Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

Tidlös design – 12 vackra klassiker att inreda hemmet med år efter år

11 feb, 2021 
AvSandra Bohlin
AvSandra Bohlin
designklassiker
Inredningstrender kommer och går med vissa vackra klassiker består! Vi listar 12 fina designklassiker att inreda hemmet med som håller stilen år efter år.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Skandinaviskt 2.0 – så inreder du med den nya trendstilenBrand logo
Skandinaviskt 2.0 – så inreder du med den nya trendstilen

Ingredningstrender förändras ständigt. I år är det till exempel helrätt med jordnära toner, naturnära materialval, taktila ytor och lekfulla former som utmanar ögat. Det är spännande att följa trenderna och hur vår inredning ständigt ändras men även att fokusera på det tidlösa som är precis lika trendigt år efter år.

Viss inredning byter vi gärna ut beroende på säsong och trender och därför är det perfekt att investera i sånt som man vet håller stilen.

Designklassiker att investera i:

Vi listar 12 designklassiker att inreda hemmet med, som alltid håller stilen!

Annons
constella ljusstake klong

Den eleganta ljusstaken Constella är formgiven av Eva Schildt för svenska Klong. Ljusstaken har en skulptural design med plats för både värmeljus, kronljus eller små glasinsatser i vilka du kan ha små blommor i. Ljusstaken finns i flera färger. Köp den här (reklamlänk).

flowerpot bordslampa

Verner Pantons prisbelönta bordslampa Flowerpot VP3 kommer från &Tradition och formgavs redan 1968. Flowerpot är en riktig designikon som överlevt flera modesvängningar och fortfarande passar in i flera inredningsstilar. Du kan välja mellan olika färger. Köp den här (reklamlänk).

Annons
glasbord pedrera gubi

Glasbordet Pedrera från danska Gubi är formgivet av Barba Corsini &: Ruiz Millet. Bordet finns även med underrede i mässing. Du hittar det här (reklamlänk).

stol thonet

En elegant stol i svart bok och flätad rottingsits från Fameg som är populär i hem runtom hela världen. Designad redan 1859 av möbeldesignern Michael Thonet är den världens första masstillverkade stol och den har vunnit flera priser för sin tidlösa samt funktionella design. Du kan köpa den här (reklamlänk).

Annons
stoff nagel ljusstake

Den populära och byggbara ljusstake ur den klassiska serien STOFF Nagel som går att bygga på med flera delar ur serien. Du hittar den här (reklamlänk).

vas alvar aalto iittala

Vas från designlegenden Alvar Aaltos i de ikoniska böljande vågformerna som sedan vinsten vid världsutställningen i Paris 1937 blivit en tidlös symbol för skandinavisk inredningsdesign. Du hittar denna Iittala vas här (reklamlänk).

Annons
vägglampa gubi

Piffa upp väggen med en riktig designikon! Bestlite BL5 vägglampa från Gubi är designad av Robert Dudley Best och har varit i kontinuerlig produktion sedan 1930. Lampan har en elegant, klassisk design. Köp den här (reklamlänk).

georg jensen ljusstake

Ilse ljusstake från Georg Jensen är tillverkad i mässing och har ett effektfullt uttryck då det ser ut som den flyter ovanför ytan. Ljusstaken är designad av Ilse Crawford som inspireras av livet samt vad som driver oss människor framåt när hon skapar sina produkter. Du hittar den här (reklamlänk).

Annons
elephant shair

Elephant lounge sheepskin är en fåtölj från NORR11 som passar perfekt för dig som söker något alldeles extra. Stolen är designad av Kristian Sofus Hansen tillsammans med Tommy Hyldahl och den har en tydligt skandinavisk design. Finns i fler färger och även med sits i läder. Du hittar den här (reklamlänk).

gräshoppa lampa gubi

Golvlampan Gräshoppa, även kallad Grasshopper, från Gubi är en av de mest ikoniska designföremålen skapad av Greta Grossman under 40-talet. Den är en riktig klassiker och passar med dess eleganta form utmärkt bredvid din fåtölj eller soffa. Välj färg och köp den här (reklamlänk).

Annons
apa kay bojsen

Kay Bojesen är formgivaren bakom den världsberömda träapan från Kay Bojesen Denmark. Den leende apan designades 1951 och det sägs att den kom till när Bojesen blev tillfrågad om han ville designa en klädhängare till en barnmöbelutställning. Träapan är en riktig klassiker och en populär present till både stora och små! Köp den här (reklamlänk).

ljuslykta orrefors

Ljuslyktan Discus formgavs av Lars Hellsten och togs fram ihop med Orrefors i samband med friidrotts-VM 1995. Med sina mjuka former pryder ljuslyktan sin plats och när den är tänd sprider den ett varmt och trivsamt sken. Köp den här (reklamlänk).

LÄS MER:

Ge dina tidningar och böcker plats att glänsa – 18 snygga tidningsställ

Inred med trendiga taktila ytor – 24 snygga detaljer som ger liv till ditt hem

Skandinaviskt och avskalat – 22 detaljer som hjälper dig att skapa stilen

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons