9 inspirerande uteplatser vi drömmer om just nu

9 inspirerande uteplatser vi drömmer om just nu

Sommar och semester väntar runt hörnet och med det njuter vi ännu mer av våra uteplatser. Letar du efter inspiration till din uteplats? Här är 9 vackra uteplatser vi drömmer om just nu som vi hoppas kunna inspirera även dig!
01 juni, 2018

Finns det något bättre än ljumna sommarkvällar? Nej, det är helt klart svårslaget. På våra uteplatser njuter vi av varma och minnesvärda sommarkvällar tillsammans med vänner och familj. Här är några av våra favoriter när det kommer till inspirerande uteplatser. Varsågoda! Hoppas även att du hittar en favorit.

1. Ett med naturen

Uteplats vid öppen spis

Syns i: ”Kika in i modechefens uppdaterade 1960-talsdröm”. Foto: Stellan Herner, styling: Lo Bjurulf

Som en förlängning av en uppdaterad 1960-talsdröm löper eldstad och uteplats vidare och skapar den perfekta mixen av små, olika platser att umgås vid och stillsamma ytor att bara koppla av på. Vi älskar det generösa parasollet och hur det omges av vackra ljusslingor och ståtliga träd.

2. Utlandsvibbar

Uteplats med generöst matbord och spända vita tyger som tag mellan gedigna pelare

Syns i: ”Kika in i Daniella Wittes makalösa hem”. Foto och styling: Daniella Witte

Den här uteplatsen känns lika självklar som tidlös – att den alltid har funnits här och att varje detalj har sin plats. Tillsammans skapar det en perfekt helhet som skapar härliga utlandsvibbar. Här får naturen stå i fokus i dubbel bemärkelse: både när det kommer till färgval och växter – och vi ÄLSKAR det.

3. Omringad av grönska

Uteplats placerad nära naturen och med många krukväxter runt om

Syns i: ”Ljuvlig sommardröm med 100-tals rosor”. Foto: Petra Bindel .

Det är en klyscha att vi trivs i naturen av den enkla anledningen att den stämmer in så väl på de flesta av oss. Det är precis det vi uppskattar med den här vackra uteplatsen – att naturen får komma ända in på husknuten och ta för sig på ett sätt som gör att natur och växtlighet blir en del av vardagen under sommarhalvåret.

4. Pooldrömmar

Pool på franskt bed and breakfast

Syns i: ”Idylliskt bed and breakfast i Frankrike – kika in”  Foto: Anna Malmberg, styling: Mari Strenghielm

Det finns uteplatser, och så finns det uteplatser som den här otroligt idylliska som gör att vi alla börjar drömma om att investera i en pool. Till detta en ljus soffa som bjuder in till umgänge och en drömmig sänghimmel som för tankarna till lugn och ro.

5. Skärgårdsidyll

Uteplats i skärgården med platsbyggt trädäck mellan bergen

Syns i: ”Naturnära inredning – och en helt makalös utsikt”. Foto: Johan Sellén, styling: Gill Renlund.

Den här uteplatsen i skärgårdsmiljö tar för sig och känns självklar på en och samma gång. Här har uteplatsen anpassats efter miljön runt omkring och smälter in väl. Till detta flertalet sociala möbelgrupper som skapar utrymme för både små och stora sällskap.

6. Vacker enkelhet

Vem har sagt att en uteplats behöver vara extra allt? Den här sparsmakade trallen bevisar raka motsatsen. Här har ett trädäck snickrats runt ett stort träd och blivit ett med naturen. Till detta en enkel parkbänk och en mindre matgrupp som blir vackert i all sin enkelhet.

7. Mjuk minimalism

Uteplats med möbler i naturnära färger

Syns i: ”Mjuk minimalism i stylisten Pella Hedebys snygga hem”. Foto: Kristofer Johnsson, styling: Pella Hedeby

Hemma hos stylisten och inredaren Pella Hedeby hittar vi den här vackra uteplatsen under en dekorativ och praktisk pergola. Uteplatsen genomsyras av raka linjer, naturnära färgskala och väl valda växter. Snyggt, enkelt och väldigt inspirerande!

8. Växter i fokus

Syns i: ”Kika in i Svante Öquist unika hem”. Foto: Stellan Herner, styling: Lo Bjurulf.

Hemma hos ELLE Decorations tidigare chefredaktör Svante Öquist går det inte att se sig mätt på vackra miljöer – och det här är en av dem. På den här uteplatsen får en växter, blommor och natur stå i fokus och platsen för socialt umgänge blir ett med det.

9. Vilsamt på verandan

Klassisk veranda med litet köksbord på

Syns i: ”Inspiration: Sommarpyssel, frukostdukning och vila”. Foto: Stellan Herner, styling: Lo Bjurulf.

Ibland vill vi bara dra oss undan och njuta av ensamhet eller i mindre sällskap – och här hade vi mer än gärna slagit oss ner med en kopp kaffe och njutit av naturen. Ett vackert klaffbord i kombination med två enkla klaffstolar är så vilsamt vackert tillsammans att verandan nästan känns mer inbjudande än uteplatsen.

Läs mer:

15 fina sommardetaljer – i tre olika stilar

Allt du behöver för uteplatsen – 6 snygga idéer