ANNONSSAMARBETE MED EMMA S

5 anledningar att använda aktiva ingredienser i din hudvård

25 sep, 2023 
AvSofia Carlberg
AvSofia Carlberg
Nyfiken på att lägga till aktiva ingredienser till din hudvårdsrutin? Här listar vi anledningarna. Dessutom – tre produkter som ger en välmående hud som strålar.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Efter en sommar med en lite lättare hudvårdsrutin är det hög tid att komplettera rutinen med produkter som hjälper till att boosta huden. Att lägga till aktiva ingredienser till din hudvårdsrutin kan vara det som gör skillnaden. Aktiva ingredienser i hudvård har visat sig ha olika fördelar för huden och kan påverka den på olika sätt.

Emma S

Här kommer några anledningar till att du ska testa!

1. Få en förbättrad hudhälsa

Eftersom aktiva ingredienser är framtagna för att behandla specifika hudproblem kan produkter med olika typer av aktiva ingredienser effektivt förbättra din hudhälsa.

2. Få ökad cellförnyelse och mer lyster

Vissa aktiva ingredienser, som tex Vitamin A ( retinol ) hjälper till med att öka cellförnyelsen och stärker huden underifrån. AHA och BHA syror har exfolierande och djuprengörande effekt på huden och ger en jämnare och klarare hudton.

3. Ta förebyggande åtgärder

Aktiva ingredienser kan också fungera förebyggande. Genom att använda produkter med ingredienser som hyaluronsyra och retinol kan du upprätthålla hudens elasticitet och förebygga skador.

4. Skräddarsydd hudvård

Eftersom olika hudtyper och problem kräver olika behandlingar, kan aktiva ingredienser användas för att skräddarsy din hudvårdsrutin.

5. Kliniskt beprövad effektivitet

Många aktiva ingredienser har genomgått omfattande kliniska studier som visar deras effektivitet och säkerhet. Med rätt halt och användning kan du vänta dig goda resultat.

3 produkter med aktiva ingredienser

1. Treatment Enzyme Peel – motverkar matt och glåmig hud

För dig som upplever att huden är matt och glåmig är den effektiva Treatment Enzyme Peel ett bra val. Den innehåller AHA- och BHA-syror som tar bort döda hudceller och ger din hy massor av lyster. Produkten passar alla hudtyper, men vänj huden försiktigt vid produkten, speciellt om du har känslig hy.

Treatment Enzyme Peel

Så använder du produkten:

Smörj in ett lager över hela ansiktet, men undvik området kring ögonen. Låt peelingen verka i en minut. Skölj sedan av med ljummet vatten. Huden kan bli röd efteråt vilket är helt normalt, det lägger sig efter en stund. Använd 1–2 gånger i veckan.

2. Treatment 2% BHA Toner – effektiv mot pormaskar

Den effektiva ”leave-on” exfolieringen Treatment 2% BHA Toner håller huden i balans och gör den ren och klar genom att förebygga finnar och lösa upp pormaskar. Produkten passar bäst för en normal/kombinationshy.

Emma S

Så använder du produkten:

Applicera produkten på en bomullsrondell efter rengöring och svep över ansikte och hals. Avsluta med att återfukta huden. Vänj huden vid produkten genom att börja med att använda den 1–2 gånger i veckan.

– Vår Treatment 2% BHA Toner innehåller bland annat ingrediensen Propandiol som återfuktar huden och därför upplevs produkten inte uttorkande som andra BHA-toners kan göra, förklarar Andreas Carlsson, utbildare på Emma S.

3. Retinol Facial Oil – ger klarare hy och motverkar fina linjer

Retinol Facial Oil är en aktiv retinololja med bevisad effekt som reducerar fina linjer och påskyndar cellförnyelsen. Oljan innehåller den rekommenderade halten 0,3% av den effektiva men skonsamma Vitamin A-ingrediensen Retinoate, för att ge dig ett säkert men effektivt resultat. Räkna med en starkare, klarare och jämnare hy.

Retinol Facial Oil kommer i en lätt oljeform som gör den skön och enkel att applicera och tillför även huden fukt, lyster och mjukhet. Oljan är parfymfri och passar alla hudtyper inklusive känslig hy. Använd UV-skydd under dagen.

Retinol Facial Oil

Så använder du produkten:

Massera in några droppar över ansikte och hals, före serum och nattkräm. Undvik området närmast ögonen men klappa gärna in oljan över kråksparkarna.

Shoppa Emma S

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥