ANNONSSAMARBETE MED L'ORÈAL PROFESSIONNEL

Allt du behöver veta om sommarens hetaste hårtrend – French Balayage

12 jun, 2023 
AvElinor Hedgren
L'oréal Paris hårtrend sommar french balayage naturligt solblekt hår
Vill du precis som vi ha ett solkysst, naturligt svall fullt med glans i sommar? Då ska du prova French Balayage – här är allt du behöver veta om den nya hårtrenden.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Ingen av oss har väl missat balayage-trenden som tog beautyvärlden med storm? Hårfärgningstekniken där rötterna lämnas mörkare och de ljusa slingorna målas på för hand ger en mjuk och naturlig look. Fördelen med metoden är att färgen inte behöver underhållas på samma sätt som vid traditionell slingning eftersom det blir ett sömlöst resultat utan några skarpa kanter.

Nu är L’Oréal Professionnel här med balayage 2.0 – French Balayage Pearl Gloss, en behandling som går att göra hos alla L'Oréal Professionnels salonger. Det är en avancerad nyansering som tar ditt hår till nästa nivå då den fräschar upp din blekning och ger en långvarig gnistrande glans. Kira Martens-Anderson är Hair Artist och Creative Director på Creademic. Till henne går influencern och stilikonen Victorias Quitzaus regelbundet för att underhålla sin blonda hårfärg.

Sommarens HETASTE HÅRTREND 2023: French Balayage

L'oréal Paris hårtrend i sommar french balayage på victoria quitzaus

– Jag valde att använda French Balayage Pearl Gloss på Victoria eftersom hon har ett vackert blont hår som vi ville fräscha upp på ett så naturligt sätt som möjligt. Det är den perfekta behandlingen för ett blekt hår eftersom färgen appliceras på utsidan av hårstrået, till skillnad från vanlig hårfärg som tränger in i hårstrået. När vatten, sol och fria radikaler kommer in i håret kan vanlig hårfärg ha svårt att ge önskat resultat, berättar Kira.

Pearl Gloss är perfekt för att ge håret nytt liv och få fram de rätta tonerna igen. Behandlingen kan liknas med ett läppglans på läpparna: oavsett om du applicerar det ovanpå en röd läpp eller en ljus läpp kommer det att ge en naturlig, glansig och återfuktad effekt.

L'oréal Paris hårtrend i sommar french balayage på victoria quitzaus

– Jag älskar balayage-tekniken eftersom färgen målas in i håret för en naturlig look. Det ger även en så fin glans till håret, lite som när en ansiktsmask ger huden lyster. Jag gillar även att färgen bleknar naturligt tillsammans med min naturliga hårfärg utan att det ser galet ut, som den ibland har gjort när jag har haft vanlig blekning, säger Victoria Quitzaus.

Victoria quitzaus hårvårdsrutin och bästa tips för ett friskt hår

Ett friskt och glansigt svall en stor prioritet för Victoria, därför är hon mycket noggrann med hur hon tar hand om sitt hår. För det första tvättar hon håret varannan dag, alltid med L'Oréal Professionnel Metal DX-serie, berättar hon.

L'oréal Paris professionell metal dx serie hårvårdsrutin bra produkter för ett blekt och färgat hår

– Jag har blivit riktigt förtjust i den eftersom den skyddar mitt färgade hår så bra och dessutom doftar den riktigt gott. När jag duschar ser jag till att tvätta håret två gånger med schampo. Första gången för att tvätta ur stylingprodukter och andra gången för att rengöra på djupet. Efter det använder jag balsam eller inpackning, beroende på vilken dag i veckan det är.

L'oréal Paris hårtrend i sommar french balayage på victoria quitzaus

Hon undviker även värmeverktyg så gott det går, och när hon väl stylar håret ser hon till att alltid ha i ett bra värmeskydd. Efter duschen använder hon därför L'Oréal Professionnel Metal DX Oil som vårdar, återfuktar och förhindrar att håret går av. Dessutom skyddar den mot värme ända upp till 230 grader.

– Jag har inte använt olja tidigare eftersom jag tycker att det tynger ner håret, men den här har jag verkligen fastnat för.

L'oréal Paris hårtrend i sommar french balayage på victoria quitzaus

Utöver det går Victoria till frisören var tredje månad för fräscha upp sin färg och klippa bort det slitna.

– Jag tycker det är viktigt att gå till en bra frisör där du får ordentlig rådgivning, speciellt om du ska färga/bleka håret. Får du en bra färg från början behöver du inte göra det lika ofta, eftersom håret kommer att se bra ut mycket längre. Och du behöver inte heller göra om färgen för att du är missnöjd. Nu är jag här på Creademic eftersom de alltid har kunnat rätta till de misstag som har gjorts någon annanstans.

Hitta din närmaste L'Oréal Professionnel salong här!

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥