ANNONSSAMARBETE MED MQ MARQET

Säsongens största modetrender – så stylar du dem i höst

20 sep, 2023 
AvAnna Neld
Hösten är här och med det nytt mode! Säsongen bjuder på nya heta trender och vi vill uppdatera garderoben och våra looks med rätt plagg. Här delar vi höstens stora modetrender som du inte får missa – och tips på hur du stylar dem bäst!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Brand logo

Som vi längtat efter de orangea träden, den krispiga luften och det nya modet som hösten för med sig. Hösten erbjuder fler stylingmöjligheter än någon annan säsong – och i år ser vi tydliga trender i allt från material, färg, stil och siluett. Men vilka är då säsongens stora trender – och hur stylar vi dem? Här guidar vi dig till de stora trenderna och en stilsäker höst!

höst mode styling tips trender MQ kappa fur

Kappa i fake fur, 1 699 kronor.

Höstens 4 stora modetrender

Kritstrecksrandigt

Mönstret vi kommer att se överallt i höst – inte minst på kontoren. Kritstrecksrandigt gör den klassiska kontorskostymen lite roligare och lyfter vilken look som helst. Snygg att bära som matchande set med kavaj och kostymbyxa eller kjol, men också enkel att styla med din övriga basgarderob (och lätt att klä upp för fest!).

Kroko-looken

All out kroko! Modehusen har sagt sitt och i höst är det krokodilmönstret som gäller. För dig som vill ge dina looks lite mer edge i höst är krokoeffekten något att eftersträva. Vi ser det trendiga krokomönstret i både plagg och accessoarer – och gärna i svart!

Quiet Luxury

Ordet (och stilen!) på allas läppar är Quiet Luxury. Det kan beskrivas som en stil av nedtonad lyx – stilrena och tidlösa plagg, som tillsammans skapar en elegant look. I höst stylar vi denna trend med välsittande kavaj, skjorta och kostymbyxa matchat med väl genomtänka accessoarer, som lackade loafers och guldsmycken.

Gråskalan

Vilken som blir höstens största it-färg är svårt att förutspå, men de grå tonerna tar en stabil plats i toppen. Här snackar vi grå kappor, kostymer, stickade tröjor och accessoarer, både av ljusare och mörkare grå – ja, allt är grått! Förutom de heta grå tonerna är svart på vitt, vinrött och kornblå honorable mentions på höstens trendkarta.

Höstens stora trender speglas i MQ:s senaste höstsläpp. I kollektionen hittar vi stilrena och tidlösa plagg som är must-haves både denna säsong och för lång tid framöver. Vi ser plagg i mönster som kritstrecksranden och kroko, i en färgskala där grått och svart dominerar.

Styla höstens modetrender

Hur stylar man alla trender? Här delar vi höstens bästa stylingtips med sex olika looks, som alla influeras av säsongens största trender och garanterat stilsäkrar garderoben.

höst mode styling tips trender MQ kostymset blazer kostymbyxa kritstrecksrandig grå
Less is more! Med ett tvådelat grått kostymset i kritstrecksrandigt kommer du långt. De tidlösa plaggen är välskräddade och detaljen med skärpet i midjan ger din look en feminin siluett.

Blazer, 1 499 kronor.

Kostymbyxa, 799 kronor.

höst mode styling tips trender MQ kostymbyxa kritstrecksrandig grå kappa kroko sneakers
Det kritstrecksrandiga setet går att variera på oändligt många sätt. Här stylas kostymbyxan med en stilren vit T-shirt och en svart kappa med trendig siluett. Accessoarerna ger looken en touch av quiet luxury.

Kappa, 1 999 kronor.

Kostymbyxa, 799 kronor.

T-shirt, 399 kronor.

Väska, 599 kronor.

Sneakers, 2 500 kronor.

Örhängen, 349 kronor.

Armband, 599 kronor.

höst mode styling tips trender MQ stickat set grå
Var både trendig och mysig i höst med ett grått stickat set med pälseffekt. Två trendflugor i en smäll med plagg i gråskala och accessoarer i svart kroko.

Stickad tröja, 999 kronor.

Stickad kjol, 699 kronor.

Väska, 599 kronor.

Stövlar, 3 700 kronor.

höst mode styling tips trender MQ stickat set grå svart kostymbyxa skjorta
Dra fram ett par svarta kostymbyxor och din favoritskjorta att ha under den stickade tröjan. Den grå tröjan är ett perfekt tillägg i basgarderoben. Matcha gärna de grå tonerna med smycken i guld.

Stickad tröja, 999 kronor.

Skjorta, 599 kronor.

Kostymbyxa, 799 kronor.

Boots, 2 800 kronor.

Örhängen, 599 kronor.

Armband, 599 kronor.

höst mode styling tips trender MQ kjol läder slits kroko blå stickad
Låt kroko-looken komma till liv med en svart kjol i läderimitation – perfekt längd med snygg slits och enkel att både klä upp och klä ner. Här matchas den med en färgklick till tröja i kornblått, som håller dig varm hela hösten.

Stickad tröja, 999 kronor.

Kjol, 699 kronor.

höst mode styling tips trender MQ kjol läder slits kroko skjorta loafers
Svira om kjolen till en trendig kontorslook med plagg du redan har i garderoben. Kjolen i kroko matchas med en krispig vit skjorta, lackade loafers och smycken i silver. Stilrent och tidlöst!

Kjol, 699 kronor.

Skjorta, 699 kronor.

Loafers, 2 700 kronor.

Strumpor, 69 kronor.

Örhängen, 399 kronor.

Armband, 399 kronor.

Se fler av MQ:s höstnyheter här!

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥