ANNONSSAMARBETE MED RITUALS

Skruva upp din hudvårdsrutin med aktiva ingredienser

02 okt, 2023 
AvSofia Carlberg
Få en hud som glöder i höst med hjälp av aktiva ingredienser. Emma Unckel från podden Beauty & Bubblor vet hur du maximerar din hudvårdsrutin med rätt produkter.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Vill du behålla lite av sommarens glow i ansiktet även i höst? Då ska du fokusera på en hudvårdsrutin med aktiva ingredienser.

Emma Unckel, beauty-expert och flitig poddare i skönhetspodden Beauty & Bubblor är ett proffs uti fingerspetsarna när det kommer till hudvård och hennes hud har det där glowet vi alla vill åt.

Vi har pratat med Emma som älskar hudvård från skönhetsmärket Rituals och här delar hon med sig av sina tips inför höstens hudvårdsrutin.

Emma Unckel
Emma Unckel, beautyexpert.

– När hösten kommer kan man med fördel skräddarsy sin hudvårdsrutin lite mer. Under sommaren fokuserar man på solskydd och återfuktning, men nu vill man verkligen behålla glöden och få in lite mer aktiva ingredienser i hudvården. Ingredienser som gör något för huden och håller den fräsch, förklarar Emma.

Emma tycker att det viktigaste för att få en välfungerande hudvårdsrutin där de aktiva ingredienserna kommer till sin rätt är exfoliering.

Namaste skin brightening face exfoliator
The Ritual of Namaste skin brightening face exfoliator.

– Om du inte exfolierar huden är det lite som att måla med färg på en gammal tavla. Men är man noga med rengöringen och exfoliering så som ansiktsskrubb, biter ingredienserna mer på huden och huden blir mer mottaglig, berättar Emma.

Hon fortsätter;

– Jag gillar The Ritual of Namaste skin brightning face exfoliator. Om du rengör på kvällen är det jättehärligt att efteråt smacka på en mask. The Ritual of Namaste face mask innehåller aha-syror som också har en lätt exfolierande effekt och gör att huden kan behålla lystern.

The Ritual of Namaste face mask.
The Ritual of Namaste face mask.

Efter ansiktsmasken tycker Emma att man ska lägga Vitamin C* Natural Booster från The Ritual of Namaste. Boostern är perfekt för att behålla en hud med lyster som tar dig igenom hela hösten och vintern.

– Jag har verkligen blivit C-Vitamin-frälst. Jag älskar Vitamin C* Natural Booster från Rituals. C-vitaminet har en uppljusande effekt och nu när solen lyser med sin frånvaro är det alltid härligt att boosta huden med vitaminen. Men eftersom jag tycker det är viktigt att man kan skräddarsy sin hudvård utefter hudens behov, varvar jag den gärna med Niacinamide Natural Booster.

Vitamin C* Natural Booster från Rituals
Vitamin C* Natural Booster från Rituals.

På det här sättet skruvas hudvårdsrutinen upp. Men A och O under hösten och vintern är ha ett riktigt bra återfuktande serum som bas och sen vrida upp volymen med boosters två till fyra gånger i veckan.

– Använd boosters varannan dag. Det är bra att huden får jobba med olika aktiva ingredienser. Om du bara springer samma sträcka varje dag vänjer sig kroppen, så variera boosters för att få en balans och få ut maximalt av ingredienserna. Desto större effekt får du. De aktiva ingredienserna får störst effekt på kvällen, säger Emma.

Självklart har Emma inte glömt morgonrutinen.

Hyaluronic Acid Natural Booster

– När det kommer till morgonrutinen kan man först köra Hyaluronic Acid Natural Booster, och sedan The Ritual of Namaste hydrating serum, ett fuktgivande serum som verkligen är grunden i hudvårdsrutinen. Efter serum använder jag gärna Namaste Anti-Ageing Day Cream och efter det, adderar jag några droppar av den fantastiska glow-oljan – pure radience face oil. Klappa in den som ett mjukgörande och återfuktande lager och dra samtidigt in den subtila doften i näsan. Det är som meditation. Då har du en rik och aktiv hudvårdsrutin i höst och vinter, avslutar Emma.

Shoppa Rituals

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥