Annons

Annons

Därför är introverta personer så bra vänner – 5 anledningarHar du en introvert person i din vänskapskrets? Grattis, då har du troligtvis en vän för livet! Här är fem anledningar till att uppskatta din introverta vän lite extra.

Introverta personer anses ofta felaktigt som tysta, tillbakadragna och asociala. Men i verkligheten är de bland de bästa vänner man kan ha, även om det kan ta lite längre tid att komma dem nära. Här följer fem anledningar till att introverta personer är så bra vänner.

LÄS OCKSÅ: 13 VARDAGSPROBLEM DU KÄNNER IGEN OM DU ÄR INTROVERT

1. De är pålitliga
För introverta personer är det väldigt viktigt med tillit och därför är de själva pålitliga vänner. Om du öppnar dig för din vän om dina problem eller hemligheter behöver du inte oroa dig för att hen ska skvallra om det till någon annan kompis eller till en bekant.

Annons

2. De är bra på att lyssna
Introverta föredrar ofta att lyssna istället för att prata – och de är duktiga på det. Din introverta vän lånar inte bara sitt öra, utan ger dig även sin fulla uppmärksamhet, tänker på det du säger och kommer med råd och nya insikter.

3. De kan läsa av situationer och är förstående
Introverta personer observerar personer och situationer. Därför kan en introvert vän hjälpa dig att tolka vad någon har sagt eller gjort, vilket innebär att du alltid har en utomståendes perspektiv tillgängligt. Dessutom är introverta personer förstående vänner, eftersom de även kan tolka sina vänners beteende och handla därefter.

LÄS OCKSÅ: 7 SAKER EN HÖGKÄNSLIG PERSON BEHÖVER FÖR ATT MÅ BRA

4. De lägger tid på vänskapen
En vänskapsrelation kräver precis som alla andra relationer underhåll. Introverta personer värdesätter kvalitetstid med sina vänner och prioriterar det lika mycket som den viktiga egentiden. Du kan räkna med att du kommer ha en vän som ställer upp för dig.

5. De är lojala
Det tar längre tid och kräver mer energi att lära känna en introvert person jämfört med en extrovert. Men om en introvert väljer att öppna sig för dig betyder det att hen litar på dig och anser er vänskap viktig. Introverta personer är lojala vänner som uppskattar sina nära relationer och sällan byter ut sin innersta krets lättvindigt.

LÄS OCKSÅ: 9 TECKEN PÅ ATT DU ÄR HSP

Foto: Shutterstock
Källa: EliteDaily

Artikeln publicerades först på MåBra.

 

(167)
(0)

Känner du dig stressad? Lär dig hantera din stress med ny digital kurs!

Allt fler människor blir sjuka av stress – och kvinnor är extra utsatta. Det vill vi ändra på! Därför erbjuder ELLE nu i samarbete med MåBra en praktisk webb- och mobilguide med verktyg som motverkar stress och utbrändhet.Metoderna och råden som används har vetenskapligt bevisad effekt. De utgår från ett helhetsperspektiv – det vill säga hur vi tar hand om våra tankar, känslor och vår kropp.”Stressa ner – lev mer” är fantastiskt bra! Jag har precis varit väldigt stressad i jobbet, men tack vare denna kurs har jag bromsat i tid, innan det gått för långt”

– Therese Lennartsson, Helsingborg, kursdeltagare.

”Jag tycker att kursen är väldigt bra! Jag har rekommenderat den till flera av mina patienter.”

– Andy Smith, fysioterapeut på Ekeby hälsocenter, Uppsala.

Du får bland annat:

  • Hjälp att känna igen och hantera stress
  • Insikt om dina egna stressbeteenden och triggers
  • Konkreta råd som hjälper dig bryta stressmönstret
  • Övningar i andning, mindfulness och acceptans
  • Övningar i meditation och kroppskännedom
  • Djupavslappning före läggdags
  • Video med yinyogapass som släpper spänningar
  • Video med stretch som mjukar upp stressade muskler

Just nu endast 199 kronor – läs mer och börja direkt här!

 

 

Annons


Annons
Annons
För mode och beauty
i din inbox varje vecka
 

Annons

Laddar