Artikeln innehåller reklamlänkar

9 snygga och tidlösa lampor som sätter stilen

Snygga och tidlösa bordslampor, golvlampor och taklampor i butik just nu

Ute efter en stilren och tidlös ljuskälla som håller säsong efter säsong? Vi har samlat 9 varianter som garanterat gör jobbet – och sätter stilen hemma.
09 mars, 2021

Må hända att vi närmar oss både ljusare och varmare tider, men det betyder inte att ljuskällor är överflödiga. Lampor, både stora som små, är riktiga game changers i hemmet både i form av ljuskälla och inredningsdetalj.

För dig som funderar på att investera i ny belysning är det alltid smart att blicka mot designklassikerna som inte bara lyfter hemmet denna säsong utan dessutom många fler framöver.

Sugen på en ny golvlampa, taklampa, bordslampa eller pendel? Vi har valt ut 9 tidlösa lampor tillika designklassiker värda att spana in:

1. Bordslampa Night Owl, Fritz Hansen

Night Owl såg dagens ljus så sent som 2016 men har snabbt blivit en modern klassiker som pryder många hem. Utmärkande för lampan är den mjuka silhuetten och tacksamma designen, med en skärm som du enkelt kan positionera i fyra olika lägen. Så smidigt! Finns i vitt och mörkblått. Här kan du köpa den (länk till Tradedoubler.com).

2. Ljuskrona Sarfatti, Flos

Ljuskronan Sarfatti, ritad av Gino Sarfatti, har stått sig sedan 50-talet och ser inte ut att ge vika. Den perfekta blandningen av modernt och klassiskt med industriella inslag som tillför extra statementkänsla. Syns här i mässing men finns även i matt svart och krom. Finns i flera storlekar. Här kan du köpa den (länk till Tradedoubler.com).

3. Bordslampa PH 3/2, Louis Poulsen

Den kompakta bordslampan PH 3/2 signerad Poul Henningsen är både en effektiv ljuskälla och en svårslagen inredningsdetalj. Det munblåsta opalglaset har en blank yta och en sandblästrad insida som skapar ett mjukt och behagligt ljus. Finns i mässing och krom. Här kan du köpa den (länk till Tradedoubler.com).

4. Taklampa Multi-Lite, Gubi

Multi-Lite pendeln är perfekt för dig som är ute efter en klassisk men anpassningsbar taklampa. Du kan enkelt rotera skärmarna och se pendeln ta olika former, med ljus riktat uppåt, nedåt eller asymmetriskt. Finns i flera färger och storlekar, bland annat vitt, svart och grått med en bas av krom eller mässing. Här kan du köpa den (länk till Tradedoubler.com).

5. Golvlampa IC Lights, Flos

Golvlampan IC Lights F1, formgiven av Michael Anastassiades, är en modern favorit som lyfter vilken miljö som helst. Utmärkande för lampan är den minimalistiska estetiken, med glaskupolen som balanserar precis på kanten av en metallstång. Finns i svart, borstad mässing, krom och vinrött. Här kan du köpa den (länk till Tradedoubler.com).

6. Bordslampa Flowerpot, &Tradition

Retrovibbar var det här! Bordslampan Flowerpot VP3 tar oss tillbaka till 60-talet med sitt lekfulla utförande och färgstarka uttryck. Dessutom är namnet taget direkt från den maxade flower power-epoken. Kommer i flera färger, bland annat mörkgrönt, svart och 2021 års stora trendfärg gult. Här kan du köpa den i mörkgrönt (länk till Tradedoubler.com) och här finns lampan i gult (länk till Tradedoubler.com).

7. Golvlampa AJ, Louis Poulsen

AJ är en slimmad men effektfull ljuskälla med många möjligheter. Passar extra bra för hemmakontoret eller som läslampa tack vare sitt direkta ljus. Finns bland annat i svart, aubergine och mörkgrön. Här kan du köpa den (länk till Tradedoubler.com).

8. Pendel Aplomb, Foscarini

Liten pendel i råbetong från italienska Foscarini. En modern klassiker som tack vare sitt strama och moderna utseende både är rätt i tiden nu och flera säsonger framöver. Låt lampan hänga själv eller tillsammans med en, eller två till för en välkurerad ljusinstallation. Finns i grått, brunt och vitt. Här kan du köpa den (länk till Tradedoubler.com).

9. Taklampa PH5, Louis Poulsen

Hej, färgklick! Vi såg bordslampan tidigare och här är pendeln i samma serie, även den en tidlös detalj perfekt för alla hem. Finns i flera färger, bland annat blått, grönt, grått, vitt och orange. Just denna gröna nyans lanserades i samband med lampans 60 års jubileum. Här kan du köpa den (länk till Tradedoubler.com).

Missa inte

10 populära designklassiker – som blivit dyrare

Vårens nyheter på Ikea 2021 – se de nya bilderna här

7 compact living-lösningar för hemmets alla rum