Artikeln innehåller reklamlänkar – läs mer här >

Dekorera hemmet med skulpturala inredningsdetaljer – 12 tips

trendiga, skulpturala objekt

Sätt guldkant på hemmet med fina skulpturala objekt. De trendiga detaljerna finns i många olika tappningar för olika stilar. Vi listar 12 snygga alternativ som finns i butik nu!
16 oktober, 2020

Skulpturer och skulpturala objekt, oavsett om det är en vas, en liten figurin eller ett bokstöd, har blivit trendiga i många svenska hem. De är fina inredningsdetaljer som fungerar som blickfång och ger ny dynamik till inredningen.

Placera dem på hyllan, fönsterbrädet alternativt sidobordet – eller varför inte på en piedestal? I dag finns mängder av trendigt skulpturala föremål, i många olika stilar och i alla prisklasser.

Vi har spanat in utbudet och listar här 12 snygga, skulpturala inredningsdetaljer:

1. Balloon vas, Louise Roe

balloon vas från louise roe copenhagen

Skulptural vit vas i keramik från danska Louise Roe Copenhagen. Vasen ger en mjuk känsla med sina runda former och är lika fin såväl med som utan blommor. Här kan du köpa den (reklamlänk från Awin.com).

2. Knot, Cooee design

dekorativ knut från cooee design
evighetsknut i guld

Stilfull inredningsdetalj i form av en evighetsknut. Finns i guld, silver, sandfärgat och svart och blir ett fint tillskott i stillebenet. Här kan du köpa den (reklamlänk från Awin.com).

3. Skål, Jonathan Adler

Skål från Jonathan Adler i matt, vitt porslin med guldfärgad insida. Skålen hålls upp av en hand, vilket ger den ett surrealistisk utseende och gör den lika användbar som den blir dekorativ. Här kan du köpa den (reklamlänk från Awin.com).

4. Vas, Urban Nature Culture

vas från urban nature culture

Skulpturala vasen Soft Curve tillverkad av naturmaterial och återvunna material, med en böljande form som inspirerats av kvinnokroppen. Här kan du köpa den (reklamlänk från Awin.com).

5. Vas, Cooee design

beige vas med skulptural form
skulptural vas från Cooee

Vasen Drift har organiska former och en sandliknande yta. Originalformen skulpterades fram i trä, av konstnären Anders Pfeffer Gjengedal. Här kan du köpa den (reklamlänk från Awin.com).

6. Bokstöd, Ellos Home

bokstöd från Ellos Home

Även regelrätta små skulpturer har börjat trenda i inredningar. De här dekorativa bokstöden i porslin tar in trenden, samtidigt som de har en praktisk funktion i bokhyllan. Här kan du köpa dem (reklamlänk från Awin.com).

7. Knot, Hay

knot från hay - glasskulptur

Glasskulptur formad som en knut, som sätter färg på hemmet. Finns i olika storlekar och färgställningar. Här kan du köpa den (reklamlänk från Awin.com).

8. Fat, Georg Jensen

Panton fat från Georg Jensen

Det här vackra fatet blir ett blickfång i hemmet. Originalet skapades för hand i silver och designades år 1988 av Verner Panton. Här kan du köpa det (reklamlänk från Awin.com).

9. Ljus, Hay

snurrade ljus i gröna toner från Hay

De skulpturalt snurrade ljusen är en stor trend i vinter och finns i en mängd olika färger. Dessa från Hay säljs i set om sex i tre olika färger. Här kan du köpa dem (reklamlänk från Adtraction).

10. Skulptur, Bloomingville

skulptur från bloomingville

Skulptur med böljande och skruvad form som blir ett blickfång oavsett var den placeras i hemmet. Här kan du köpa den (reklamlänk från Awin.com).

11. Bokstöd, Hay

bokstöd från Hay designad av Wang & Söderström

Bokstödet Boulder, designad av Wang & Söderström, är tillverkat i stengods och blir en skulptural detalj i bokhyllan eller i stillebenet. Här kan du köpa den (reklamlänk från Awin.com).

12. Golden rain, Artilleriet

golden rain av hanna hansdotter

Skulpturalt objekt skapat av konstnären Hanna Hansdotter i en exklusiv serie konstglas som är munblåsta och målade på Kosta Boda glasbruk. Glasen finns i en upplaga om tjugo exemplar som alla är unika. Här kan du köpa den.

Läs mer:

Angelica Blick säljer sin lägenhet – se bilderna här

8 snygga (och populära!) adventsstjärnor att spana in

Fluffiga inredningsdetaljerna som fixar myskänslan i höst