Stjärninredaren Beata Heuman tipsar om sina auktionsfavoriter på Bukowskis

10 nov, 2023 
AvRedaktionen ELLE
Inredningsdesignern Beata Heuman älskas för sin eklektiska inredningsstil. Inför Modern Art + Design på Bukowskis har hon valt ut föremål som återspeglar hennes lekfulla filosofi. Vi får också hälsa på i hennes vackra barndomsgård i Skåne. Låt dig inspireras!
Annons
Så inreder du med färgtrenderna 2024
Så inreder du med färgtrenderna 2024

Inredaren Beata Heuman (här kan läsa mer om hennes hem i London) har inför Modern Art + Design på Bukowskis valt ut föremål som återspeglar hennes lekfulla inredningsfilosofi. Här får du möjligheten att inreda i Beatas anda och bjuda på hennes personliga favoriter från auktionen. Stjärninredaren bjuder även in oss sitt vackra barndomsgård i Skåne.

Beata Heuman Bukowskis auktionsfavoriter
Stjärninredaren Beata Heuman har sin bostad och kontor i London. Men tillbringar somrar och lov på barndomsgården i London.

Barndomshemmet i Skåne är den plats som inspirerat Beata Heuman till sin kreativa och lekfulla inredningsstil. Omringad av djupa skogar och porlande bäckar befinner sig den idylliska 1700-talsgården i något som kan liknas vid en drömvärld.

Annons
Beata Heuman sommarhem Skåne vardagsrum
I huset möts man av en harmonisk blandning av Beatas egen design, antikviteter och engelska influenser.Beata Heuman

När en flygel på familjegården blev tillgänglig, tog Beata chansen att återvända till den plats som präglat hennes barndom. 2021 renoverade Beata huset, en fristående flygel till huvudbyggnaden där hennes föräldrar bor, och skapade ett hem fyllt av personliga och unika detaljer. Här möts man av en harmonisk blandning av Beatas egen design, antikviteter och engelska influenser. Kontrasterna ger en spännande inredningsstil som fångar Beatas konstnärliga uttryck.

Beata Heuman sommarhem Skåne matsal
I matsalen möts man av en vacker, nästintill fängslande handmålad tapet som stoltserar med enastående hantverksdetaljer. Med väggarna har Beata återskapat sin barndom med blommor och växter såsom plommonträd, äppelträd, rosor och liljor från gården. Denna unika väggmålning handmålades av De Gournay under Beatas vägledning. Rummet pryds dessutom av en öppen spis klädd i handmålat kakel från England.Beta Heuman

För Beata var det viktigt att inreda gården på ett historiskt sätt för att matcha dess ursprung. Hon har kombinerat den traditionella allmogestilen, som betonar naturliga material, med modern eklektisk design.

Annons
Beata Heuman sommarhem Skåne badrum
Badrummet som ligger i anslutning till sovrummet är rymligt med högt i tak. Väggarna är smyckade med tapeten ”Giglio of Florence”, som är Beatas egen design. Stuckaturmedaljongen är skapad av Johan Tobias Sergel och avbildar författarinnan Martina von Schwerin, som bodde på gården under tidigt 1800-tal. Den praktfulla handdukshängaren i koppar tillverkades av Beatas far.Beata Heuman

I hallen möts man av patinerade dubbeldörrar som lämnats obehandlade. Vardagsrummet är målat i en ljusgul nyans som står i en spännande kontrast till de vinröda snickerierna. Soffan "New Wave Country" är Beatas egen design, där hon har fört samman ett vackert paisleymönstrat tyg från Turnell & Gigon med dekormålade ben. I rummets fokus står två verk av den svenska konstnären och familjevännen Marianne Stalin och de renoverade lamporna på konsolen bakom soffan är från 1940-talet.

Beata Heuman sommarhem Skåne sovrum
Sovrummet är ett rum fyllt av nostalgiska referenser och modiga detaljer. Här har Beata tagit fram den perfekta harmonin mellan mönster, former och färger.Beta Heuman

"I sin bok "Every Room Should Sing" skriver Beata: ”Ditt hem bör vara en sammanflätning av din historia, nutid och framtid.” Huset är precis det: en öppning för Beatas barndomsfantasier, ett uttryck för hennes kreativitet och en plats där hennes barn kommer växa upp och skapa egna världar.

Annons

Beata Heuman väljer sina tre auktionsfavoriter


Modern Art + Design på Bukowskis äger rum den 15–16 november , här är Beata Heumans favoriter.

Läsande kvinna vid ån av Tove Jansson

Beata Heuman Bukowskis auktionsfavoriter Tove Jansson
Läsande kvinna vid ån, målning av Tove Jansson. Säljs på Bukowkis.

Denna tidiga målning av Tove Jansson är en drömsk komposition där vi möter en kvinna utan tydligt ansikte sittandes vid en å med ett brev i handen i sällskap av en hjort. Det fantasifulla motivet och färgskalan påminner om målningen Paratiisi och den aktuella målningen bör vara utförd vid ungefär samma tid 1940.

Ljusstakar AV Anna Petrus

Beata Heuman Bukowskis auktionsfavoriter Anna Petrus
Ljusstakar av Anna Petrus i mässing och tenn.

Anna Petrus var skulptör, industridesigner och formgivare, och var verksam i början av förra sekelskiftet. Ljusstakarna, troligtvis tillverkade på 1920-talet, är tillverkade i tenn med detaljer av mässing. De har kvadratiska ben krönta av lejon och är signerade av Anna Petrus och Herman Bergmans Fud.

Annons

Dagbädd, 1920-30-tal

Beata Heuman Bukowskis auktionsfavoriter dagbädd 1920-tal
Superelegant dagbädd.

Dagbädd i trä, elegant celadongrön lack och mjukt stoppad klädsel i rosa tyg. En möbel som fångar den tidstypiska stilen från Swedish Grace-eran.


Foto: Beata Heuman, Bukowskis

Annons