ANNONSSAMARBETE MED ÅHLÈNS

Trendguide: Här är looksen som stilsäkrar hösten

14 sep, 2023 
AvElinor Hedgren
Höstmode och trender 2023 åhlens quiet luxury wera carin wester dagmar
De kyligare höstdagarna är här, vilket innebär att vi äntligen får vi frossa i allt fantastiskt höstmode. Här är plaggen du behöver för att trendsäkra hösten 2023!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Årets starkaste modesäsong är här, och vi på ELLE är så peppade på allt snyggt höstmode. Sommar i all ära, men det är ändå en speciell känsla när den varma sensommarluften övergår till kyliga och krispiga höstdagar – och vi äntligen får plocka fram de tjockare plaggen igen.

Men vilka är säsongens stora modetrender? Och vilka plagg ska man lägga vantarna på?

I höst kan vi se hur den nya modetrenden Quiet Luxury sätter ramarna för hur vi ska klä oss. Glöm pråliga märken och flashiga logotyper – subtil lyx är det nya. Trenden präglas av en tidlös, sofistikerad och nedtonad stil med ”less is more” som ledord. Det handlar om att prioritera kvalitet och investera i plagg som går att bära år efter år. För att lyckas med stilen ska du satsa på en tydlig basgarderob, rena snitt och dämpade färger som vit, svart, grå, beige och brun.

Åhléns kan du hitta allt du behöver till din Quiet Luxury-garderob – under ett och samma tak. Så smidigt! De har en mängd olika varumärken i olika prisklasser som går hand i hand med säsongens stilrena och minimalistiska mode. Bland annat Carin Wester, WERA, Rodebjer, Filippa K, House of Dagmar, och många fler.

Här är 5 trendiga Quiet Luxury-looks från Åhléns att inspireras av i höst.

TRENDIGASTE HÖSTMODET 2023

1. Den beiga kappan

höstmode 2023 åhlens beige kappa wera

Som vi har längtat efter de kyliga höstdagarna när vi äntligen får dra på oss favoritkappan. Finns det något mer klassiskt och stilrent än en beige kappa? Den går att styla på många olika sätt och är perfekt till både vardag och fest. Har du inte en beige kappa i garderoben är det hög tid att investera i en för att stilsäkra din höst.

Den här otroliga ullkappan med herrinspirerad design är från WERA. Den har något bredare och mer markerat slag, snygga sömnadsdetaljer framtill och två fickor på sidorna.

Shoppa hela looken här:

Kappa / Skjorta / Skor / Skinnhandskar

2. Bruna toner

höstrender höstmode 2023 åhlens brun kappa wera

I höst ser vi hur de bruna tonerna fortsätter att lysa starkt på trendkartan – och vi bär mer än gärna säsongens it-färg på våra ytterplagg. Den här klassiska, bruna ullkappan är från WERA och finns även i svart och beige. Modellen är rak med breda slag, stängs med tryckknappar framtill och har dolda fickor i sidorna. Definitivt ett riktigt it-plagg i höst som andas Quiet Luxury.

Bryt gärna av med en accessoar i en ljusare kulör, till exempel ljusblått – som faktiskt också är en av höstens stora trendfärger. Så snygg kontrast till den mörkare outfiten!

Shoppa hela looken här:

Kappa / Jacka/ Byxa / Stor väska / Liten väska / Skor

3. Den stickade tröjan

höstrender höstmode 2023 åhlens stickad brun tröja wera

En oversize stickad tröja är det ultimata höstplagget och ett måste i din garderob. Ett nyckelplagg som går att styla på oändligt många sätt. Låt benen få vara bara så länge som möjligt och matcha tröjan med en glansig långkjol, som också är ett riktigt trendplagg i höst. Addera ett par loafers, och voilá – du är redo för en dag i city iklädd den perfekta pre fall-looken.

Den här mysiga tröjan är från WERA och landar i butik och på åhlens.se vecka 39 – så håll utkik!

Shoppa resten av looken här:

Polo / Kjol / Väska / Skor

4. Kostymen

höstrender höstmode 2023 åhlens kostym rodebjer

Ett välskräddat kostymset går aldrig ur tid och utgör dessutom grunden till en bra garderob då den att styla på en mängd olika sätt. Oavsett om du ska klä dig för kontoret, shopping på stan, eller middagsdejten är kostymen alltid ett säkert kort.

Både överdelen och underdelen kan enkelt matchas med andra plagg i din garderob – till exempel en klassisk vit skjorta eller ett par jeans. Och om du gillar en mer monokrom look är hela setet den perfekta outfiten som andas både stil och pondus.

Det här läckra salviafärgade kostymsetet är från Rodebjer.

Shoppa hela looken här:

Kavaj / Byxor / Skor / Väska / Kappa

5. Matcha ton i ton

höstrender höstmode 2023 åhlens ton i ton carin wester dagmar

I höst låter vi gärna outfiten vara ton i ton med säsongens nyanser av brun, grå och svart. Ton i ton-trenden innebär att man bär kläder i olika nyanser av samma färg, vilket ger ett elegant och minimalistiskt intryck. Ett hett tips är att klä dig lager på lager och mixa och matcha med olika material och texturer för att skapa ett djup i outfiten. Ett perfekt och enkelt sätt för att uppnå den där stilrena Quiet Luxury känslan.

Shoppa hela looken här:

Polo / Stickad topp / Jacka / Väska

Spana in fler modenyheter från Åhléns här!

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥