Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

11 renoveringsprojekt vi älskar att följa just nu

04 maj, 2020 
renoveringsprojekt att följa 2020
En gammal skola, ett palazzo på Sicilien eller en lägenhet som får helt ny form. Det finns många fina renoveringsprojekt att följa online. Vi listar 11 inspirerande tips!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

7 inredningstips från Caroline Winbergs hemBrand logo
7 inredningstips från Caroline Winbergs hem

 

Älskar du, precis som vi, att följa renoveringsprojekt och processen som ligger bakom ett vackert hem? Då kan en tv-serie, ett Instagram-konto eller en följetong på en blogg som kretsar kring ett renoveringsprojekt vara något att fördriva tiden med.

Här är elva renoveringsprojekt som pågår (eller nyligen pågått) och som vi gärna följer med och inspireras av:

1. Husdrömmar på Sicilien

Vem har väl missat den nya säsongen av Husdrömmar – denna gång på Sicilien med stylisten Marie Olsson Nylander? Ett rosa palats på 450 kvadrat ska renoveras och får oss att drömma om ett renoveringsprojekt längre söderut någon gång i framtiden…

2. Sekelskiftesskola

I Ölvingstorp renoverar Lovia Furubo en gammal sekelskiftesskola som stått obebodd. På sitt Instagram-konto dokumenterar hon processen i vackra, harmoniska bilder, trots att det fortfarande är långt kvar tills renoveringen är färdig.

3. Lovisa Hägers nya lägenhet

Lovisa Häger driver bloggen An Interior Affair på Residence och började nyligen renovera sin nya lägenhet tillsammans med sin sambo. Allt dokumenteras på bloggen, från inspirerande moodboards och planering till rivning – samt favoriten –före- och efterbilder!

Annons

4. House of Bradford

ELLE-bloggaren Johanna Bradford köpte hus 2019 och inledde då ett omfattande renoverings- och inredningsprojekt. Det hela blev till en serie på Youtube under namnet House of Bradford, och i några av de senaste avsnitten fokuserar hon på planeringen av trädgården samt visar upp slutresultatet i badrummet.

5. Hjälp, vi har köpt en bondgård!

Brita och Kalle Zackari har köpt en bondgård och renoveringen av boningshuset har blivit en tv-serie på SVT. Gamla golv, mögel, ommålning och ett nytt kök är bara några av utmaningarna de stöter på i renoveringsprocessen.

6. Skoldrömmen

Ett annat bildskönt renoveringsprojekt är @skoldrommen som renoverar en gammal skola i Helsingborg. Här görs allt själv och det är fokus på att restaurera och återbruka – och vi älskar det!

7. Husprojekt deluxe

Ett renoveringsprojekt vi ser framemot att följa under året är influencern Danijela Pavlicas kommande husbygge på Värmdö. Byggstart beräknas bli under 2020 med inflytt redan sommaren 2021 och huset ska byggas upp från grunden på den idylliska tomten intill vattnet.

Annons

8. Husrenovering i Småland

I Faggemåla i Småland har en gammal, vacker villa som lämnats öde renoverats till ett drömhem. I dag bor familjen i huset, men renoveringen fortsätter i trädgården samt i de mindre detaljerna och det finns även inspirerande DIY-tips!

9. Arkitektritat i LA

Bloggaren Karin Bastin med familj har köpt ett nytt hus i Los Angeles, den här gången ett arkitektritat hus från 1929 med charmiga originaldetaljer, men stort renoveringsbehov. Renoveringsresan går att följa på såväl Instagram som blogg.

10. Elsa Billgrens nya kök

Älskar du köksrenoveringar? Spana då in Elsa Billgrens nya, stilsäkra kök. 2019 flyttade hon med familj till sin drömlägenhet på Mosebacke och våren 2020 renoverades det gamla köket för att få både ett nytt kök och ett barnrum i lägenheten.

11. Gammal skola blir till hem

Evelina och Ola spontanköpte Mallbackens gamla skola i Sunne och nu ska den få nytt liv och bli ett drömhem. Den spännande planeringsprocessen och renoveringen dokumenteras på Instagram-kontot @korvhult.

Läs mer:

11 tips: Så renoverar ni utan att separera 

Förnya badrummet utan renovering – 5 tips

Andrea Brodin: Så blev badrumsrenoveringen

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons