Måste lagas!

06 maj, 2014 
AvÅsa Pavuls
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
kyckling

Gjorde ett favoritkycklingrecept ur ett gammalt nummer av ELLE mat & vin (2/11) i helgen och den är så otroligt god att jag bara måste dela med mig av receptet igen. Superlätt att göra och perfekt bjudrätt!

Kycklingfilé med valnöts- och grönmögelostfyllning
4 personer
Tid: 20 minuter

4 kycklingbröstfiléer

salt och peppar

1 tsk dijonsenap

1/2 dl skalade valnötter (grovhackade)

50 g grönmögelost (gärna Saint Agur, smulad)

50 g fetaost (smulad)

1 msk färsk timjan

olivolja till stekning

till servering:

två påsar bladspenat (ca 200 g)

1 ask gula eller röda cocktailtomater

2 bananschalottenlökar

1/2 dl matlagningsgrädde

Annons

Putsa kycklingbrösten och skär en ficka i varje. Salta och peppra köttet och bred ett lager dijonsenap på insidorna av snittet. Blanda valnötter, ost och timjan i en skål. Fördela fyllningen i kycklingen, fäst med tandpetare. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingen tills den är gyllene och köttsaften klar utan rosa inslag, innertemperatur cirka 72 grader. Låt vila under folie. Fräs bladspenat, halverade cocktailtomater och hackad schalottenlök i olja i en stekpanna. Salta och peppra, red med lite matlagningsgrädde. Fördela röran på tallrikar, ta bort tandpetarna ur kycklingen och skär i bitar som du lägger på spenatbädden.

Gott att dricka till:

Marqués de Cáceres Rosado 2009, Rioja, Spanien (2755) 79 kr. Rosévin i torr stil med ungdomlig bärig smak av smultron, hallon, röda vinbär och örter.

Zenato Valpolicella Classico 2008, Veneto, Italien (12385) 124 kr. Mörkrött, kryddigt och mustigt vin med bäriga toner av mörka körsbär, mörk choklad, salvia och fat.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons