Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

Här är årets härligaste badrumstrender – experterna tipsar

12 feb, 2021 
AvCecilia von Mentzer
Vi tar grepp om bästa sättet att förvara smart i badrummet. Tänk högskåp, möbler som är grunda och väl valda detaljer för att skapa harmoni i rummet som lätt glöms bort.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så inreder vi våra badrum 2021 – 7 stora trenderBrand logo
Så inreder vi våra badrum 2021 – 7 stora trender


Vi tog ett snack med fyra badrumsexperter om vad de ser för badrumstrender under året som kommer. Här är deras svar.

JENNY ANDERSSON

Badrumsinspiration Jenny Andersson Vedum

Designansvarig på Vedum kök & bad

[Instagram: @vedumkokochbad]

Hur förvarar man bäst?

– Tänk igenom noga vad du vill förvara i ditt badrum. Här är vi alla olika och har olika behov. Renoveras hela badrummet är det bra att tänka in förvaringen redan från början. En nisch eller halvhög vägg som skapar avställningsyta skapar både spänning i rummet och tillåter olika materialmöten. Tvättställ med lådor skapar bra förvaringsutrymme för både småsaker och handdukar. Spegelskåp är praktiska för småsakerna om du känner att du behöver mer förvaring. Vill du ha maximalt med förvaring så kan du komplettera med högskåp eller andra förvaringslösningar. Även om badrum oftast upplevs som för små så finns det många kreativa lösningar som kan maximera din förvaring.

Annons

Badrummets smartaste förvaringspryl?

Badrumsinspiration Jenny Andersson Vedum
Badrumsinspiration Jenny Andersson Vedum hylla

– Jag gillar smarta och praktiska lösningar som gärna får vara multifunktionella. Ett grunt förvaringsskåp med öppna hyllor och spegel tar inte så mycket plats, men skapar väldigt mycket bra förvaring för småsakerna.

Annons

Vad ser du för trender?

– Naturnära färger, taktila materialval, mjuka former och gärna med koppling till naturen som växter, sten och trä. Vi fortsätter att se kakelplattor i stora format. Gärna väggar och golv i samma material för att skapa en lugn och trivsam miljö. De svarta detaljerna vill gärna vara med och skapa kontrast till den annars så mjuka färgskalan.

Noemi Ivanova

Badrumsinspiration Noemi Ivanova Badrumsdrömmar blogg

Badrumsinredare, driver bloggen Badrumsdrömmar

[Instagram: @badrumsdrommar]

Hur förvarar man bäst?

Ställ dig frågan: vad behöver du förvara? Textilier drar åt sig fukt, placera dem någon annanstans. För dig med litet badrum, satsa på att frigöra golvyta för att få det luftigt. Satsa på högskåp på väggen men undvik kommod under tvättstället. Intill spegeln är det fint med öppna hyllplan där du placerar det dagliga i ’öar’ av snygga askar. Har man större badrum är en kommod toppen. Kanske ett snygg vitrinskåp med frostat glas, ett snyggt blickfång. Men tänk: begränsningar är en kompis. Stoppa inte in för mycket.

Annons

Badrummets smartaste förvaringspryl?

Badrumsinspiration B

– Lådor, boxar och askar som håller ihop allt. En tandkrämstub blir ingen glad av, dölj den i en låda på en öppen hylla. Har du ett större tvättställ är det snyggt att ställa saker på en bricka. Lättare att städa, dessutom snyggt!

Vad ser du för trender?

– Jag ser tre tydliga spår: det milt skandinaviska, det internationella, pampiga och retrolooken. Den sistnämnda med terrazzo, som fortsatt är stort, och grafiska detaljer som svarta blandare. I den skandinaviska ser vi fortsatt mycket trä, kalksten, varmgrå och beige toner. Och i det internationella flödiga marmorsorter, större möbler. Tänk art déco och Paris.

Annons

Pella Hedeby

Badrumsinspiration stylist Pella Hedeby

Inredare och stylist

[Instagram: @pellahedeby]

Hur förvarar man bäst?

– När det kommer till inredning så är det viktigt att alltid utgå ifrån det utrymme man har och anpassa därefter så att det blir en bra lösning med rätt proportioner. Jag brukar själv undvika spegelskåp och föredrar en enkel spegel för att bevara maximal rymd i rummet. Och då är lådorna i kommoden ovärderliga. Har du ett större badrum så kan en platsbyggd lösning med en förvaringsvägg med luckor vara fint. Dold förvaring är att föredra framför större öppna hyllor. Hur gärna man än vill så blir det ofta svårt att hålla en fin ordning och det blir en extra yta att behöva städa. Om man saknar rejäla förvaringsutrymmen så är förvaringskorgar ett bra komplement. En naturkorg tillför dessutom en fin värme till ett kalt badrum.

Annons
Badrumsinspiration Målarboden Pella Hedeby stylist

Badrummets smartaste förvaringspryl?

– Snygga och smarta organizers får gärna ta plats i badrummet. Liksom praktiska insatser till lådor och skåp där var sak har sin plats.

Vad ser du för trender?

Badrumsinspiration Eva Solo korg

– Välplanerade badrum som utstrålar lugn och harmoni. Material och färgsättning känns naturnära och harmonisk där vi ser ytskikt som microcement och större plattor med färre fogar, men också en återgång till kakel med en handgjord känsla. Texturer blir viktiga både på ytskikt och i möbler, tvättställ och accessoarer såsom blandare och beslag. Matta och borstade ytor är fortsatt stort, men med en fin bas kommer även krom att kännas intressant som en tidlös markör framåt. En nedtonad lyx där stilrent och behagligt är ledordet.

Annons

Johan Saari

Johan Saari på Bricmate

Marknads- och produktchef på Bricmate, som gör keramikplattor

[Instagram: @bricmate]

Hur förvarar man bäst?

– Platsbyggd förvaring och nischer, klädda i samma material som golv och vägg. Bygg in schampohyllor i nisch och platsbygg väggfasta bänkar med anpassad förvaring under. Snyggt och praktiskt! Korgar, gärna flätade i naturmaterial, mjukar upp och känslan blir mer ombonad och varm. En ny aktör är svenska Haven och deras otroligt fina tillbehörsserie Toolbox designad av Note Design Studio. Gör det superenkelt att ha välorganiserade och städade badrumslådor. Min fru och dotter uppskattar särskilt att sminket är lättillgängligt och portabelt. Det sistnämnda en win-win enligt mig ...

Annons
Badrumsinspiration från Bricmate keramiska plattor

Badrummets smartaste förvaringspryl?

– Krokar och handdukshängare är mina bästa accessoarer. Istället för högar – få upp allt på väggarna. Satsa på färgmatchade krokar och tillbehör i samma ytfinish och färg som takduschen och blandaren. Inte bara krom med andra ord!

Vad ser du för trender?

Badrumsinspiration Bricmate keramiska plattor

– Badrumstrenden går mot mer natur och varmare toner. Det rent kallgrå har minskat i popularitet till förmån för varmgrått och ljusa beige toner. Den svenska Ekebergsmarmorn och den gotländska kalkstenen är i blickfånget just nu. Vi värnar den lokala förankringen och traditionen när världen står i brand. Dessa urklassiker finns nu även som tolkningar och varianter i granitkeramik. Hållbart både för miljö och plånbok.

Läs mer här:

Uppdatera sovrummet – 22 fina detaljer som ger oss vårkänslor
Minitvåan i Paris bjuder på smarta lösningar och grafisk elegans – kika in
16 detaljer i naturmaterialet rotting – som enkelt lyfter ditt hem

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons