Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationInspiration för balkongenSe ELLE Hemma hos

Julen 2023 på Ikea – se nyheterna och inspirerande bilderna

11 sep, 2023 
ikea jul 2023
Julen är (redan) här! Åtminstone på Ikea, som nu släppt sina inspirationsbilder som visar upp nyheterna inför högtiden. Vi spanar in årets julnyheter hos möbeljätten.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
5 enkla julpyssel att göra hemmaBrand logo
5 enkla julpyssel att göra hemma

I skrivande stund återstår fortfarande flera veckor till jul, men det förhindrar inte många från att redan börja planera och längta efter högtiden. Och på Ikea är förberedelserna redan i full gång! Den svenska möbeljättens inspirationsbilder inför högtiden, som även visar upp inredningsnyheterna som snart släpps i butik, är nu här.

Julen på Ikea 2023

Annons
Annons
Annons

Julens kollektion går under namnet Vinterfint och är i likhet med vissa av Ikeas höstnyheter inspirerad av skandinavisk folklore och hantverk. Nyheterna skapar den klassiska julkänslan samtidigt som det även finns julnyheter för julminimalisten och -maximalisten. Från lekfulla julgranskulor och tomtar till enkla dekorationer och monokroma detaljer i lugna färger. Julnyheterna omfattar både dekorationer till hem och julgran samt omslagspapper och juliga textilier som uppdaterar hemmet.

Annons

Vinterfint kuddöverdrag är inspirerad av kuddarna som användes för att göra resorna med häst och vagn bekvämare, säger Paulin Machado, designer, om inspirationen bakom en av julens nyheter på Ikea i ett pressmeddelande.

Julbelysning som sätter stämningen

Annons

Utöver Vinterfint släpper Ikea kollektionen Stråla med belysningsnyheter som ljusar upp i vintermörkret. I kollektionen finns både tak- och bordslampor, kransar, adventsstjärnor samt flertalet olika ljusslingor. Just ljusslingorna är en favoritdetalj för många i hemmet under vinterhalvåret, eftersom det är ett enkelt sätt att lysa upp i mörka hörn och skapa stämning. Dessutom kan de hänga kvar ett bra tag efter julen, när resten av dekorationerna packas ner.

Annons
Annons

Hur tidigt kan man börja köpa juldekorationer då? Vissa bygger på sin samling året om, men för den som vill handla på Ikea är säljstart för julnyheterna i oktober 2023.

Spana in nya julgransdekorationerna på Ikea 2023:

Om det är något julpynt många av oss har en hel del av hemma så är det julgransdekorationer. Det är svårt att ha för mycket fina kulor att hänga upp i granen om man satsar på en mer klassisk eller maximalistisk stil. Därför spanar vi här nedan in julgransdekorationerna bland Ikeas nyheter för julen 2023 lite närmare!

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Min rutin #12 – Hanna ArdéhnBrand logo
Min rutin #12 – Hanna Ardéhn
Annons
Annons