Artikeln innehåller reklamlänkar

Ge hemmakontoret en uppgradering – 12 snygga möbler och detaljer på rea just nu

Ge hemmakontoret en uppgradering – 12 snygga möbler och detaljer på rea just nu

Jobbar du hemifrån? Inred ett hemmakontor som är trivsamt och praktiskt. Vi tipsar om aspekter som är bra att tänka på samt tolv snygga möbler och detaljer som är på rea just nu.
25 mars, 2020

VIDEO: TRENDIGASTE INREDNINGEN 2020

Inspireras av de viktigaste inredningstrenderna 2020
Slå på ljud

 

När allt fler jobbar hemifrån är det viktigt att tänka på hur man jobbar rent fysiskt. Finns det ett skrivbord? Och än viktigare – är det på rätt höjd för nacken och hållningen? Är stolen och sittställningen ergonomisk? Och hur är det med belysningen egentligen? Det finns flera komponenter som behöver vara genomtänkta för att inredningen ska vara optimal.

Ett hemmakontor ska vara funktionellt för att arbetet ska kunna flyta på och för att man ska trivas i vardagen. Sedan får det gärna vara snyggt också, en kombination som inte alls är omöjlig.

Här tipsar vi om tolv snygga möbler och detaljer till hemmakontoret – som dessutom är på rea just nu:

1. 3117 Sjuan, Fritz Hansen

En skön skrivbordsstol är en viktig komponent för att hemmakontoret ska vara praktiskt och ergonomiskt. Arne Jacobsens ikoniska stol Sjuan finns i många tappningar och självklart finns den även för hemmakontoret med mjuk läderklädsel. Skrivbordsstolen Sjuan finns också med armstöd. Här kan du köpa den (länk till Nordiska Galleriet).

2. Pastille w182, Wästberg

Bordslampan Pastille w182 är formgiven av Kim Colin & Sam Hecht och har ett praktiskt bordsfäste. Designen är minimalistisk och funktionell och lampan är dimbar samt går att vinkla och vrida för att rikta ljuset efter behov. Finns i fyra färger. Här kan du köpa den (länk till Nordiska Galleriet).

3. Rail desk, Menu

Det här skrivbordet tar minimalt med plats, men ger en snygg och praktisk liten arbetshörna i hemmet. Bordet monteras direkt på väggen, vilket frigör yta runtomkring och gör det enkelt att välja rätt höjd. Här kan du köpa det (länk till Nordiska Galleriet).

4. Bordslampa 5321, Gubi

Lys upp och sätt personlig karaktär på skrivbordet med en lampa. Paavo Tynells 5321 från 1938 kombinerar en klassisk form med inspiration av naturen. Här kan du köpa den (länk till Nordiska Galleriet).

5. Yuuto Escritoire, Walter Knoll

Det här stilrena bordet fungerar både som arbetsplats och snyggt sidobord i hemmet. Bordet är formgivet av designtrion EOOS och är lätt att möblera med i såväl sov-, arbets- som vardagsrum. Här kan du köpa det (länk till Nordiska Galleriet).

6. Bordsur, Arne Jacobsen

Håll koll på tiden! När man jobbar hemifrån gäller det att kunna separera arbetstid och fritid samt komma ihåg att ta pauser. En analog klocka kan hjälpa med det och det här bordsuret formgivet av Arne Jacobsen år 1939 ger dessutom en klassisk touch till arbetsrummet. Här kan du köpa den (länk till Nordiska Galleriet).

7. Masculo Meeting Chair, Gubi

Den här eleganta snurrstolen har ett stilrent, roterbart underrede och ett rundat, brett rygg- och armstöd. Stolen formgavs år 2008 av GamFratesi och finns i flera färger och material. Här kan du köpa den (länk till Nordiska Galleriet).

8. Componibili 3, Kartell

 

Svämmar skrivbordet över av papper och andra prylar? Inred med förvaringslådor eller en klassisk hurts för att hålla skrivbordet rent. Det här modulära skåpet från italienska Kartell passar i hemmets alla rum, är lätt att flytta och finns i flera färger. Här kan du köpa det (länk till Nordiska Galleriet).

9. Kizu bordslampa, New Works

Förutom att arbetshörnan ska vara praktisk får den gärna vara lite mysig också, den är ju trots allt i hemmet. Lars Tornøe designade bordslampan Kizu år 2015 och den stilfulla lampan ger ett fint stämningsljus. Här kan du köpa den (länk till Nordiska Galleriet).

10. AK 1330 skrivbord, Naver Collection

Nissen & Gehls moderna skrivbord har en lätt retrocharm och flera smarta lösningar som förenklar i arbetsrummet, exempelvis möjligheten att gömma sladdar genom att dra dem genom skivan och inuti bordsbenet. Bordet finns i flera utföranden och med olika ytbehandlingar. Här kan du köpa det (länk till Nordiska Galleriet).

11. Ph 3/2 bord, Louis Poulsen

Den klassiska bordslampan PH 3/2 ger ett fint, bländfritt ljus som är riktat nedåt. Lampan passar därför på skrivbordet som inte behöver riktad arbetsbelysning, utan snarare är i behov av ett mjukt sken. Här kan du köpa den (länk till Nordiska Galleriet).

12. TS desk, Gubi

Eleganta TS Desk har smala metallben och är ett snyggt alternativ som skrivbord i hemmet. Bordet finns med svart, vit alternativt grön marmorskiva eller med en toppskiva i rökfärgat glas. Här kan du köpa det (länk till Nordiska Galleriet).

Läs mer:

9 snygga designlampor du kan fynda på rea nu

10 plädar att uppdatera hemmet med i vår