ANNONSSAMARBETE MED APOHEM

Solskyddsguide 2023 – här är våra bästa tips och produkter

17 maj, 2023 
AvAnna Neld
Solskydd solkräm spf tips produkter råd semester sommar
Vi älskar solen – men lika mycket älskar vi vår hud! Därför skyddar vi den mot farliga solstrålar i sommar. Här delar vi fem viktiga solskyddstips och de bästa produkterna för en säker solbränna.

Sommaren och semestern står runt hörnet och vi preppar redan badrumsskåp och strandväskor med effektivt solskydd. För en hälsosam solbränna krävs rätt kunskap om solskydd och de allra bästa produkterna. Här är en solskyddsguide inför sommaren – med både tips och produkter!

5 viktiga solskyddstips

  1. Byt ut förra årets solskydd! Visste du att solskydd har ett bäst före datum? När de blir gamla tappar de sin skyddande effekt = de blir helt onödiga. Släng därför alla solkrämer från förra sommaren och köp nya som gör sitt jobb. Har du kvar solskydd sen förra sommaren har du antagligen använt för lite produkt.
  2. Bunkra upp innan! Gör dig själv en tjänst och se till att köpa solkräm innan semestern drar i gång, så slipper du gå på solkrämsjakt när du egentligen bara vill sola.
  3. Solkräm för olika områden! Det bästa är att ha minst en solkräm specifikt för ansiktet och en för kroppen. Det är framför allt viktigt med en specifik solkräm framtagen just för ansiktet, då huden är extra känslig och behöver en kräm anpassat efter det.
  4. Använd på rätt sätt! Solkrämen blir mindre effektiv när den inte används som den ska. Se till att smörja in varje kroppsdel ordentligt (ofta med större mängd än du tror) och återapplicera alltid efter att du badat, torkat dig eller svettats mycket.
  5. Vänta innan solexponering! Efter att du smörjt in dig ska du vänta minst 20 minuter innan du går ut i solen. Ett tips är att göra solkrämsprocessen till en rolig ritual – efter applicering kan du måla naglarna i en somrig färg eller packa strandväskan med solkräm och snacks!

Bästa solskydden 2023

Här listar vi våra favoritprodukter från nätapoteket Apohems breda solskyddsutbud! Missa inte heller att fråga deras hudterapeuter om råd om du har specifika frågor kopplat till vad just du ska använda i solen.

Bästa solskydden – för kroppen

solkräm solskydd mousse spf 30 semester tips
En lättapplicerad vattenresistent mousse som skyddar även efter ett dopp i havet. Moussen absorberas snabbt och du slipper den klibbiga känslan på huden. Speciellt framtagen för känslig hud! Finns i SPF 10–50.
solkräm solskydd spf 50 semester tips kroppen Avene
En mer klassisk solkräm från franska Avène som ger extra högt skydd med SPF 50. Samtidigt som den skyddar mot solens strålar ger solkrämen din hud en återfuktad känsla tack vare mjukgörande ingredienser.
solkräm solskydd spf 50 semester tips kroppen bondi sands
Framtagen för att skydda huden mot Australiens starka sol – därför är skyddet extra högt i denna solkräm. Vattenresistent utan att lämna en fet känsla på huden. Ett extra plus är att solkrämen är “reef-friendly”; formulan är alltså inte skadlig för våra hav. Finns även i parfymfritt.

Bästa solskydden – för ansiktet

solkräm solskydd spf 50 semester tips ansikte känslig hud la roche posay
Denna solkräm är speciellt framtagen för den känsliga huden i ansiktet och runt ögonen – alltså passar den mest känsliga hudtypen och minimerar sveda i ögonen. Den ultralätta formulan absorberas snabbt i huden och är en storfavorit. Dessutom är flaskan både platt och nätt och är därför perfekt att ha med i handväskan.
solkräm solskydd spf 30 semester tips ansikte känslig hud nuxe
En härlig solkräm för ansiktet som är vattenavvisande, återfuktande och skyddande. Det speciella med denna produkt är ingrediensen rispuder, som ger huden en matt finish efter applicering – perfekt en svettig semesterdag!
solkräm solskydd spf 50 semester tips ansikte bioderma tinted
Denna solkräm sticker ut med sin rodnadsdämpande och utjämnande effekt på huden – den passar alltså perfekt för dig med känslig hud, rosacea eller couperose. Samtidigt har krämen högt skydd och en lätt formula.

Övriga produkter – som du inte får glömma

solstift solskydd spf 50 semester tips ansikte Vichy
Ett solstift är ett måste i strandväskan! Det tar lite plats och är superlätt att applicera på mer utsatta områden som näsa och kinder. Detta stift ger ett optimalt skydd med SPF 50 utan att lämna en vit hinna på huden.
lipbalm solskydd spf semester tips ansikte Coola
Om du någon gång bränt dina läppar vet du hur viktigt det är med solskydd även på dem. Det lättaste sättet att komma ihåg att smörja in läpparna är med ett läppbalsam med SPF – skyddar samtidigt som det återfuktar.
after sun bränd semester tips Maria Åkerberg
Efter en dag i solen behöver huden en vårdande lotion. Detta är en svalkande body lotion som vårdar, mjukgör och återfuktar solexponerad hud. Ingredienserna aloe vera och havtorn jobbar dessutom för att bevara solbrännan längre.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!