Inspirerande inredningstips från Sofia Woods hem

7 snygga inredningstips från Sofia Woods hem i Norrköping

Vintageguldkorn, mysiga miljöer och tidlösa snickerier. Inspireras av ELLE-profilen Sofia Woods personliga oas i Norrköping – och sno stilen med våra tips.
15 november, 2021
0:37

Efter reklamen: Julpyssla med Sofia Wood & Elsa Billgren

(0:37)

Efter att Sofia Wood och maken Andreas återupptäckte Sofias hemstad Norrköping och fick upp ögonen för en sprudlande stad med helt ny energi kändes det helt givet att lämna Stockholm bakom sig. Sagt och gjort. Nu huserar paret och deras tre barn i en sagolik sekelskiftesvåning där originaldetaljer möter personliga godbitar.

Inspireras av Sofia Woods magiska lägenhet i Norrköping – och sno stilen med fem snygga idéer:

1. Nedtonad helhetskänsla

Inredningstips Sofia Wood Norrköping, vardagsrum

Tips! Skapa kontrast genom att satsa på en möbel eller större inredningsdetalj, likt mattan här ovan, gå i en murrigare nyans. Foto: Andrea Papini.

Lägenheten i Norrköping präglas av ett genomgående lugn och en tydlig vilsam atmosfär. Avkopplande miljöer skapas och framhävs som bäst genom nedtonade färgval. Hos Sofia är det vitt, brunt och beige som dominerar, gärna i en och samma miljö och i olika nyanser. För att förnya eller skapa kontrast, behåll den nedtonade basen och lägg krut på mindre detaljer eller textilier i färgstarkare skepnad.

2. Maxa myset

Inredningstips Sofia Wood Norrköping, sovrum

Tips! Liva upp den genomgående färgskalan tack vare jordnära detaljer med blandad textur. Foto: Andrea Papini.

Textilier skapar oslagbar mysstämning oavsett säsong, omfattning och yta. Förstärk den vilsamma atmosfären hemma med en extra kudde, extra gosig pläd och en mjuk matta. Under årets kyligare månader, då betydligt mer tid spenderas inomhus i värmen, finns det inget bättre än en ombonad och omhändertagande oas på hemmaplan. Inspireras av den starka taktila trenden med livfulla, fluffiga ytor snarare än det klassiskt släta.

3. Snickerier i fokus

Inredningstips Sofia Wood Norrköping, snickerier i trä

Tips! Samla snickerier i olika tappning i en och samma miljö för en naturnära enhetlighet. Foto: Andrea Papini.

En genomgående röd tråd i Sofias hem är naturnära materialval och unika snickerier. De flesta föremålen är unika vintageguldkorn som alla sätter sin egen prägel i lägenheten. Här är det extra snyggt att kombinera möbler och smådetaljer i olika träslag och nyanser för en mer levande helhetskänsla. Föremålen behöver heller inte gå i samma stil utan tänk snarare tvärtom för en mer personlig inredningsbild.

4. Takstatement

Inredningstips Sofia Wood Norrköping, stuckatur och lampor

Tips! Vill du integrera fler ljuskällor? Låt de gå i en liknande färgskala för ett tydligt tema. Foto: Andrea Papini.

Statementobjekt är inget främmande när det kommer till heminredning, men att skifta fokus från golv och vägg till tak är det nya. Hemma hos Sofia finns det rikligt med maffiga stukaturer och originaldetaljer som skapar omedelbara blickfång, men det går att uppnå liknande effekt med belysning. Låt en storslagen ljuskälla leda vägen eller satsa på flera mindre lampor för ett stilfullt arrangemang.

5. GAMMALT MÖTER NYTT

Inredningstips Sofia Wood Norrköping, vintage

Tips! Skapa snygga stilleben där loppisfynd, vintagefavoriter och personliga guldkorn möts i en härlig mix. Foto: Andrea Papini.

Precis som med Elsa Billgrens inspirerande hem på Södermalm är kärleken för vintage och föremål med historia svår att gå miste om. För Sofia är balansen mellan gammalt och nytt central för att skapa en ombonad miljö med både unik och samtida känsla.

– Jag har velat fylla rummen, utan att det blir plottrigt. Det gäller också att hitta balansen mellan gammalt och nytt. Jag älskar gamla saker, men behöver få in design som bryter av. Vi vill inte att det ska kännas som att vi leker herrgårdspar! säger Sofia när ELLE Decoration besöker hennes hem.