Förläng sommarkänslan i hemmet – 7 inredningstips

tips som ger sommarkänsla till inredningen

Behåll sommarkänslan långt in på hösten med skira linnetyger, spelande solkatter, säsongens färger och semesterminnen. Vi har samlat sju inredningstips som skapar ljuvlig sommarstämning året om.
23 juli, 2020

Slå på ljud

 

1. Ta vara på sommarljuset

Stort matbord i trä med sommarkänsla och solkatter

Solens ljus kan förvandla ett helt rum, här hemma hos Els-Marie Enbuske. Tips! Möbler i trä är både snyggt och miljövänligt, samt ger en somrig naturkänsla i inredningen. Foto: Petra Bindel Styling: Emma Persson Lagerberg | Syns i: Stilsäkert hos modedesignern i Stockholm

Ett mjukt, vackert ljus kan vara den bästa inredningsdetaljen långt in på hösten. Släpp in det naturliga ljuset så länge det går och gör det till en del av charmen i hemmet genom att reflektera strålarna och skapa dansande solkatter. Lägg en discokula på fönsterbrädan eller häng upp facetterat glas eller kristaller i fönstret.

2. Skapa en grön oas

Matplats hemma hos Ursula Wångander

En urban djungel kan frodas året om, som här hos Ursula Wångander. Foto: Idha Lindhag | Syns i: Personligt och kreativt hemma hos Ursula Wångander

Plocka in säsongens grönskande natur i inredningen för att få en bestående sommarkänsla. Det kan vara en botanisk tapet, en vacker grön väggfärg eller varför inte några växter på en hylla? Våga mixa olika nyanser av grönt för ett levande helhetsintryck.

3. Värm upp uteplatsen

Mysig uteplats i sommar och höst

Ljus och värme bidrar till en mysig uteplats även i höst. Foto: Lisa Björner Styling: Anna Wendt/Söderberg agentur

Skapa en uteplats att trivas på långt in på hösten med värmande textilier, ljuslyktor och mysig belysning. En ljusslinga sätter stämningen, medan några värmelyktor och en pläd i ull motar bort kvällskylan.

4. Eviga sommarfärger

Vardagsrum hemma hos Sofia Wood

Aquablå väggar och vikpallar påminner om soliga dagar vid havet hos Sofia Wood. Foto: James Stokes Styling: Maria Nordin | Syns i: Bohemiskt och naturnära hemma hos Sofia Wood

Måla om och inred med säsongens favoritfärger permanent. Det kan vara den blå som för tankarna till havet, det solgula, friskt gröna eller blomstrande rosa. Kulörerna påminner om sommarens allra bästa dagar året om!

5. Strössla med semesterminnen

Poster från Desenio

Förändra stämningen hemma med hjälp av konsten på väggarna. Ett nytt motiv, en färg eller en ny sammansättning av tavelväggen kan ge en helt ny känsla i rummet. Foto: Desenio

Ställ fram souvenirerna i bokhyllan, rama in semesterbilderna eller låt en poster påminna om favoritresan du drömmer om att göra igen. Detaljerna gör hemmet personligt och ger glädje långt efter att semestern tagit slut.

6. Sätt upp linnegardiner

Vardagsrum hemma hos Caroline Winberg

Ombonat, men somrigt med gardiner i färg hos Caroline Winberg. Foto: Jonas Ingerstedt Styling: Sasa Antic | Syns i: Personligt och stilfullt hemma hos Caroline Winberg

Ett par tunna linnegardiner släpper in ljuset. Genom att välja ett par i färg, som här, kan du styra ljusets nyans. Det varmrosa för tankarna till sommarens värme och pastellpalett.

7. Inred lätt och luftigt

Beige sovrum med naturmaterial

Nyanser av beige ger ljus sommarkänsla, som här hemma hos Sophie och Gustaf Wiking. Foto: Andrea Papini Styling: Alexandra Papini | Syns i: Naturnära sekelskifteslägenhet i Malmö

Inred med ljusa, naturnära toner och tunna material för att behålla den lätta, luftiga känslan – och glöm inte att torka buketterna du plockar dessa varma dagar. När hösten kommer adderar du enkelt mörkare färger, tjockare textilier och grövre texturer.

Tips! Behåll det bästa av sommarens inredning året runt för ett personligt och inspirerande hem, oberoende av om det är ljuset, färgerna eller textilierna som sätter stämningen.

Läs mer:

Inred hemmet med sommarkänsla – 9 tips som passar året om

5 fina detaljer som ger köket en somrig känsla

Shopping: 12 inredningsdetaljer som ger sommarkänsla