningen ta för sig. Även den går i minimalistiska toner med offwhite, beige och trendiga inslag av trä, toppat med utvalda färgklickar i detaljer och textilier.

Trerummaren är byggd 1898 och har kvar sin sekelskiftescharm med högt i tak, vackra taklister och pardörrar.

Elegans, kitsch och poppigt 80-tal hemma hos ölbryggaren i Köpenhamn

Ljust vardagsrum med sociala ytor

Vardagsrummet fungerar som en social samlingsplats med både sitthörn och matplats. Trädetaljer, textilier och inredningsdetaljer skapar en harmonisk helhet. Allt ramas in av de stora fönstren.

Sovrummet öppnar upp mot balkongen

Vita pardörrar öppnar upp till det ena sovrummet, som badar i ljus tack vare det stora fönstret med djup fönsternisch. Garderober omgärdar sängen och skapar förutom bra förvaring, även ett mysigt krypin.

Sovrum nummer två är än mer rymligt och de varma textilierna och detaljer i trä adderar till myskänslan. Höga dörrar öppnar upp mot balkongen, som ligger i åtråvärt västerläge. Naturnära insynsskydd skapar en privat atmosfär med två soffor i centrum ovanpå mörk trätrall.

Bevarade detaljer i köket

Precis som resten av bostaden går köket i vitt, med trädetaljer. En modern och rostfri gasspis skapar kontrast till det vackert bevarade skafferiet.

Matplatsen är i går i linje med smart compact living-stil och trots det begränsade utrymmet finns sittplats för upp till sex personer.

Smart planerad hall med platsbyggda garderober

Den avlånga hallen är smart planerad med platsbyggda garderober, som skapar ett städat och rent intryck. Utrymmets intryck förlängs med den avlånga mattan.

Carin Rodebjers lägenhet säljs via Edward & Partners/mäklare Christian Melki.

Foto: Edward & Partners