Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

9 snygga och tidlösa lampor som sätter stilen

09 mar, 2021 
Snygga och tidlösa bordslampor, golvlampor och taklampor i butik just nu
Ute efter en stilren och tidlös ljuskälla som håller säsong efter säsong? Vi har samlat 9 varianter som garanterat gör jobbet – och sätter stilen hemma.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
7 största inredningstrenderna under 2021Brand logo
7 största inredningstrenderna under 2021

Må hända att vi närmar oss både ljusare och varmare tider, men det betyder inte att ljuskällor är överflödiga. Lampor, både stora som små, är riktiga game changers i hemmet både i form av ljuskälla och inredningsdetalj.

För dig som funderar på att investera i ny belysning är det alltid smart att blicka mot designklassikerna som inte bara lyfter hemmet denna säsong utan dessutom många fler framöver.

Sugen på en ny golvlampa, taklampa, bordslampa eller pendel? Vi har valt ut 9 tidlösa lampor tillika designklassiker värda att spana in:

1. Bordslampa Night Owl, Fritz Hansen

Bordslampan Night Owl från Fritz Hansen är en stilsäker designklassiker

Night Owl såg dagens ljus så sent som 2016 men har snabbt blivit en modern klassiker som pryder många hem. Utmärkande för lampan är den mjuka silhuetten och tacksamma designen, med en skärm som du enkelt kan positionera i fyra olika lägen. Så smidigt! Finns i vitt och mörkblått. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Annons

2. Ljuskrona Sarfatti, Flos

Ljuskronan Sarfatti från Flos i mässing är en stilsäker designklassiker

Ljuskronan Sarfatti, ritad av Gino Sarfatti, har stått sig sedan 50-talet och ser inte ut att ge vika. Den perfekta blandningen av modernt och klassiskt med industriella inslag som tillför extra statementkänsla. Syns här i mässing men finns även i matt svart och krom. Finns i flera storlekar. Här kan du köpa den (reklamlänk).

3. Bordslampa PH 3/2, Louis Poulsen

Bordslampa PH 3/2 från Louis Poulsen är en stilsäker designklassiker

Den kompakta bordslampan PH 3/2 signerad Poul Henningsen är både en effektiv ljuskälla och en svårslagen inredningsdetalj. Det munblåsta opalglaset har en blank yta och en sandblästrad insida som skapar ett mjukt och behagligt ljus. Finns i mässing och krom. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Annons

4. Taklampa Multi-Lite, Gubi

Taklampan Multi-Lite från Gubi är en stilsäker designklassiker

Multi-Lite pendeln är perfekt för dig som är ute efter en klassisk men anpassningsbar taklampa. Du kan enkelt rotera skärmarna och se pendeln ta olika former, med ljus riktat uppåt, nedåt eller asymmetriskt. Finns i flera färger och storlekar, bland annat vitt, svart och grått med en bas av krom eller mässing. Här kan du köpa den (reklamlänk).

5. Golvlampa IC Lights, Flos

Golvlampan IC Lights från Flos är en stilsäker designklassiker

Golvlampan IC Lights F1, formgiven av Michael Anastassiades, är en modern favorit som lyfter vilken miljö som helst. Utmärkande för lampan är den minimalistiska estetiken, med glaskupolen som balanserar precis på kanten av en metallstång. Finns i svart, borstad mässing, krom och vinrött. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Annons

6. Bordslampa Flowerpot, &Tradition

Bordslampa Flowerpot från &Tradition är en stilsäker designklassiker

Retrovibbar var det här! Bordslampan Flowerpot VP3 tar oss tillbaka till 60-talet med sitt lekfulla utförande och färgstarka uttryck. Dessutom är namnet taget direkt från den maxade flower power-epoken. Kommer i flera färger, bland annat mörkgrönt, svart och 2021 års stora trendfärg gult. Här kan du köpa den i mörkgrönt (reklamlänk) och här finns lampan i gult (reklamlänk).

7. Golvlampa AJ, Louis Poulsen

Golvlampa AJ från Louis Poulsen är en stilsäker designklassiker

AJ är en slimmad men effektfull ljuskälla med många möjligheter. Passar extra bra för hemmakontoret eller som läslampa tack vare sitt direkta ljus. Finns bland annat i svart, aubergine och mörkgrön. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Annons

8. Pendel Aplomb, Foscarini

Pendel Aplomb från Foscarini är en stilsäker designklassiker

Liten pendel i råbetong från italienska Foscarini. En modern klassiker som tack vare sitt strama och moderna utseende både är rätt i tiden nu och flera säsonger framöver. Låt lampan hänga själv eller tillsammans med en, eller två till för en välkurerad ljusinstallation. Finns i grått, brunt och vitt. Här kan du köpa den (reklamlänk).

9. Taklampa PH5, Louis Poulsen

Taklampa PH5 från Louis Poulsen är en stilsäker designklassiker

Hej, färgklick! Vi såg bordslampan tidigare och här är pendeln i samma serie, även den en tidlös detalj perfekt för alla hem. Finns i flera färger, bland annat blått, grönt, grått, vitt och orange. Just denna gröna nyans lanserades i samband med lampans 60 års jubileum. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons