Drömhemmet: Vintage och trendiga färger

27 feb, 2016 
AvSara Ångström Burling
En härligt personlig mix av möbler och stilar, ett ovanligt mörkt kök och en snygg sovlösning gör den här tvårummaren till veckans drömhem på Hemnet!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

En av årets trender enligt trendexperten Stefan Nilsson är Santa Fé. I den trenden ser vi textilier på väggarna, mycket symmetriska mönster, keramik, hantverk – och kaktusar kommer stort. Rosa, senapsgult, terrakotta, grönt, skinn och mörkt trä är färger och material som gäller. En hel del av detta ser vi i veckans drömhem. Häng med in och kika:

Foto: Emily Dahl för 1st Street
Styling: Fredrik Werstroh

dromhem_vardagsrum


Musik, maestro! Tänk vad romantiskt att krypa upp bland kuddarna i fönsternischen och lyssna till stråkmusik. Beethoven håller sitt vakande öga över både radiogrammofon och rum. Ett inbjudande, stort och ljust vardagsrum med plats för matbord och med vacker pärlspont på väggarna. Fint med de djupa fönstren med speglar i original kvar.

Annons
dromhem_matplats

Dukat för fyra! Charmigt med skrynkligt linne i både duk och tabletter som passar bra till den rustika servisen. Gamla skolplanscher går att köpa på loppis eller i nyproduktion på flera nätbutiker.

dromhem_soffgrupp

Puffig och mjuk Howardsoffa blir extra inbjudande med plädar och skinnkuddar. Golvlampa i industristil och en klassisk fladdermusfåtölj sätter stilen tillsammans med en gamla kistan som får agera soffbord. Mässingsljusstakar går att fynda på loppis och kistor går att hitta till bra priser både på Tradera och traditionella auktioner.

Annons
dromhem_sovalkov


Vilken kul idé att skilja av alkoven med glasvägg som går att skjuta för. En alkov blir lite instängd, men inte med denna lösning. Gardinkapporna på varsin sida bidrar till myset. Från soffan har du också full insyn i köket.

dromhem_sang

I den lilla alkoven släpps ljuset in tack vare glasväggen till vänster. Mysigt att kunna utnyttja infasningen i väggen till sängens huvudgärd. Bädda i beige och med blå inslag. En melodi på gitarren får avsluta dagen!

Annons
dromhem_kok

Mörkt och läckert kök! Och lite ovanligt. Svart mosaik, skåp och bänkskiva i valnöt och exklusiva redskap i koppar bidrar till den lyxiga känslan i köket.

Vill du se fler bilder? Här hittar du hela annonsenOch för fler inspirerande drömhem på Hemnet klickar du här!

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons