Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationPåskdekorationerPåskpyssel och DIY

ELLE Deco Design Talks: Stora inredningstrender 2021

16 feb, 2021 
ELLE Deco Design Awards 2021 hade bland annat Design Talks i Ljusgården på NK i Stockholm
Nytt för ELLE Deco Design Awards 2021 var Design Talks, inspirerande samtal med formgivare och inspiratörer inom svensk design. Se samtalen här!
Annons

Andra veckan i februari blev onekligen fullspäckad, både på inrednings- och modefronten. Stockholm Design Week och Stockholm Fashion Week gick båda av stapeln, trots digitala format och andra typer av resurser. En av designveckans stående snackisar är ELLE Deco Design Awards (EDDA), där framstående formgivare och inspiratörer inom svensk design hyllas.

I år flyttade ELLE Deco Design Awards in på Nordiska Kompaniet i Stockholm i ett helt nytt samarbete. En vinnarutställning visas 8-21 februari och finns på varuhusets gatuplan. I samband med detta hölls även Design Talks i Ljusgården, modererade av Katarina Matsson, editionschef för ELLE och ELLE Decoration och dessutom juryordförande för ELLE Deco Design Awards. Design Talks bestod av två samtal med två olika teman.

stora Inredningstrender 2021

Det första samtalet kretsar kring inredningstrender 2021, där ELLEs Katarina Matsson pratar med tre av vinnarna i ELLE Deco Design Awards: Monica Förster som är Årets designer, Åsa Jungnelius som har formgett Årets Möbel, bordet Ettore för Källemo och Siri Svedborg, nyutexaminerad formgivare tillika Årets stjärnskott. Vilka trender kan vi se framemot? Vilka trender och tendenser ser de framåt? Och hur påverkar egentligen pandemin hur vi inreder?

Annons

Videon kunde inte hittas

Hur hänger mode och design ihop?

I samtal nummer två dyker vi ner i både mode och design och kikar närmare på hur områdena hänger ihop – och om de håller på att närma sig varandra. Går det att jobba med båda två? Och påverkar egentligen Instagram hur vi inreder? Kolla in samtalet mellan Katarina Matsson, editionschef på ELLE och ELLE Decoration, med modeskaparen och designern Martin Bergström som är aktuell med både smycken och en inredningskollektion för Skultuna, vinnare av Årets hederspris.

Videon kunde inte hittas

Årets blickfång, designern Gustaf Westman, vars kurviga speglar blivit storfavoriter även hos många modeinfluencers världen över och Årets inspiratör Paola Bjäringer som är grundare av Misschiefs, ett koncept med fokus på kvinnliga formgivare som rör sig i gränslandet mellan design och andra uttryck, som mode.

LÄS MER:

Annons