I ANNONSSAMARBETE MED LA ROCHE-POSAY
Artikeln innehåller reklamlänkar

Boosta sommarhuden – 6 produkter din hud kommer älska

27 jun, 2023 
hudvård för sommaren torr och känslig fet oren hud
Sommaren är en extra tuff period för huden då den lätt kan hamna ur balans. Därför är det viktigt att anpassa din hudvård efter hudens behov nu under de varmaste månaderna. Vi tipsar om de bästa produkterna som kommer få din hud att stråla ikapp med solen i sommar!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Sommaren innebär semester, långa dagar på stranden och massor av andra härliga utflykter utomhus. Men visste du att sol, vind och bad är faktorer som lätt kan rubba balansen i din hud? Precis som att du byter ut kläderna i din garderob när sommaren kommer, behöver du även anpassa din hudvårdsrutin efter årstiden och hudens behov. Det kan handla om allt från UV-skydd, fuktbalans, en fet sommarhud eller irritationer som kan uppstå.

La Roche-Posay är ett franskt apoteksvarumärke, specialiserat på att hjälpa människor med svåra hudproblem. Deras produkter är dermatologiskt testade och alltid baserade på den senaste forskningen inom hudvård, och dessutom väldigt prisvärda.

Här tipsar vi om 6 produkter som tillgodoser huden med dess typiska behov under sommarhalvåret – allt du behöver för en vacker och frisk hud.

HÖGT SOLSKYDD

Din huds behov kan förändras på många sätt när årstiderna växlar, men om du bara måste prioritera en sak så är det ett bra solskydd. Under sommaren är UV-indexet som högst, och om du inte skyddar huden mot solens skadliga strålar ökar risken för brännskador, tidigt åldrande och, i värsta fall, hudcancer.

1. La Roche-Posay Anthelios UVMUNE400 SPF50+

La Roche-Posay Anthelios UVMUNE400 SPF50+ högt solskydd för ansiktet

La Roche-Posay Anthelios UVMUNE400 SPF50+ är den perfekta solkrämen för ansiktet, och med sin lätta formula är den även toppen att använda under sminket. Du har säkert sett den populära solkrämen på sociala medier där den har varit en stor skönhetsfavorit under de senaste åren – och det finns goda skäl till alla lovord.

Solkrämen skyddar effektivt mot både UVA- och UVB-strålar och är dessutom vatten- och svettresistent – perfekt för dig som har en aktiv livsstil och inte ser sommarvärmen som ett hinder för en löprunda utomhus. Den milda formulan är anpassad för alla hudtyper, skonsam mot den känsliga huden runt ögonen och går även att användas av kontaktlinsbärare.

Läs mer och köp produkten här! (reklamlänk)

MASSOR AV FUKT

Det råder ingen tvekan om att bra fuktgivande produkter bör ingå i din hudvårdsrutin året runt, och sommarmånaderna är inget undantag. Saltvatten, sol och svett är uttorkande, vilket är anledningen till att huden behöver en ordentlig fuktboost för att hålla fuktbarriär i balans.

2. La Roche-Posay HyaluB5 Serum

La Roche-Posay HyaluB5 Serum fuktserum

La Roche-Posay HyaluB5 Serum återställer hudens fuktbalans med sitt höga innehåll av fuktgivande ingredienser, samtidigt som det har en utfyllande effekt som minskar synligheten av fina linjer och rynkor.

Det som gör Hyalu B5 Serum speciellt är dess sammansättning av hyaluronsyra och vitamin B5. Vitamin B5 har en reparerande och lugnande effekt, och det aktiva vitaminet tillför även fukt. Hyaluronsyra är känd som en av hudvårdsvärldens mest effektiva fuktgivare, och binder sin egen vikt i vatten upp till 1 000 gånger – en riktig fuktbomb!

Serumet passar alla hudtyper, även känslig hud, och har en fräsch, återfuktande och transparent gelékonsistens. Använd det morgon och kväll på ren hud under hela sommaren (och vintern).

Läs mer och köp produkten här! (reklamlänk)

FÖR IRRITERADE ÖGON

Saltvatten, sol och vind är faktorer som kan irritera ett par känsliga ögon. Om du har lätt för att få irriterade ögon är det en bra idé att investera i en lugnande ögonkräm som skyddar det sköra ögonområdet och lindrar den stickande känslan.

3. La Roche-Posay Toleriane Dermallergo Ögon

Toleriane Dermallergo Eyes från La Roche-Posay ögonkräm mot känsliga ögon

Toleriane Dermallergo Eyes från La Roche-Posay är en doftfri och len ögonkräm som är gjord av fuktgivande och lugnande ingredienser som niacinamid, neurosensine och sphingobioma. Den minskar obehag och lugnar den känsliga huden runt ögonen som kan kännas stram och benägen att rodna.

Den milda ögonkrämen har testats på allergibenägen hud och är speciellt utformad för känslig och intolerant hud. Använd den morgon och kväll – och sluta inte använda den när sommaren är slut. De kyliga höstvindarna och den torra vinterluften kan också irritera den känsliga huden i ögonområdet.

Läs mer och köp produkten här! (reklamlänk)

FÖR FÖRSVAGAD OCH IRRITERAD HUD

Irriterad hud med tendens till klåda kan förekomma året runt, men det är väldigt vanligt på sommaren när huden är varm och svettig. När hudbarriären är ur balans är det bästa du kan göra att använda en lugnande hudvårdsprodukt som arbetar för att få huden i balans igen.

4. La Roche-Posay LIPIKAR Balm AP+M

La Roche-Posay LIPIKAR Balm AP+M fuktgivande kräm mot känslig hud

Om du har torr och kliande hud är La Roche-Posay LIPIKAR Balm AP+M, med sin fuktgivande effekt, det perfekta sättet att lindra irritationer och förhindra att nya uppstår. Den lugnande krämen balanserar hudbarriären, stärker den och minskar klåda. Krämen är parfymfri och lämplig för alla hudtyper och åldrar - även spädbarn.

Läs mer och köp produkten här! (reklamlänk)

5. La Roche-Posay Cicaplast Balm B5+

La Roche-Posay Cicaplast Balm B5+

Om din hud är irriterad på ett specifikt område och du inte är säker på varför, är La Roche-Posay Cicaplast Balm B5+ svaret du letar efter. Denna balm är utformad för att skydda och stärka försvagad hud och lugna alla typer av hudirritationer. Balmen är en livräddare när det gäller irritationer av alla slag: obehag från solbränna, insektsbett och -stick, eller en irriterad bikinilinje eller armhåla. Balmen kan användas både i ansiktet och på kroppen.

Läs mer och köp produkten här! (reklamlänk)

FÖR FET OCH OREN HUD

Det finns många orsaker till oren hud. Men på sommaren, när fokus ligger på naturlig hud och makeup, kan det vara skönt att ha en hudvårdsserie som är särskilt utformad för att minska svåra orenheter som akne.

6. La Roche-Posay Effaclar DUO+

Effaclar DUO+ från la roche-posay mot fet och oren hud

Effaclar är La Roche-Posays populära hudvårdsserie mot orenheter, speciellt krämen Effaclar DUO+ som är känd för att effektivt bekämpa blemmor. Den har en lätt gelkonsistens med en mattande finish som går att använda under smink utan problem och har en synlig effekt på blemmor efter bara 12* timmar. Dessutom återfuktar den huden och ger ett jämnare och slätare intryck.

Använd krämen morgon och kväll på ren hud. Undvik att vidröra huden så mycket som möjligt, både när du applicerar dina hudvårdsprodukter och under dagen, och håll dig borta från direkt solljus eftersom det kan förvärra hudfläckar. Krämen är dermatologiskt testad.

* Instrumentellt test, 43 personer

Här kan du läsa mer och La Roche-Posay och utforska fler produkter!

la roche-posay

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥