Måndagsmums

21 jan, 2014 
AvÅsa Pavuls
Annons
IMG_8363

Igår var det skåprensning hemma i kylskåpet och vi lyckades trolla fram en fantastisk god rätt med lammkorv och paprika, sesamfröstekt aubergine, halloumi, sweet chili-yoghurt och några gröna blad. Måndagsmums på högsta nivå! Har man bara någon form av god korv och t ex halloumi eller fetaost hemma har man en bra början. Både korv och halloumi/fetaost brukar ha lång hållbarhet och är bra att alltid se till att man har hemma. Då kan man oftast trolla fram något gott. Grönsaker som t ex paprika och lök brukar man ju för det mesta ha hemma men de kan varieras efter vad som finns hemma.

Så här gjorde vi: Vi skar auberginen i centimetertjocka skivor och stekte i panna med olivolja och salt. Sedan lade vi dem i en ugnsform och strösslade vita sesamfrön och ringlade lite honung över, och grillade dem klara i ugnen i några minuter. Han man bråttom går det säkert bra att bara steka dem klara i pannan direkt. Strimla under tiden rödlök och paprika grovt och fräs i en djup panna eller gryta med lite olivolja. Salta och peppra. Tillsätt korven och stek med tills allt fått färg och känns klart. Stek eller grilla halloumin i separat panna. Blanda ihop lite turkisk yoghurt med en skvätt sweet chilisås. Lägg upp korvblandningen och auberginen på en tallrik tillsammans med några färska gröna blad och en klick sweet chili-yoghurt och vips … (mat)lyckan är gjord! Bon Appétit!

 

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons