Redaktionen på dumplingskola!

16 januari, 2014

I går provade jag och Suzanne på att göra dumplings på restaurang Eat i Stockholm. De kör en skola varje torsdag, för 495 kr per person – och då får man prova på att göra fem olika dumplings med hjälp av deras duktiga kinesiska kockar, och sedan äta upp kreationerna. Man kan komma själv, ett gäng eller ett företag, roligt, gott och lärorikt!

Det är roligt och pilligt att kavla degen, klicka på fyllning och sedan vika ihop i olika vackra mönster. Vi fick mjukstarta med en vårrulle fylld med grillad fläskkarré. Just den gjordes på färdig wonton-deg – inte så svårt då vi slapp kavla och bara behövde rulla.

Det gäller att rulla den tajt! Sen ”låser” man den genom att stryka lite mjöl utblandat med vatten på degen.

Efter det fortsatte vi med dumplings med fantastiska fyllningar med räkor, fläsk, krabba, svamp och anka.

Voila! Dags att äta! Små knyten med fläskfärs smaksatt med chili som värmts i kycklingbuljong.

Och med räkor, koriander och chili. Toppat med friterad lök, salladslök och koriander.

Och dom här, fyllda med softshellkrabba och koriander, har den fantastiska formen av ett veteax – det ser ni va? Jo, det syns ju klart och tydligt!

”A bite of China”dumplingsdeg smaksatt med pumpa, fyllda med anka, formade som små pumpor och friterade. Krispiga utanpå och mjuka inuti! Ganska snygga ändå, eller hur? Och framförallt supergoda! De var min andra favorit…

… som bara blev slagna av dessa! Ja, de ser kanske lite ledsna ut, men låt er inte luras av utseendet som lider av våra tappra, men ganska misslyckade försök att skapa en ”mössa”. De är gjorda på en dumplingdeg av tapioka-mjöl, vilket gör dem helt silkeslena och de formligen smälter i munnen. Fyllda med tryffel och skogschampinjoner, serverade med soja- och sesamdipp. Fantastiskt gott!