ANNONSSAMARBETE MED APOHEM

Höstanpassa hudvården – här är våra 13 favoritprodukter

01 sep, 2023 
AvAnna Neld
Hudvårdsrutin höst tips hudvård produkt apohem
Uppgradera din hudvårdsrutin till en hudvårdsritual med rätt produkter i höst – och behåll fukt och lyster året om. Här guidar vi dig till en komplett hudvårdsritual för säsongen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

När kylan drar in kan huden hamna i obalans. Då krävs ett omtag kring hudvårdsrutinen. Hur kan vi anpassa vår hudvård för att behålla glow och fukt i höst? Här guidar vi dig till den ultimata hudvårdsrutinen för hösten – med bästa råden och produkttipsen.

4 råd inför höstens hudvårdsritual

  1. Anpassa rengöringen. Gör research inför hösten och valj en rengoring som passar just din hudtyp. En oljebaserad rengoring passar exempelvis bra for torr hud eller som en pre-cleanser for en blandad hud, medan micellärvatten passar dig med känslig hud.
  2. Boosta med aktiva ingredienser. När vi möter kylan under hösten är det vanligt att huden upplevs lite extra trött. Detta löser du enkelt genom att addera en hudvårdsprodukt med aktiva ingredienser till din rutin. Det finns allt från toners med exfolierande syror till serum och krämer med stjärningrediensersom garanterat boostar hösthuden.
  3. Skydda med återfuktning. Under hösten blir luften både kallare och torrare, vilket kan sätta huden i obalans. Därför ar det viktigt att skydda den genom att addera rikligt återfuktande produkter i rutinen. Ett aterfuktande serum och en vardande kram gör susen och haller hudbarriaren skyddad.
  4. Skapa dig en ritual. Skapa dig en hudvårdsritual som gör tiden på badrummet lite extra härlig. Lyxa till det med en återfuktande ansiktsmask, tänd ett doftljus innan du tvättar ansiktet eller använd en effektiv rengöringsborste. Ritualen blir en lyxig stund för dig själv att varva ner och gör garanterat hudvården roligare.

Höstens 13 bästa hudvårdsprodukter

Här listar vi våra favoritprodukter från Apohems utbud, som har ett brett hudvårdssortiment och allt du kan tänkas behöva för att skapa dig en lyxig ritual. Missa inte att du kan fråga Apohems hudterapeuter om råd om du har specifika frågor kopplat till just din hudtyp eller dina produkter. Du kan även få en personlig hudanalys av deras hudterapeuter HÄR!

Rengöring

Hudvårdsrutin höst tips hudvård produkt ansiktsrengöring olja
En oljebaserad rengöring som är snäll mot huden och rengör, återfuktar och skyddar den på ett skonsamt sätt. Toppen som ett första steg i en dubbelrengöring.

Klairs Gentle Black Deep Cleansing Oil, 349 kronor.

Hudvårdsrutin höst tips hudvård produkt micerllärvatten
Ett milt micellärvatten som rengör huden från både smuts, smink och föroreningar. Passar de med normal till känslig hud och tar även effektivt bort ögonsmink.

Bioderma Sensibio H2O, 179 kronor.

Toner/Essence

Hudvårdsrutin höst tips hudvård produkt snail mucin snigelslem tiktok skintok
Storfavoriten inom koreansk hudvård. Denna essens förebygger fuktförlust i huden, samtidigt som den gör huden smidig tack vare huvudingrediensen snigelslem.

COSRX Advanced Snail 96 Mucin Power Essence, 265 kronor.

Hudvårdsrutin höst tips hudvård produkt toner salicylic acid
En djupt rengörande toner med effektiv salicylsyra. Tonern reducerar orenheter och fina linjer. Tack vare salicylsyran blir huden jämnare med mer glow.

Jorgobé 2% BHA Salicylic Acid Exfoliating Toner, 355 kronor.

Serum

Hudvårdsrutin höst tips hudvård produkt serum maggie by kakan niacinamide
Ett effektivt serum med stjärningrediensen niacinamid, som ger jämnare och klarare hud samtidigt som huden återfuktas och hudbarriären stärks.

Maggie by Kakan Niacinamide serum, 500 kronor.

Hudvårdsrutin höst tips hudvård produkt serum
Ett serum som verkar mjukgörande, utjämnande och anti-ageing, tack vare ingredienserna squalane och Chilean Grape Seed Extract. Perfekt att blanda med sin foundation för extra lyster.

Beauté Pacifique Submersive Serum Paradox, 425 kronor.

Dag- och nattkräm

Hudvårdsrutin höst tips hudvård produkt fuktkräm solkräm koreansk
Ett generellt råd från Apohems hudterapeuter är att ha solkräm i ansiktet större delen av året. Denna solkräm känns lätt på huden och innehåller vårdande ingredienser som risextrakt och probiotika.

Beauty Of Joseon Relief Sun SPF 50 Rice + Probiotics, 249 kronor.

Hudvårdsrutin höst tips hudvård produkt fuktkräm lyster
En snabbabsorberande ansiktskräm som fungerar både på dagen och natten. Krämen återfuktar huden direkt, ger lyster och jämnar ut huden tack vare effektiva naturliga ingredienser.

BABOR Doctor Babor CleanFormance Moisture Glow Cream, 565 kronor.

Hudvårdsrutin höst tips hudvård produkt nattkräm lumene
En nattkräm, eller “sleeping mask” som den kallas, som jobbar hårt under natten för att återställa och återfukta huden. När du vaknar känns huden len med en härlig lyster.

Lumene Valo Overnight Bright Sleeping Cream, 189 kronor.

Lyxa till ritualen

Hudvårdsrutin höst tips hudvård produkt foreo rengöringsborste
Ta din hudvårdsrutin till nästa nivå. En dubbelsidig rengöringsborste som rengör på djupet och boostar ditt glow. På bara minuter blir huden ren på djupet samtidigt som den exfolieras.

FOREO LUNA 4 Mini Pearl Pink, 2 295 kronor.

Hudvårdsrutin höst tips hudvård produkt ansiktsmask sheet mask
Ge huden en härlig fukt- och vitaminkick. Den här sheetmasken är fuktgivande, lugnande och djupt återfuktande.

By Wishtrend Natural Vitamin 21.5% Enhancing Sheet Mask, 49 kronor.

Hudvårdsrutin höst tips hudvård produkt eye patches ögonmask
Inget känns så lyxigt som att använda eye patches. Dessa ger huden runt ögonen en riktig fuktboost, de minskar fina linjer och ger ögat ett piggare intryck.

Peter Thomas Roth Water Drench® Hyaluronic Cloud Hydra-Gel Eye Patches, 636 kronor.

Hudvårdsrutin höst tips hudvård produkt aromadiffuser
Med en aromadiffusor på badrummet kommer hudvården bli din favoritstund på dagen. Aromadiffusorn sprider din favoritdoft genom en mikrofin ultraljudsdimma, med ett färgskiftande LED-ljus som lugnar.

Beurer LA40 Aromadiffusor, 483 kronor.

Se mer av Apohems utbud här!

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥