Artikeln innehåller reklamlänkar

16 fina vaser till vårens vackra buketter

fina vaser

Äntligen börjar det bli dags att pryda hemmet med vackra buketter i vårens tecken! Vi listar 16 fina och trendiga vaser som passar vårbuketten perfekt.
12 januari, 2021

Våren står för dörren och det är snart dags att även välkomna den in i våra hem med vackra buketter i vårens toner.

I år vill vi gärna inreda med jordnära toner, lekfulla och böljande former och stilren och klassisk design som alltid går hem.

Foto: Iittala

Fina vaser att pryda hemmet med:

Vi listar 16 vackra vaser i allt från stora och höga vaser till låga att placera vårens buketter och snittblommor i.

Stor vit vas från Spring Copenhagen i en trendigt böljande design. Design av Eva Stoehr-Nielsen, Saxbo. Du kan köpa den här (länk till Åhléns).

Denna vas Iittala med asymmetriska vågformer designad av Alvar Aaltos är en riktig designklassiker. Finns i fler färger och storlekar. Du kan köpa den här (länk till Åhléns).

Den populära vasen Äng från Klong ger oss möjligheten att arrangera blommor på ett nytt sätt. Vasen är tillverkad i mässing med tillhörande glasinsats. Du kan köpa den här (länk till Åhléns).

Stilren vas med matt, silkeslen yta från Cooee i trendig jordnära ton. Finns att klicka hem här (länk till Åhléns).

En hög vas i glaserat stengods med en mjuk, oregelbunden form och två olika breda ben från H&M Home. Vasen rymmer en bukett långa snittblommor. Du kan köpa den här (länk till butik).

Vacker och tidlös vas formgiven av Carina Seth Andersson för Skrufs Glasbruk. Vasen kan användas både som ljuslykta och som vas och är lika fin med blommor i som med ett brinnande ljus – något att ha på bordet året om. Klicka hem den här (länk till Åhléns).

Vacker vas från Design House Stockholm och är formgiven av Eva Schildt. Finns även i vitt och transparent. Du hittar den här (länk till Åhléns).

Balloon 04 vas i keramik från Louise Roe Copenhagen. Denna keramikvas vackra och runda formspråk skapar en mjuk känsla till din inredning och är fin i sin enkelhet likväl som med en bukett blommor. Finns i fler färger. Du kan köpa den här (länk till Nordic Nest).

Klassisk och populär vas ur serien Hallon från Orrefors. Finns i olika storlekar. Du kan köpa den här (länk till Åhléns).

Bloom Botanica vas från Georg Jensen. Den skulpturala vasen är tillverkad av rostfritt stål och har en långsmal och mjuk form som i toppen avslutas i vackra nyutslagna blomblad. Den eleganta designvasen passar lika bra tillsammans med en härlig bukett blommor som ensam. Klicka hem den här (länk till Nordic Nest).

Trendig vas i lekfull design från Blomus. Vasen är tillverkade i resistent porslin som lämnats oglaserad och grov. Du kan köpa den här (länk till Åhléns).

Vas av glas med ribbad struktur från Ellos Home. Finns både i denna mörka nyans och i klarglas. Du hittar den här (länk till Ellos).

Bubblig vacker vas av stengods från By On. Finns även i svart. Du kan klicka hem den här (länk till Ellos).

Liten blomvas från Marimekko som finns i olika nyanser. Du hittar den här (länk till Åhléns).

Vacker vas i böljande former från Jonathan Adler. Kan användas för sig själv eller smyckas med en vacker bukett. Du hittar den här (länk till Nordic Nest).

Medelstor vas i rostfritt stål från Georg Jensen baserad på formgivaren Henning Koppels ikoniska föremål och ursprungliga design. Du kan klicka hem den här (länk till Åhléns).

LÄS MER:

Vårljus inredning – 15 ljusa och trendiga detaljer

Inred med blå nyanser – 17 shoppingtips

16 fina mattor att ha under matbordet

Inredningstrender 2021 – 7 stora trender att hålla koll på
Slå på ljud