Artikeln innehåller reklamlänkar – läs mer här >

Dekorera lokal för bröllop – 14 festliga och fina tips

Bröllopsdekoration att göra själv i lokal

Ballonger, rislampor, ljusslingor och fina bordsdekorationer – det finns mycket du kan göra för att få en trist och tråkig lokal till att bli magisk och bröllopsredo. Här tipsar vi om några saker du kan köpa och fixa, helt själv!
20 februari, 2020

Vankas det bröllop inom en snar framtid? Grattis till er! Nu väntar en härlig tid med planering, förväntan och såklart en längtan efter er stora dag – men förmodligen också en liten släng av stress, press och funderingar. Hur ska bröllopet vara? Hur ska lokalen dekoreras? Vilket tema ska dagen ha? Ja, frågorna och besluten är många.

Så dekorerar du en bröllopslokal – enkelt och snabbt

Att planera bröllop tar tid och kan ibland innebära en hel del stress för brudparet. Men det behöver faktiskt inte vara så svårt att få till den där magiska känslan i en lokal som annars känns trist och tråkig. Nedan tipsar vi om några enkla detaljer som bidrar till både stämningen och känslan!

1. Unika bokstavslampor 

Bokstäver med lampor dekorera på bröllop

Det sägs att det är detaljerna som gör skillnad i ett rum och när det gäller bröllopsdekoration är det såklart ingen skillnad. Bokstavslampor är ett enkelt sätt att göra din fest både personlig och fin på samma gång. Tänk er vad fint när solen går ner och mörkret kommer!

Bokstavslampor vita till bröllop

Bokstavslampa från JOX. Här kan du köpa dem. (reklamlänk från Adtraction)

2. Dekorera med tyg

Rosa tyg till bröllop

Stolar, väggar, tak eller bord – tyg kan rädda alla sorters möbler och lokaler. Här är det bara fantasin som sätter dina gränser, och våga testa dig fram! Ett tips är kombinera tyg med blommor – det blir magiskt fint!

Rosa tyg i metervara

Rosa tyg i metervara från Ellos Home. Här kan du köpa det (reklamlänk från Awin.com).

3. Glöm inte bort detaljerna på bordet! 

Bröllopsdekoration stearinljus i olika färger

Har ni grått tema på bröllopet? Då kanske gråa stearinljus är precis det ni ska ha på borden. Det är skillnad på ljus och ljus, så leta efter ett par som passar just er perfekt och ger rummet en lyxig känsla.

färgade stearinljus till bröllopsdekoration

Stearinljus från H&M Home, kommer i olika färger. Här kan du köpa dem (reklamlänk från Apprl).

4. Sy egna tygservetter

Linneservetter till bröllop

Att byta ut pappersservetter till tygservetter kan vara pricken över i:et när det kommer till bröllopsdukningen. Men det kan också innebära en rejäl prisökning att köpa tygservetter till alla gäster, så varför inte satsa på att sy egna?

tyg i linne till servetter

¨

Linnetyg i metervara från Ellos Home, kommer i fler färger. Här kan du köpa det (reklamlänk från Awin.com).

5. Kärleksfull belysning

Lampa med love-text

Belysning är en viktig del när du vill få in en känsla i rummet. En enkel detalj som kan sätta både stämning och känsla i rummet är en lampa med texten ”love”. Placera den över det eventuella honnörsbordet, baren eller fotobåset.

Text skrivstil love-lampa

Lampa med texten ”love”, från JOX. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction).

6. Gör bordsnumren till en del av dekorationen 

Bordsnummer dekoration till bröllop

Att ha nummer på borden kan underlätta för gästerna som vill hitta sin bordsplacering, men också för eventuell personal som ska servera bröllopsmiddagen. Låt bordsnumren bli en del av dekorationen och gör de personliga, så de matchar in på bröllopstemat.

Spegel i mässing på fot

Spegel i mässing som du själv kan måla vad du vill på, från Madam Stoltz. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction).

7. Använd ballonger både in- och utomhus 

Dekorera med ballonger bröllop

Stora och vita ballonger symboliserar verkligen bröllop och är ett enkelt hjälpmedel som bidrar till den där romantiska och lekfulla stämningen. Använd både utanför lokalen och inomhus – det går inte att få för mycket!

 

Vit rund jätteballong till bröllop

Stor latexballong med en diameter på 90 centimeter, från Partykungen. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction).

8. Snåla inte med ljusslingor! 

Dekorera lokal till bröllop med ljusslingor

Ljusslingor är både romantiskt, mysigt, lantligt och samtidigt riktigt praktiskt när du vill ha ljus i en lokal som annars är ganska mörk. Trä slingor kring bjälkar eller häng tvärs över rummet. Det ger en wow-effekt, vi lovar!

Ljusslingor till bröllop

Ljuslinga från Åhléns. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction).

9. Häng upp rislampor för en ljusare känsla 

Rislampor till bröllopet

Rislampor är verkligen en typisk bröllopsdetalj som ofta syns till i pyntade lokaler. De kan ljusa upp lokalen, skymma ett slitet tak eller bara finnas där som dekoration. Om du vill hänga upp några utomhus så kan vi starkt rekommendera att använda dig av solcells-rislampor för extra romantik!

Rislampor runda till bröllop

Rislampa med en diameter på 60 centimeter från Åhléns. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction).

10. Föreviga dagen och underhåll gästerna samtidigt

Fotobås för bröllop

Att ha ett fotobås är roligt för både brudparet och gästerna. Ett tips är att ha gästboken nära till hands vid fotobåset så gästerna kan ta en bild, klistra direkt in i gästboken och skriva en liten text till. Där kan vi snacka om att föreviga minnen!

 

Gästbok med polaroidkamera

Vit instax mini-kamera, här kan du köpa den. (reklamlänk från Adtraction) Gästbok med tomma blad från Partykungen, här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction).

11. Använd er av tomtebloss! 

tomtebloss på bröllop

Första dansen, brudskål, shots-bricka eller varför inte när bröllopstårtan serveras? Låt tomeblossen bli en del av er bröllopsfest – det blir både fint på bild och en magisk känsla på plats.

Långa tomtebloss

Långa tomtebloss med en brinntid på cirka 180 sekunder. Här kan du köpa dem (reklamlänk från Adtraction).

12. Ge gästerna en present! 

Gåva till bröllopsgäster

Tuggummi efter middagen, en tack-lapp, ett uppdrag eller något smycke. Att lägga en liten present vid varje gäst plats är såväl en stämningshöjare som en detalj i dekorationen.

Påse i bomull för bröllopsdekoration

Ekologisk bomullspåse från Jordklok. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction).

13. Dekorera drycken med egna etiketter 

Ettiketter till vinflaskor

Tryck upp egna etiketter till vin- öl eller vattenflaskorna! Då blir flaskorna automatisk en fin del av dekorationen och ni kan placera ut dem på borden eller ha de synliga vid baren. Ett extra plus är att ni kan spara en flaska som ni öppnar på er 10-åriga bröllopsdag

14. Svår lokal att dekorera? Använd platsen utanför! 

Bröllopstält att ha utanför lokal

Har ni en svår lokal som knappt går att dekorera – var lugna! Använd platsen utanför och fixa en mingelplats gästerna sent kommer glömma.

Rosa paviljong från Ellos

Rosa paviljong från Ellos Home. Här kan du köpa den (reklamlänk från Awin.com)

Läs mer:

8 DIY-tips du kan göra själv till bröllopet

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE DECORATION: