Möt vår nya bloggare Johanna Bradford

29 nov, 2017 
AvSanna Rossäng
ny bloggare johanna bradford
Hon blandar gammalt och nytt, älskar tapet och beskriver sin stil som eklektisk med bas i både Skandinavien och England. I dag kan vi stolt presentera ELLE Decorations nya bloggare – Johanna Bradford.
Annons

Varmt välkommen till ELLE Decoration, Johanna! Vi är så glada att du börjar blogga hos oss. Vad kan vi förvänta oss för typ av innehåll i din blogg?

– En mix av det goda i livet! Jag är inte så trendfixerad och tycker inte att det är så viktigt att ha det senaste utan snarare att skapa en känsla i ett hem. Så det blir en del inredning, men mycket annat också. Vi flyttar så ofta och senast nu till hus så det blir en del renovering men jag kommer även dela med mig av familjelivet och lite enkla recept.

Kan inte du berätta lite om ditt hem?

Annons

– Just nu bor vi i en riktig drömlägenhet – en trea på 100 kvadratmeter i Linnéstaden i Göteborg. Ritat av  Carl M. Bengtsson, samma arkitekt som ritat Millesgården i Stockholm. Hela huset är fint bevarat, det är verkligen 20-tal när det är som bäst. Men nu har vi köpt hus.

– Huset är ursprungligen från 1972 men har byggt ut i olika etapper därefter. Det är inte alls vårt drömhus och vi tänkte egentligen inte gå på visningen men när vi var där kändes det jättebra. Det finns ingen riktig själ i huset, och det blir en utmaning för oss som alltid bott i sekelskifteslägenheter, men det ska bli roligt att kunna sätta sin egen prägel utan att behöva ta hänsyn till någon stil. Det blir en rolig resa.

Här kan du läsa Johannas blogg!

Hur skulle du beskriva din inredningsstil?

Annons

– Det är svårt att svara på. Jag blandar mycket, gamla möbler med nya, jag gillar tapet men tycker inte heller det är helt fel att måla vitt i ett rum – men tycker också man kan våga lite mer. Jag är halv-engelsk och är uppväxt med heltäckningsmattor och blommiga gardiner så tapeter och det ombonade har jag nog fått från England. Så kanske kan kalla min stil eklektisk med bas i både Skandinavien och England.

Hur ser du på hemtrevnad?

Annons

– Det är så himla individuellt, men det känns i väggarna om någon trivs hemma och mår bra där. Mixa, gräv i förråden hos mor- och farföräldrar. Hemtrevnad måste få ta tid. De hemtrevligaste hemmen är de som bott på samma ställe ett helt liv, rest och plockat med sig saker från olika platser. Det är viktigare att lita på sin magkänsla än att stirra sig blind på trender och det som det står att man ska köpa.

Vilket är ditt favoritrum?

Annons

– Köket! Köket är absolut mest inspirerande att inreda och roligast att renovera.

Vilket är ditt bästa inredningstips?

– Att inte tänka efter så mycket! När man ser så mycket fint och är det lätt att tro att man inte själv kan få till det. Men det kan man. Väljer man det man tycker om blir mixen bra. Och våga! Våga mixa, det kommer bli bra.

Du har fått en färg uppkallad efter dig och får allt i renoveringsväg att kännas enkelt. Vilket är ditt bästa renoveringstips (som inte behöver kosta skjortan)?

Annons

– Det är faktiskt hyfsat enkelt att renovera kök. Det är inarbetat att kök är dyrt men de flesta köken jag har renoverat har inte behövt kosta så mycket. Jag målat köksluckor, bytt knoppar, måla kakel, spikat panel.

Vad drömmer du om just nu?

– Nu drömmer jag om vårt hus som ska bli färdigt. Målbilden är att i sommar vara klara och njuta av havet.

Vad tycker du om att göra när du inte inreder?

– Jag gillar allt som gör livet härligt. Tycker man ska unna sig det. God mat, jag älskar att hänga med kompisar och familj. Jag är inte jättemycket för att resa långvägar, utan kör weekends till olika städer i Europa för att sen komma hem.

Annons

Vad tror du dina läsare uppskattar med din blogg och det du gör i alla sociala kanaler?

– De uppskattar nog min personliga ton. På Instagram lägger jag bara upp mina egna bilder och på bloggen är 80% mina egna bilder. Sen tror jag mixen, att jag blandar och inte är en ren inredningsblogg utan läsarna får följa med i andra skeden i livet, som när jag fick barn och gifte mig. Det är roligt att få inspirera på alla plan.

Johannas blogg hittar du på johannabradford.elledecoration.se.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons
Innehåller annonslänkar