Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationInspiration för balkongenSe ELLE Hemma hos

7 enkla sätt att uppdatera hemmet – för att trivas bättre

19 mar, 2020 
uppdatera hemmet och inredningen för att trivas bättre
Längtar du och ditt hem efter en uppdatering? Det behöver inte vara svårt att förnya inredningen. Vi tipsar om sju enkla sätt att göra hemmet mer trivsamt i vår!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

VIDEO: INSPIRERAS AV DE STÖRSTA INREDNINGSTRENDERNA 2020

Inspireras av de viktigaste inredningstrenderna 2020Brand logo
Inspireras av de viktigaste inredningstrenderna 2020

 

När vårens solstrålar smyger in och dammet syns på ett helt nytt sätt längtar många efter en ordentlig vårstädning och förnyelse av hemmet. Tillbringar du mycket tid i hemmet eller jobbar hemifrån kan det även rycka i fingrarna för att uppdatera inredningen och göra det lite mer trivsamt att vara hemma om dagarna.

Att förnya inredningen behöver inte innebära nya inköp eller en renovering. Vi listar sju enkla sätt att uppdatera hemmet – för att trivas bättre i hemmets alla rum!

1. Prova en ny bäddning

Fin bäddning med klassiskt överkast och ljus inredning i Göteborg
Vårfräscht och vackert med en enkel hotellbäddning. Foto: Maria Sahlander Styling: By Bon för Bjurfors/mäklare: Charlotta Lenhammar

Ge sovrummet nykänsla genom att vädra och bädda varje morgon. Varför inte prova en ny bäddning för att ge sovrumsinredningen ett lyft? En minimalistisk hotellbäddning är en trendig favorit, men du kan också satsa på en mer bohemisk variant med linnelakan och ett draperat överkast i fotändan.

Annons

2. Ta in vårkvistar, vårblommor och grönska

vårens blommor och kvistar
Säsongens vackraste blommor är ett fint sätt att ge hemmet en uppdatering. Foto: Anders Bergstedt Styling: Linnéa H. Manaberi/Cream and Navy för Alvhem/mäklare: Ann Stenmark

Plocka in våren i inredningen med vackra kvistar, vårens blommor och grönska. Plantera något nytt, ta en stickling, satsa på blommor i pastelltoner eller vänta tills kvistarna slår ut i blom för att ge hemmet vårkänsla deluxe.

3. Anpassa belysningen

ljust sovrum med olika lampor
Våga byta lampor rum emellan! Foto: Anders Bergstedt Styling: Greydeco för Alvhem/mäklare: Åke Åkerman

Vårens solstrålar lyser in i hemmet på ett annat sätt än vintersolen. Ta till vara på ljuset dagtid, men märker du ett nytt mörkt hörn kan du enkelt flytta lamporna i hemmet utifrån var de behövs mest. Komplettera lamporna med levande ljus för en mysig atmosfär när solen gått ner.

Annons

4. Addera mer färg

Pastellrosa och gula textilier i vår
Ljusa nyanser av rosa och gult ger hemmet en klassisk våruppdatering. Foto: Sostrene Grene

Vad ger väl mer vårkänsla efter höstens och vinterns gråa toner än glada färger? Pasteller, pigga färger eller trendigt gult ger alla en våruppdatering i hemmet. Det behöver inte vara svårare än att byta ut ett kuddfodral i soffan eller att byta ut vinterpläden mot en färggladare eller tunnare variant.

5. Klä den tomma väggen

wall of art emma Wiik
Vårkänsla med motiv från Emma Wiik för Wall of Art. Foto: Wall of Art

Har du en tom vägg eller ett hörn som du aldrig tagit tag i att inreda? Klä väggarna med konst för att förnya heminredningen. Du kan skapa något eget om du känner dig manad, annars kan det vara en god idé att stötta mindre kända konstnärer genom att köpa en tavla eller en ny poster till tavelväggen.

Annons

6. Skapa spa-känsla i badrummet

Badrum med doftljus och vackra detaljer
Doftljus skapar spa-känsla i badrummet. Foto: Sostrene Grene

Gör badrummet till en oas för välmående i vår. Skapa lyxig spa-känsla med enkla medel genom att inreda med doftljus som ger stämning och bjuder in till lugna stunder. Komplettera gärna med vårens kvistar i en liten vas och avkopplande musik.

7. Piffa till dukningen

vårdukning med magnolia
Förvandla måltiden till dagens höjdpunkt med en vacker dukning. Foto: Broste Copenhagen

Gör varje måltid till en festmåltid genom att lägga lite extra krut på dukningen. Underlägg, servetter i tyg och några tända ljus gör matbordet både vackert och mer trivsamt.

Läs mer:

7 sätt att förnya dina möbler – istället för att köpa nytt

Förnya badrummet utan renovering – 5 enkla knep

8 tips: Förnya köket utan att renovera

9 sätt att förnya hemmet – utan att köpa nytt

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons