Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationPåskdekorationerPåskpyssel och DIY

De 9 mest populära hemmen på Airbnb

24 jan, 2016 
AvJoel Linde
Via Airbnb kan du hyra bostäder av alla typer runtom i världen. Här har sajten själv listat de bostäder som flest personer önskar bo i. Du kommer förstå varför när du ser dem.
Annons

Sajten Airbnb har blivit omåttligt populärt sedan starten 2008. Via den kan människor hyra ut sina egna hem på ett enkelt sätt, men sajten har också blivit en plats för drömmar och inspiration.

Det märks inte minst när man ser sajtens egen lista över de objekt som flest användare har lagt till i sin så kallade önskelista. Här är topp nio.

9. Billig minivåning, Rom

Detta boende skiljer sig mycket från de övriga på listan eftersom det är en lägenhet, och den är väldigt billig. För 356 kronor per natt får du en sovplats för fyra personer i Lazio, Rom, och det är uppenbarligen väldigt många som lockas av det.

airbnb-lagenhet-loft-rom
Via: airbnb

8. Trähus med egen pool, Bali

Annons

Det kostar inte mer än 655 kronor per natt att få detta hus med egen pool och tre minuters promenad till havet. Den ligger dessutom på Bali, vilket inte skadar dess attraktionskraft. Lokalbefolkningen kallar huset för ”The mushroom villa”. Bara att ställa sig i kö.

Via: airbnb
Via: airbnb

7. Pirates of the Caribbean, Kalifornien

Strax norr on Los Angeles, endast 15 minuter från Santa Monica, ligger det här tropikernainspirerade huset med vattenfall och jacuzzi på gården. Det kostar 837 kronor per natt, och då får du gärna låna ägarens surfbräda också om du skulle vara sugen på det.

Annons
Via: airbnb
Via: airbnb

6. Svampkupolen, Kalifornien

Här bor du på 10 hektar i en koja i skogen, och har närhet till hav, hajk och natur. Kojan ligger i Aptos i Kalifornien, och har plats för tre personer, och för det betalar du 969 kronor per natt. Om du får nog av naturen finns även tv och internet.

Via: airbnb
Via: airbnb

5. Romantiskt trähus, Alessandria

Annons

Som ni kanske har märkt finns ett visst tema på de boenden som användarna drömmer om mest på airbnb, nämligen små trähus. Så även i detta fall. Du bor i princip på vingårdarna i Alessandria, Italien, bara det att du också har en pool. 1348 kronor per natt.

Via: airbnb
Via: airbnb

4. Skulpterad stuga i skärgården, Kanada

Den här stugan i Brittish Columbia, i Kanada, är handskulpterad av naturliga material intill slätter med får och fruktgårdar. För att ta dig runt på den lilla ön Mayne, i skärgården mellan Vancouver och Seattle, ställer du dig med fördel på angivna platser och väntar på lift med någon av grannarna. Maten köper du av bönder. Mer lantligt än så blir det knappast. 850 kronor per natt.

Annons
Via: airbnb
Via: airbnb

3. Träkoja, Toscana

Nära både stad och natur ligger denna konstnärskoja med plats för två vuxna. Det finns eldstad i kojan, och du har tillgång till tennisplan, grill, pool och olivträd på gården. 2407 kronor per natt.

Via: airbnb
Via: airbnb

2. Snäckskalshuset, Mexiko

Annons

Det är ganska tydligt vad inspirationen till detta hus är. Det ligger på ön Isla Mujeres i Mexiko, och för att komma till en strand för du ta dig över ön, ungefär 15 minuter bort med golfbil, som finns tillgänglig. Annars har du ju också din egen pool, så klart. Eller varför inte bara sitta på balkongen och titta ut över karibiska havet. 2195 kronor per natt.

Via: airbnb
Via: airbnb

1. Tre träkojor mitt i skogen, i staden, Atlanta

Ytterligare en träkoja i skogen toppar listan över hus vi önskar oss. Denna ligger i skogarna inte utanför, utan inne i Atlanta, USA. För 3085 kronor per natt får du tre separate träkojor som förbinds med repbroar. Barnsligt häftigt!

Annons
Via: airbnb
Via: airbnb
Annons