Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationInspiration för balkongenSe ELLE Hemma hos

10 största trenderna på Hemnet just nu

17 mar, 2016 
AvCecilia von Mentzer
Det finns tusentals annonser ute på Hemnet men många av dem har minst en sak gemensamt, Vi har spanat in de 10 största inredningstrenderna på Hemnet just nu!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Tiden när tidningscheferna förbjöd journalisterna att kolla Facebook på arbetstid är sedan länge förbi, det är inte något man gör för att fördriva tiden, det är ett arbetsredskap. Samma sak gäller Hemnet. Att få lov att surfa på Hemnet på arbetstid är inte helt fel, jobbar man med inredning är det liksom givet. Många pärlor radas upp framför ögonen på jakt efter veckans drömhem; att sälja sin våning ostajlad verkar vara tidernas sämsta idé just nu. (Minus den orörda pärlan på Söder som fick bloggvärlden och inredningssajterna att gå bananas för ett par veckor sedan!) Vi satte på oss spaningsbrillorna för att hitta de största inredningstrenderna på Hemnet just nu. Här är vår rapport!

hemnet_kok
Bild från ”Veckans drömhem: Ljuvlig sekelskiftesetta” Foto: Anders Bergstedt för Ahre

1. Mönstrade tapeter

Det är en djungel där ute, vi vet. Och nu har den dessutom satt sig på våra väggar, djungeln alltså. Vi tapetserar med naturens mönster, stora blad, ännu större blommor, gärna i starka färger. En heltäckande trend som vi inte ser slutet på.

Annons

Läs också: 14 vackra rum där tapeten gör hela skillnaden

veckansdromhem_skap_tavelvagg
Bild från ”Veckans drömhem: Bohemisk och yteffektiv funkispärla” Foto: Johan Spinnell för Historiska Hem

2. Tavelväggar

Det ska se ut som om man hängt den ärvda akvarellen, New York-affischen, barnens inramade teckningar och en och annan favoritbild helt spontant tillsammans på väggen. Men icke, för att skapa den perfekta tavelväggen krävs kunskap, känsla och inte minst att man kan handskas med ett vattenpass. Lycka till!

Läs också: Så hänger du tavlor som en gallerist

dromhem_hall_foto_jonas_berg
Bild från ”Veckans drömhem: Sekelskiftesdröm med trendiga detaljer” Foto: Jonas Berg för Stadshem

3. Sinnerlig taklampa

Visa mig din taklampa och jag ska säga vem du är! Sedan Ikea släppte sitt samarbete med stilskaparen Ilse Crawford under namnet Sinnerlig har knappast någon undgått taklampan i kollektionen. Och ja, den är snygg, den tar plats och den är av bambu och den hänger överallt. Succé!

Annons
veckansdromhem_sanglampa
Bild från ”Veckans drömhem: Elegant och tidlöst modernt” Foto: Anders Bergstedt för 55kvadrat

4. Gröna blad i glasvaser

Sirliga solitärer i genomskinliga glasvaser? Jajemen! I snart sagt varje stajlad våning som ligger ute till försäljning står en ensam liten stackars vas i ett fönster och försöker lysa upp med ett grönt blad eller kvist i. Eller så dyker det upp en grupp låga glasvaser på ett köksbord och trenden är satt.

Läs också: 5 fina glasdekorationer för dina växter

arbetsplats_skrivbord_dagbadd
Bild från ”Veckans drömhem: Våningen med alla rätt” Foto: Hannes Söderlund för Alexander White

5. Dagbäddar

Även här ”spökar” Ilse Crawford och hennes i sanning sinnerliga kollektion för Ikea. Dagbädden i den serien är nästan ihjälkramad vid den här laget. Men det förtar inte stylisternas och vår stora kärlek till möbeln vi mer än gärna hänger hela dagen i.

Annons

Läs också: 7 snyggaste och skönaste dagbäddarna just nu

veckansdromhem_sovrum
Bild från ”Veckans drömhem: Bohemchic 1960-talskänsla i Gamla Stan” Foto: Christian Olsson/Clearcutfactory för HusmanHagberg

6. Linnelakan

Nej, du är inte unik som väljer linnelakan när du ömsint bäddar din dubbelsäng. Det gör var och varannan av oss hemnetknarkare och trendkänsliga personer. Och det är ju för att det är så himla skönt. Och snyggt! Och trendigt!

Läs också: 5 bästa linnelakanen – från budget till lyx

dromhem_soffgrupp
Bild från ”Veckans drömhem: Vintage och trendiga jordtoner” Foto: Emily Dahl för 1st Street

7. Läderlappsfåtölj

1950-talet ringde och ville ha tillbaka sin favoritmöbel. Ledsen, det går inte, den står i alla Göteborgshem som ligger ute till salu nu. Och i en och annan Stockholmslägenhet för den delen också.

Annons

Läs också: Därför är Göteborg snyggast på Hemnet

marmor_kok
Bild från en pampig hörlägenhet som låg ute till försäljning nyligen. Foto: Fredric Boukari för Historiska hem.

8. Marmorväggar i kök

Marmorn vägrar att hålla sig på bänken, nä nu ska den prompt klättra på väggarna också. Är det riktigt exklusivt är det skarpad Carraramarmor. Vi gillar!

Läs också: 5 skonsamma tips: Så rengör du marmor på bästa sätt

dromhem_sovrum_skap
Bild från ”Veckans drömhem: Vackra fönster och pampigt lantkök” Foto: Anders Bergstedt för Entrance

9. Mörka väggar

Det är längesen vi sa hej då till ljust och fräscht, nu ska det vara grafitgrå väggar, mörkblå eller gröna. Och faktum är att konsten kommer mycket mer till sin rätt mot väggar med färg.

Annons

Läs också: Stylisten: Så inreder du med mörka väggar

veckansdromhem_vardagsrum
Bild från ”Veckans drömhem: Maffig glasvägg och ett perfekt kök”Foto: Jeremias Mielonen för Notar

10. Rumsavskiljare i glas

Riv en vägg eller två, men sätt för tusan upp en vägg av glas som rumsavskiljare. Vi vill åt ljuset, men vi börjar tröttna lite grann på den öppna planlösningen. Rumslighet är a och o!

Läs också: 13 fina sätt att inreda med en trendig glasvägg

Annons