10 kända bloggare: Här är 2019 års största inredningstrender

Tio inredningstrender enligt 10 stora inredningsbloggare.

Vilka inredningstrender kommer ta över under 2019? Vi frågade våra tio finalister i Årets influencer – här är deras svar!
04 januari, 2019

Att 2019 blir ett år då hållbarhet spelar huvudrollen är de flesta överens om – så även våra tio finalister som tävlar om priset Årets influencer 2019.

Här delar de med sig av sina trendspaningar – som utöver hållbarhet och miljötänk – även innehåller några spännande trender de tror vi kommer satsa på.

10 kända inredningsbloggare om vilka trender som blir stora 2019:

1. Bort med kortsiktiga trender

Frida Ramstedt med bloggen Trendenser:

– Att vi slutar bry oss om kortsiktiga trender och tänker mer på våra barns framtid. Är det viktigare att ha rätt färg på kuddar och textilier, eller att jorden inte brakar ihop om 10 år?

2. Medvetenhet, storytelling och naturmaterial

Mirelle Stoor med bloggen Design by Mirelle:

– I samklang med årets julklapp så kommer återvinning fortsatt att vara en het potatis, även inom inredning. Medvetenhet, naturmaterial och storytelling är tre ledord jag tror kommer genomsyra många varumärken, produktnyheter och satsningar.

Satsa på naturmaterial 2019.

Foto: Jonas Ingerstedt Styling: Josefin Andersson Syns i: ”Avskalat och stilrent hemma hos Stylein-designern i söderort”

3. Den otrendiga trenden

Malin Persson med bloggen Malin Persson:

– Jag är väldigt trött på just ordet trend, så jag hoppas ”den stora trenden 2019” blir att våga vara just ”otrendig”!

4. Industristilen blir större

Vanessa Valderrama med bloggen Interior by Vanessa:

– Jag tror att trenderna för 2018 fortsätter även under 2019. Sammet lever vidare under 2019 och likaså marmorn. Däremot blir den industriella stilen med industriväggar allt större och den tror jag kommer växa sig ännu större under 2019.

Industristilen är het 2019

Foto: Fabrizio Cicconi/Living Inside Styling: Francesca Davoli Syns i: ”Fantasirikt och färgstarkt med unika objekt”

5. Multifunktionella möbler

Helena Lyth med bloggen Helena Lyth:

– Något vi alla nog är överens om är att vi måste vara mer hållbara och tänka mer på våra köp till våra hem. Slit och släng är omodernt och dåligt för både plånbok och miljö. Vi kommer se en kärlek till hållbara material, färre men värre-investeringar, där kunden investerar i fåtalet möbler och inredning istället för att byta saker ofta. Jag hoppas få se multifunktion – möbler och ting som kan fungera som flertalet saker. För vem behöver egentligen en ny stol, men om stolen har en lampa, en laddare och ett bord i sig blir den ju mer användbar och intressant.

6. Stora växter tar över

Jannice Wistrand med bloggen Add Simplicity:

– Förutom att hållbarhetstrenden kommer bli den absolut viktigaste snackisen inom inredning tror jag också på att stora växter kommer ta över våra hem. Forskning visar att inte bara vårt inomhusklimat blir bättre av växter, det ökar även vårt välmående när vi omger oss av grönska i alla former. Jag tror 2019 kommer blir de stora växternas tid: Vi kommer se palmer i vackra krukor ge liv till våra annars trista och oinredda hörn.

7. Skulpturala former

Emelie Ekman med bloggen 34 kvadrat:

– Jag tror på dynamik och asymmetri, där allt inte är så där perfekt och tillrättalagt. Jag tycker mig se fantasifulla, oregelbundna och skulpturala former i såväl möbler som i textilier och mönster. Buketterna är yviga och ytorna taktila. Tittar vi på inredningsnyheterna hos kedjorna inför 2019 ser vi att det inte är så mycket banbrytande nyheter. Förhoppningsvis har vi inte lika bråttom att byta och köpa nytt 2019.

8. Second hand-fynd och gula toner

Maria Soxbo med bloggen Husligheter:

– Precis allt som har med hållbarhet och medvetenhet att göra. Jag tror och hoppas att vi kommer att lägga ribban allt högre kring vår konsumtion och inte bara tänka eko och närproducerat, utan också allt från andrahandsvärde, reparationsmöjligheter och sociala aspekter kring produktionen. Jag tror att second hand kommer att bli allt hetare också. Rent utseendemässigt tror jag på mycket färg, gärna åt det gula/ockrafärgade och roströda hållet. Jag tror vi kommer att se en del flirtar med 90-talet (heja second hand!) och att organiska former tar över allt mer.

Gul hall hemma hos Evelina Kroon.

Foto: Johan Sellén Styling: Gill Renlund Syns i: ”Unikt och färgstarkt hemma hos konstnären”

9. Mer mönster

Johanna Bradford med bloggen Johanna Bradford:

– Är ju som bekant inte riktigt den som jagar trender och tycker inte att man ska tänka så mycket trend när man inreder sitt hem, men för att ringa in några så tror jag att textiler får ta mer plats i våra hem. Dukar, gardiner, ordentliga överkast, med mer. För att fortsätta på det textila temat tror jag att vi kommer våga betydligt mer mönster än vad vi gjort tidigare. Jag själv drömmer om en blommig soffa, en vävd väggbonad och Toile de Jouy-tapeter.

10. Trä, linne, läder och rotting

Monica Karlstein med bloggen Hemmafix:

– Hållbara naturmaterial kommer vi bara att se mer och mer av. Till exempel trä, linne, rotting och läder – genuina material som blir snyggare med tiden.

Rotting är ett trendmaterial 2019.

Foto: Jonas Gustavsson Styling: Charlotte Frey Svidén Syns i: ”Vackra konstverk möter unika loppisfynd i ett färgstarkt trähus – kika in!”

Läs mer om trenderna 2019:

Här är de 10 hetaste inredningstrenderna vi ser 2019

Så reser vi 2019 – 7 stora trender

Här är de 10 hetaste växttrenderna 2019