Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationInspiration för balkongenSe ELLE Hemma hos

Så inreder du med den bohemiska stilen – 6 enkla stylingtips

14 sep, 2021 
Bohemisk inredning, så inreder du med den bohemiska stilen
Är du också stormförtjust i den bohemiska inredningsstilen? Inspireras av sex enkla och snygga sätt att inreda med trendstilen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
TV: Här är höstens inredningstrender 2021 - enligt kedjornaBrand logo
TV: Här är höstens inredningstrender 2021 - enligt kedjorna

Den avslappnade och kravlösa bohemiska inredningsstilen är en stil som aldrig lämnar trendbilden utan snarare agerar en tidlös, ständigt aktuell konstant. I höst genomsyrar den bohemiska stilen några av säsongens allra största trender, framförallt den jordnära färgpaletten och tydliga förkärleken för naturmaterial.

Om du är sugen på att addera en mer bohemisk känsla i ditt hem har vi här samlat sex enkla knep för att lyckas med stilen. Komplettera med shoppingtipsen som sätter stilen i alla hemmets rum.

Annons

Inred med den bohemiska trendstilen – sex enkla och snygga tips du inte får missa:

Stylingtips 1: Fokus på växter

Bohemisk inredning, inred med växter
Skapa ditt eget grönskande blickfång hemma med gröna växter så långt ögat når. Foto: Elin Sylwan för Historiska Hem Stylist: Thomas Lingsell Mäklare: Erica Lamberg.

Att inreda med växter, från små sticklingar till storbladiga blickfång, har blivit allt mer populärt de senaste åren. Den bohemiska estetiken gifter sig väl med färgsprakande, harmonisk grönska och grönskan framhävs som bäst genom att satsa på en egen, prunkande oas på hemmaplan.

Våga gå all-in och samla flera gröna växter på en och samma yta. Mixa olika sorter och storlek och placera med fördel växterna på olika höjder i rummet för ett mer levande intryck.

Annons

Stylingtips 2: Maxa med naturmaterial

Bohemisk inredning, så inreder du med naturmaterial
Ju mer naturmaterial, desto bättre! Komplettera med gosiga textilier för ett mjukare intryck. Foto: Bloomingville.

Ingen bohemisk inredning utan naturnära materialval. Komplettera hållbara och tidlösa träobjekt, både i form av möbler och mindre detaljer, med materialfavoriterna jute och rotting. Blanda med fördel in halm och sjögräs, två naturnära guldkorn tillika trendmaterial som vi endast kommer se mer av 2022 och framöver.

Rent stylingmässigt är more is more-filosofin en bra utgångspunkt. Räds inte att addera naturmaterial i stor mängd, helst flera olika material i en och samma miljö. Resultatet blir ledigt samtidigt som den röda tråden är tydlig och skapar enhetlighet.

Annons

Stylingtips 3: Mönstermixa mera

Bohemisk inredning, snygga stylingtips
Mönstermixen är en central i den bohemiska inredningsstilen. Foto: Hay.

Att inreda en miljö med mönster är både kul och uppiggande samtidigt som den personliga känslan framhävs. Om du är sugen på att få in mönster i den bohemiska inredningsbilden är det fritt fram. Här är pekpinnarna begränsade, det är snarare tacksamt och ännu mer talande för stilen i sig själv att ta ut svängarna i maximalistisk anda.

Hämta inspiration från Hay, där rutigt och randigt genomsyrar ett och samma rum. Utöver den klassiska rutan (som dessutom är omåttligt trendig att inreda med just nu) och randen är även diskreta, taktila mönster perfekta att inreda med.

Annons

Stylingtips 4: Satsa på vägghängda textilier

Bohemisk inredning, textilier
Med vägghängda textilier, här matta, får rummet en mjukare känsla. Foto: Ferm Living.

Mattan har fått lite av ett nytt liv de senaste säsongerna, inte minst genom återkomsten av den fluffiga, bångstyriga varianten med tydliga 70-talsinfluenser. Utöver att vara en självklar statementdetalj på golvnivå är mattan även tacksam att inreda den tomma väggen med.

Genom att hänga upp en matta på väggen skapas en omedelbar mjuk helhetskänsla. Mattans färgpalett får med fördel matcha resten av rummet. Om du vill addera mer dynamik, testa en mönstrad matta eller en med färgstarka inslag.

Annons

Stylingtips 5: Lägg till en extra ljuskälla

Bohemisk inredning, ljuslyktor och ljusslingor
Små ljuskällor, gärna i form av levande ljus, boostar hemtrevnaden och maxar myset oavsett årstid. Foto: Granit.

Oavsett säsong så är ljuskällan en genomgående, central komponent i den bohemiska inredningsbilden. Utöver dess tydliga praktiska fördelar får belysningen kliva fram som en stämningsfull mysboostare i alla hemmets rum. Tänk mindre lösningar i huvudsak, från enkla ljuslyktor till portabel laddningsbar belysning.

En bra tumregel är att ha den lilla ljuskällan framme oavsett säsong. Sedan är det enkelt att addera en extra ljuslykta eller mindre lampa när hösten är på intåg. Ljusslingan är ett bra tips för dig som vill maxa myset, både inne och ute, oberoende tid på året.

Annons

Stylingtips 6: Välj murriga kulörer

Bohemisk inredning, jordiga textilier
Murriga färgsättningar regerar, inte minst mörkbrunt – i mängder. Foto: Ono för Historiska Hem Stylist: HiFive Studio Mäklare: Konstantin Dallas.

När det kommer till bohemisk inredning och färgsättning brukar allt som oftast en naturnära, relativt nedtonad palett agera utgångspunkt. Likt en omålad kanvas kryddas helhetskänslan upp och formas efter dig som lever i hemmet tack vare detaljerna, från prunkande växter till mönstrade textilier.

Nu ser vi gärna att den säkra, något återhållsamma färgskalan bryts av med betydligt murrigare kontraster. Mörkbrunt leder vägen, allra helst med inslag av rött och terrakotta. Testa dig fram med textilier i jordigare utförande.

TV: 6 stora inredningstrender hösten 2021 – enligt PinterestBrand logo
TV: 6 stora inredningstrender hösten 2021 – enligt Pinterest
Annons