Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationInspiration för balkongen

5 fina julpyssel och juldekorationer du kan göra själv

13 sep, 2023 
julpynt diy pyssel ikea inspiration
Pyssla och gör roliga DIY-projekt för att komma i julstämning i år! Vi inspireras av Ikeas julnyheter inför högtiden och tipsar om fem enkla juldekorationer du kan göra själv.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
12 TIPS: Så skapar du mysig julstämning – utan klassiskt julpyntBrand logo
12 TIPS: Så skapar du mysig julstämning – utan klassiskt julpynt

När Ikea nyligen släppte bilderna på sina julnyheter inför årets högtid fanns det flera smarta DIY-knep att inspireras av. Vi har valt ut fem favoriter som är enkla att pyssla själv inför december.

Inspireras av Ikea – 5 DIY-pyssel inför julen 2023:

1. Paketkalender med presentpåsar

paketkalender med presentpåsar
Foto: Ikea

Snygga små presentpåsar gör det lätt att pyssla ihop en paketkalender inför december. Dessutom fungerar påsarna lika bra för en hemmagjord adventskalender fylld med godis, antingen till dig själv, någon du gillar eller varför inte till hela familjen att dela på?

Annons

2. Pepparkakskalender

adventskalender med pepparkakor DIY
Foto: Ikea

Inte sugen på choklad varje dag? Förgyll december med en pepparkaka om dagen! Baka pepparkakorna, dekorera dem med siffror och trä på vackra snören som du knyter på en girlang. Voilà – du har en pepparkakskalender! Pynta den gärna med en ljusslinga för att göra den än mer festlig.

3. Satsa på en alternativ gran

kvist med julgransdekorationer
Foto: Ikea

Inte hemma i jul eller bara inte sugen på att köpa en hel julgran hem i år? Satsa på en alternativ gran! Det finns mängder av olika beroende på vilken stil du har, men vi gillar den enkla kvisten i en vas som piffas till med några väl utvalda julgranskulor. För dig som vill ha något större kanske det är den vanliga, något större krukväxten som pyntas med ljusslinga och dekorationer för att skapa julstämning? Som en extra bonus kan du ha ditt alternativa julträd betydligt längre än en gran, vilket gör att du kan njuta av den hela december.

Annons
palm med julgransdekorationer som alternativ julgran
Foto: Ikea

4. Julstad på fönsterbrädet

julstad på fönsterbrädet
Foto: Ikea

Det kan vara väldigt stämningsfullt att låta ett helt hörn i hemmet tas över av julens dekorationer. Ett fönsterbräde kan till exempel vara en bra plats att låta barnen uttrycka sin kreativitet fritt. Inspireras av Ikea och skapa en julstad med pepparkakshus, små dekorationer och granar. En ljusslinga blir som en stjärnbeströdd himmel och pricken över i:et.

Annons

5. Julgransdekorationer av pepparkakor

pepparkakor pyssel
Foto: Ikea

Låt pepparkaksbaket bli mer än bara något gott att äta. Dekorera pepparkakorna med kristyr, gör ett hål och trä på ett snöre för att skapa fina julgransdekorationer, som ni dessutom kan äta upp!

Annons