Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

7 tips som ger en lyxig uppdatering till garderoben

12 mar, 2020 
tips och knep för en lyxig garderob och klädförvaring
Smart klädförvaring är A och O, men den får också gärna vara snygg – och kännas lite lyxig. Gör förvaringen till en del av inredningen med våra bästa garderobstips med guldkant.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

VIDEO: INSPIRERAS AV DE STÖRSTA INREDNINGSTRENDERNA 2020

Inspireras av de viktigaste inredningstrenderna 2020Brand logo
Inspireras av de viktigaste inredningstrenderna 2020

 

1. Snyggt och takhängt

Lyxigt sovrum med klädförvaring
Tips! En klädstång är den perfekta klädförvaringen för plaggen som befinner sig mellan tvättkorg och garderob. Syns i: Magiskt hem med ljusrosa sovrum och helsvart kök. Foto: Jonas Ingerstedt.

Utnyttja höjden i rummet genom att förvara kläderna på en minimalistisk, takhängd klädstång. Kvadratsmart, och även ett perfekt sätt att ge favoriterna i garderoben paradplatsen.

2. Lyxkänsla med avskiljare

lyxig garderob med dressing room-känsla
Tips! Öppen förvaring gör det enkelt att få överblick över allt som finns i garderoben. Foto: Kvik

Separera garderoben från övrigt möblemang med en enkel vägg i glas eller en vikvägg. Det tillför en känsla av ett lyxigt dressing room i rummet.

Annons

3. Hotellkänsla med klädhäst

Snygg klädförvaring i sovrummet med klädhäst med hotellkänsla
Tips! Många klädhästar går i svart, vitt och grått – måla den i din favoritfärg för att ge den en personlig touch. Syns i: Färgstarkt och stilsäkert hos inredaren i Stockholm. Foto: Patric Johansson, stylist: Myrica Bergqvist.

En klädhäst ger inte bara förvaring, utan blir även ett sätt att dekorera rummet. Särskilt väl passar den här förvaringslösningen i sovrummet som går i elegant hotellstil.

4. Dekorativt och öppet

Öppen förvaring med skor och accessoarer
Tips! Öppna hyllplan gör det enkelt att rensa i garderoben, eftersom du snabbt märker vad du inte använder eller längre vill ha framme. Foto: Lasse Wind/Claudi & Capion.

Gör garderoben till en del av inredningen! Visa upp dina guldkorn, oavsett om det är väskor eller skor, på öppna hyllplan för att låta dem sätta personlig prägel på hemmet.

Annons

5. Inred med sidoskåp

Sovrum med snyggt sidoskåp som garderob
Tips! Ett snyggt sidoskåp är ett enkelt sätt att skippa den berömda klädstolen i sovrummet. Syns i: Stämningsfullt och personligt hem i Malmö. Foto: Petra Bindel, stylist: Emma Persson Lagerberg.

Det är inte alltid det behövs en hel garderobsvägg, utan ibland kan ett mindre skåp göra jobbet. Ett snyggt sidoskåp blir dessutom en stilfull inredningsdetalj i sig.

6. Satsa på speglar

Snygg garderob med spegeldörrar i sovrum
Tips! Glöm inte belysningen i anslutning till klädförvaringen. Det gör det enklare att hitta favoriterna i garderoben. Foto: Kvik.

Kombinera helkroppsspegeln med förvaringen i form av garderobsdörrar i spegelglas. Förutom att det är ett kvadratsmart knep så öppnar speglarna även upp och ger känslan av ett större och luftigare rum.

Annons

7. Ta vara på ytan

Platsbyggd garderob i rum med snedtak
Tips! Blanda båda sluten och öppen förvaring för en snygg och praktisk förvaringslösning. Foto: Kvänum.

Knepig planlösning, vinklar eller snedtak? En platsbyggd och måttanpassad garderob underlättar vardagen i hemmet, oavsett hur bostaden ser ut. Dessutom är den enkel att anpassa efter förvaringsbehov – och så blir den en lyxig del av inredningen på köpet.

Läs mer:

Slipp klädstolen! 7 snygga knep att ta till istället

Skapa ordning och reda i garderoben – med KonMari-metoden

7 förvaringsmissar i garderoben – och hur du löser dem

Så gör du den lilla garderoben lyxigare – 8 knep

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons