Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

14 inspirerande böcker för dig som gillar inredning

29 sep, 2020 
inredningsböcker och coffee table-böcker
Förgyll höstens och vinterns mörka kvällar med mysiga lässtunder. Vi tipsar om 14 böcker för dig som älskar allt från inredning, design och arkitektur till DIY och växter!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
5 INREDNINGSTRENDER I HÖST – ENLIGT VÅRA DANSKA FAVORITERBrand logo
5 INREDNINGSTRENDER I HÖST – ENLIGT VÅRA DANSKA FAVORITER

En coffee table-bok, vackra bilder som ger inredningsinspiration eller en bok vars varje ord du plöjer från pärm till pärm. Böcker finns i alla genrer och för olika ändamål, och för den inredningsintresserade finns det mycket att välja bland.

Vi har samlat 14 böcker att spana in, som handlar om inredning, arkitektur och allt annat som hör hemmet till:

1. Ett hem med omtanke, av Ida Magntorn

Ett hem med omtanke av Ida Magntorn

Oavsett om du redan är intresserad av, eller vill lära dig mer om, hållbar, miljömedveten inredning så är det här boken för dig. Inspiration från utvalda hem, konkreta tips och smarta knep som gör vardagen och hemmet bättre för både dig och miljön. Win-win! Här kan du köpa den (reklamlänk).

Annons

2. Evocative Style, av Kelly Wearstler

Evocative style av Kelly Wearstler

Exklusiva inredningar som inretts med Kelly Wearstlers stilsäkra hand. Dyk in i hennes kreativa värld och inspireras av hennes idéer, hem och vackra miljöer. Här kan du köpa den (reklamlänk).

3. Hannas blommor och blad, av Hanna Wendelbo

Hannas blommor & blad bok av Hanna Wendelbo

Boken för dig som vill pyssla med växter och blommor! Hanna Wendelbos andra bok är fylld av roliga projekt, inspiration och lär bland annat ut hur man ritar blommor, göra mandalor, kransar och buketter. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Annons

4. Trä: snickerihandbok för inredning och odling, av Moa Brännström Ott

Trä - snickerihandbok av Moa Brännström Ott

Nyfiken på att göra något för hand till hemmet? Inspireras av Moa Brännström Otts bok Trä och börja tälja! Boken lär ut grundläggande snickerikunskaper och innehåller 20 roliga projekt anpassade för nybörjare. Här kan du köpa den (reklamlänk).

5. Happy Inside, av Michelle Ogundehin

Happy Inside bok av Michelle Ogundehin

Inredning handlar om betydligt mer än att välja ut några möbler, och Michelle Ogundehin, tidigare chefredaktör för brittiska ELLE Decoration, vill att vi verkligen ska trivas i våra hem. Happy Inside är en praktisk guide för att skapa ett hem att trivas i och som främjar ditt välmående, oavsett om det är stort eller litet. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Annons

6. Flytta smart, av Paulina Draganja

Flytta smart - bok av Paulina Draganja

”Förvaringsdrottningen” Paulina Draganja guidar i den här boken till en smidig flytt, utan kaos och stress. Boken går igenom hur du flyttrensar, packar och organiserar enligt en genomtänkt tidsplan för att slippa allt det röriga som kan förknippas med en flytt. Här kan du köpa den (reklamlänk).

7. Handbok i inredning och styling, av Frida Ramstedt

Handbok i inredning och styling av Frida Ramstedt

Den här boken av Frida Ramstedt handlar om de grundläggande principerna inom inredning och är en guidande bok, som vill hjälpa dig att få till ett praktiskt och stilfullt hem. Till skillnad från många andra inredningsböcker är den inte fylld av foton, utan istället ligger fokus på pedagogiska texter och illustrationer som passar oavsett inredningsstil. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Annons

8. Konsten att städa, av Marie Kondo

Konsten att städa av Marie Kondo bok

Storsäljaren från städgurun Marie Kondo, som varit etta på New York Times Bestseller-lista. Den här boken hjälper dig att skapa ett rent och städat hem genom att guida dig genom hur du rensar ut och sedan sorterar, organiserar och förvarar allt i ditt hem enligt den i dag världsberömda Marie Kondo-metoden. Här kan du köpa den (reklamlänk).

9. Ingrid Wallberg – arkitekt och funktionalist, av Anne Brügge

Ingrid Wallberg - arkitekt och funktionalist - bok av Anne Brügge

Ingrid Wallberg var en av Le Corbusiers första praktikanter, en tidig förespråkare för funktionalismen och Sveriges första kvinna med eget ritkontor. Den här boken porträtterar hennes livshistoria och är skriven av litteraturvetaren och författaren Anne Brügge. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Annons

10. Interior, Joseph Dirand

Interior bok av Joseph Dirand

Franske arkitekten Joseph Dirands förtrollande vackra miljöer kombinerar minimalism och elegans och känns igen direkt inom inredningsvärlden. I den här boken bjuds läsaren in i de hem han skapat i Paris och New York, samt i en del av de offentliga miljöer han utformat. Inspiration deluxe utlovas! Här kan du köpa den (reklamlänk).

11. 99 hacks, av Monica Karlstein

99 hacks bok med DIY-projekt av Monica Karlstein

Vill du ge dina massproducerade möbler en personlig touch? Då kan det här vara boken för dig. Uppdatera dina möbler och inredningsdetaljer med hjälp av Monica Karlsteins smarta tips för hemmets alla rum och inspireras till att komma på fler DIY-idéer som passar just dina behov. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Annons

12. 120 krukväxter, av Minna Mercke Schmidt

120 krukväxter bok för grönväxter hemma

Nyfiken på att prova dina gröna fingrar? Den här boken bjuder på inspiration och fungerar även som ett uppslagsverk när det kommer till skötselråd av krukväxter i hemmet – från trendiga varianter till klassiska grönskande och blommande favoriter. Här kan du köpa den (reklamlänk).

13. Architectural Digest, av Marie Kalt

Architectural digest av Marie Kalt - inspirerande coffee table-bok

En nyutkommen bok som blir en vacker coffee table-bok och som är fylld av inspirerande inredningar från hela världen. Boken är kurerad av redaktörer från Architectural Digest olika internationella editioner. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Annons

14. Decorating with colour, av Ros Byam Shaw

Decorating with colour Farrow & Ball-bok

Den här boken från det närmast ikoniska brittiska färgföretaget Farrow & Ball är fylld av vackra tapeter och färger. De olika hemmen går i varierande stilar och är fyllda med inredningsinspiration och idéer att sno när det kommer till just färg och tapet – från en ombyggd fabrik i Paris till en vindsvåning i Amsterdam. Boken innehåller också en guide för att lyckas med färgvalet hemma. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Läs mer:

Skapa en mysig läshörna hemma – 12 inspirerande idéer

Nystarta hemmet i höst – 7 inredningstips

10 populära designklassiker – som blivit dyrare

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons